Ακυβερνησία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη οδηγούν σε επικίνδυνες εξελίξεις

Σοφία Βούλτεψη
Τώρα μιλούν για αποφάσεις που δεν… έλαβαν!
Σε κατάσταση απόλυτης ακυβερνησίας βρίσκεται η χώρα, με την κυβέρνηση να αντιδρά σπασμωδικά σε κάθε κινητοποίηση, ενώ παράλληλα ζει με την αγωνία σχετικά με το αν θα ψηφιστεί ή όχι το πολυνομοσχέδιο.

Μέσα σε ένα εκρηκτικό κλίμα οι δηλώσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά διαδέχονται η μία την άλλη, οι αποφάσεις με οδυνηρό κόστος για την κοινωνία πέφτουν βροχή, οι συγκρούσεις σε όλα τα επίπεδα φουντώνουν.
Αναδεικνύεται ουσιαστικά το μέγεθος της εξουσιομανίας, που φαίνεται ότι έχει τυφλώσει τους κυβερνώντες, οδηγώντας στην μια ολέθρια απόφαση μετά την άλλη.
Το χάος με τα σκουπίδια και η αδυναμία να δοθεί μια λύση που να οδηγήσει σε εξομάλυνση της κατάστασης, έχει προσθέσει ένα ακόμη συστατικό στο εκρηκτικό μίγμα.
Τελικά, η αποκομιδή των απορριμμάτων ανατέθηκε σε τρεις ιδιωτικές εταιρίες και τα απορριμματοφόρα τους βγήκαν στους δρόμους… συνοδεία περιπολικών και παρουσία των ΜΑΤ!
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αποφάσισαν ομόφωνα την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων έως τις 20 Οκτωβρίου, ενώ οι απειλές για περικοπή ημερομισθίων και το ύφος με το οποίο διατυπώθηκαν δείχνουν ότι έχει εντελώς χαθεί ο έλεγχος.
Η απάντηση στις δηλώσεις Καστανίδη και Κουκουλόπουλου ήταν επίσης τελεσιγραφικού τύπου: «Δεν θα τους περάσει».
Όλα αυτά – μαζί με την εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας διαγραφή του προέδρου του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλου – καταδεικνύουν και κάτι ακόμη: Ότι την ώρα που στο εξωτερικό συζητούν για το ύψος του «κουρέματος» - και επομένως για το αν η χώρα θα χρεοκοπήσει εντελώς – το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα περί άλλα τυρβάζει.
Χθες μάλιστα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο, άρχισε να αναφέρεται στην επόμενη ημερομηνία – στόχο:
Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου σχετικά με τις τράπεζες ή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ άμεσα, είπε.
Μέχρι τώρα, έπρεπε να εφαρμοστούν άμεσα οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου. Τώρα, πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα οι αποφάσεις της (προσεχούς) 23ης Οκτωβρίου που… δεν έχουν ληφθεί ακόμη.
Η ανικανότητα και η ανευθυνότητα εντός και εκτός συνόρων, έχουν βάλει την Ελλάδα και την Ευρώπη σε επικίνδυνες ατραπούς…
http://www.elzoni.gr/html/ent/554/ent.14554.asp

Σχόλια