Το Σύνταγμα δεν προβλέπει δημοψηφίσματα για δημοσιονομικά...

Διαβάστε τι προβλέπει το 'Αρθρο 44: (Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δημοψηφίσματα, διαγγέλματα) του Συντάγματος για τα δημοψηφίσματα:

1. Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Bουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Bουλής σε σύνοδο. Aν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.
*2. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.
Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.
Aν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
*3. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εντελώς εξαιρετικές περιστάσεις μπορεί να απευθύνει προς το Λαό διαγγέλματα, μετά από σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Kυβέρνησης. Tα διαγγέλματα προσυπογράφονται από τον Πρωθυπουργό και δημοσιεύονται στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως.

Σχόλια

  1. ΝΑΙ ή ΟΧΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΟΝΕ.
    Είναι δημοσιονομκό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι στην Εθνική Κυριαρχία, ΟΧΙ στην προδοσία.
    Δεν θα καταστήσουμε το Ελληνικό Σύνταγμα, που διασφαλίζει την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην ΕΛΛΑΔΑ, κουρελόχαρτο επειδή το επιθυμεί η μειοψηφία του 14%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΙ : ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΉ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 9,06 ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΘΕΛΕΙ 180. ΑΡΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΔΦΙΣΜΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ?
    ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΔΗ ΜΙΛΗΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/10/blog-post_1650.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΚ. ΤΟ ΕΙΔΑ !!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκτός της φράσης στο άρθρο του Συντάγματος για τα δημοσιονομικά αναφέρεται και η φράση «εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών».

    Τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών είναι 180 βουλευτές στην περίπτωση που η Βουλή των Ελλήνων έχει 300 βουλευτές και ο αριθμός αυτός μειώνεται αν μειωθεί το σύνολο των βουλευτών στην βουλή.

    Που θα τους βρεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.