Δεν έχουμε βιβλία, δεν έχουμε παιδεία, μας φέρνουν τα ναρκωτικά μέσα στα σχολεία

Αγαπητό Έχω μάτια και βλέπω,
Σαν γονέας δύο παιδιών στο 4ο Λύκειο Νικαίας θα ήθελα να μοιραστώ τα παρακάτω μαζί σου.
Εκ μέρους των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων των 6ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Νικαίας
Πρόσφατα και εν μέσω θέρους η κυβέρνηση των μνημονίων και του ξεπουλήματος της χώρας μας αποφάσισε να δημιουργήσει μονάδες χορήγησης φαρμακευτικών υποκατάστατων (μεθαδόνης) σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μας.


Αυτή η απόφαση (όπως άλλωστε και οι περισσότερες αποφάσεις) όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος λήφθηκε δίχως να γίνει ουδεμία μελέτη χωροταξική, περιβαλλοντική κλπ.

Με την παραπάνω απόφαση δημιουργήθηκε μονάδα του ΟΚΑΝΑ και στο κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας και μάλιστα με ξεχωριστή είσοδο των νοσηλευομένων από την κάτω πλευρά του νοσοκομείου.
Μία μονάδα που από τον τόπο και τον τρόπο που δημιουργήθηκε μπορεί κάλλιστα να καταστεί «γκέτο» στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι άπέναντι από την είσοδο της συγκεκριμένης μονάδας και σε απόσταση μικρότερη των πενήντα μέτρων στεγάζεται το 4ο Λύκειο Νικαίας.
Παραπλεύρως της εισόδου και σε απόσταση περί των εκατό μέτρων στεγάζεται το 6ο Γυμνάσιο Νικαίας.
Από την άλλη πλευρά της εισόδου λειτουργεί παιδικός σταθμός των εργαζομένων στο Γενικό κρατικό Νικαίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια ήδη βεβαρημένη και εγκαταλελειμμένη περιοχή (στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου υπάρχει το παλιό κεραμοποιείο του Δηλαβέρη, μια περιοχή ήδη πολύ βεβαρημένη από χρήστες και εμπόρους ναρκωτικών και λοιπών ταραχοποιών στοιχείων) έρχεται να προστεθεί μία ακόμη πληγή.
Το άγχος όλων των συμπολιτών μας δεν είναι τα παιδιά που χρειάζονται το υποκατάστατο για να ζήσουν. Αυτό που μας προβληματίζει όλους μας είναι τα άτομα που περιβάλλουν αυτά τα παιδιά όπως άλλωστε έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στις ήδη υπάρχουσες μονάδες του ΟΚΑΝΑ.

Εμείς ως γονείς σε συνεργασία με όλους του τοπικούς φορείς της πόλης μας δηλώνουμε απερίφραστα την συμπαράστασή μας στα παιδιά που μπαίνουν στα προγράμματα μεθαδόνης.
Δηλώνουμε όμως αντίθετοι στην ανεξέλεγκτη και γκετοποιημένη δημιουργία μονάδων μέσα και έξω από τα σχολεία των παιδιών μας. Όλοι οι τοπικοί παράγοντες καθώς και το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας ενέκρινε παμψηφή τη δημιουργία στέγασης και χορήγησης μονάδας μεθαδόνης κάτω από ένα απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον και στεγασμένη στο πρώην νοσοκομείο Λοιμωδών που ούτως ή άλλως σε λιγότερο από ένα μήνα θα είναι ένα νομικό πρόσωπο με το Κρατικό Νικαίας.

Η αγωνία μας είναι να μην έρχονται ούτε τα παιδιά που μπαίνουν στο πρόγραμμα αλλά ούτε και τα παιδιά που πηγαίνουν στα γύρω σχολεία σε επαφή με εμπόρους και διακηνητές ναρκωτικών που περιβάλλουν οποιαδήποτε μη ελεγχόμενο πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάλγητη κυβέρνηση υποψιαζόμενη τις αντιδράσεις των γονέων αλλά και όλων των τοπικών οργανώσεων της πόλης μας προσπάθησε μέσω του ΟΚΑΝΑ σήμερα Σάββατο 1 Οκτωβρίου να λειτουργήσει τη μονάδα παρά τις διαβεβαιώσεις του Διοικητή του νοσοκομείου περί αρχής λειτουργίας της μονάδας την ερχόμενη Δευτέρα.

Η μονάδα τελικώς και μετά από την αντίδραση όλων μας και πολύ περισσότερο των παιδιών μας δεν λειτούργησε κατά την πρωινή χορήγηση.

Σήμερα το απόγευμα και κατά τις ώρες χορήγησης (5-8μμ) όλοι θα είμαστε εκεί να βρεθούμε απέναντι στη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας.
Καλούμε όλους του συμπολίτες μας να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας καθώς είναι αγώνας για την επιβίωση των παιδιών μας.

Το κεντρικό σύνθημα των παιδιών μας ας ηχήσει σαν σάλπιγγα στα αυτιά όλων μας και ας αφυπνιστούμε επιτέλους ερχόμενοι απέναντι από πολιτικές που ισοπεδώνουν τα πάντα:
"Δεν έχουμε βιβλία, δεν έχουμε παιδεία, μας φέρνουν τα ναρκωτικά μέσα στα σχολεία"

Με εκτίμηση,

Χ.Μ.

Σχόλια

  1. Έως πότε θα ανεχόμαστε περιορισμούς των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας (παιδεία, υγεία, ασφάλεια) και θα επιτρέπουμε να τίθενται σε κίνδυνο τα παιδιά μας, .
    Χρειάζεται συστράτευση για την αποκατάσταση της τάξης και της Ελευθερίας στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα 2 Οκτωβρίου οι υπάλληλοι του ΟΚΑΝΑ παρέλαβαν τα υποκατάστατα από την κλειδωμένη από τους γονείς πόρτα και μοίρασαν τις δόσεις μέσα στο νεκροτομείο του νοσοκομείου.
    Υπάρχει σχετικό βίντεο από αυτή την ενέργεια των υπαλλήλων και είναι στη διάθεση του καθενός.
    Καλούμε όσους μπορούν να έρθουν τη Δευτέρα το πρωί 8.00πμ στην πίσω είσοδο του νοσοκομείου να αντισταθούμε στη γκετοποίηση της περιοχής μας και να προστατεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας.

    Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι κάτοικοι γιατί αφορά όλους μας είτε έχουν παιδιά στα σχολεία που αναφέρονται παραπάνω ή όχι.
    Ας μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι δίπλα ακριβώς από τον πολυχώρο των Village & Allou fan park και όλοι οι νέοι περνούν από το συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να πάνε εκεί.

    Θέλουμε τη βοήθεια όλων για να αντισταθούμε δυναμικά στις χουντικές αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.