Γυφτοπούλα στο χαμάμ…!

Ναούμης Νικόλαος
Πολιτικός επιστήμονας
Χαμάμ: ουσιαστικό άκλιτο
Ετυμολογία: τουρκική λέξη hamam – λουτρώνας
1. χώρος όπου γίνεται θερμόλουτρο σε ξερό και θερμό αέρα, που συνοδεύεται από μασάζ και πλύσιμο με νερό
2. Ο κλειστός και πολύ ζεστός χώρος (μτφ.).
Η είδηση που από χθες συγκλονίζει το πανελλήνιο!


Στην δραματική περίοδο που διανύει η χώρα μας, την ώρα που οι Έλληνες πολίτες ποδοπατούνται στο σβέρκο από την μπότα των κατακτητών, την στιγμή που όλοι κατά δήλωση του πρωθυπουργού, περιμένουμε το μεγάλο μπαμ, η δημοκρατία και ειδικότερα ο κοινοβουλευτισμός, δέχονται ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα. Αλλαγές και περικοπές θα γίνουν και στον τρόπο λειτουργίας του γυμναστηρίου της Βουλής, μετά τις αποκαλύψεις τις Real news, γνωστού φερέφωνου της τρόικας, την προηγούμενη Κυριακή, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, στους κόλπους των κορακιών της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Έτσι, με πόνο ψυχής, ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος είναι αναγκασμένος να καταργήσει του χαμάμ της Βουλής, καθώς και να επανεξετάσει όλα τα προγράμματα που προσφέρει το γυμναστήριο στους αθλούμενους, όπως είναι η γιόγκα, το πιλάτες ή οι παραδοσιακοί και λάτιν χοροί.

Νομίζω, ότι αυτή είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης του δύσμοιρου Έλληνα πολίτη. Μετά τον ανελέητο διωγμό που τα κοράκια της διεθνούς τοκογλυφίας μας επιβάλλουν, πετσοκόβοντας μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, υποβιβάζοντας με τον τρόπο αυτό το βιοτικό μας επίπεδο, τώρα, βάζουν χέρι, αν είναι ποτέ δυνατόν, ακόμα και στο φρόνημα των υπερασπιστών των δικαίων του έθνους. Η υποχρηματοδότηση του ελληνικού κοινοβουλίου, στοχεύει ακριβώς, στο να πέσει και το τελευταίο μέτωπο που με λύσσα υπερασπίζεται, την συλλογική μας ταυτότητα.

Οι άξεστοι τροϊκάνοι, θέλουν τους Έλληνες βουλευτές υποταγμένους. Δια του τρόπου αυτού, πιστεύουν εσφαλμένα, ότι θα είναι χειραγωγήσιμοι και άβουλοι υπερασπιστές, των μοχθηρών σχεδίων τους. Δεν θα τα καταφέρουν όμως… Οι Έλληνες βουλευτές, θα έχουν σ’ αυτή την δύσκολη μάχη, όλους εμάς δίπλα τους. Θέλουμε τον Έλληνα βουλευτή, να απολαμβάνει κάποια ελάχιστα πράγματα εν ώρα εργασίας, που θα του επιτρέπουν να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις για το κοινωνικό σύνολο, με το μυαλό του καθαρό και το σώμα του υγειές. Με την κατάργηση των ελάχιστων αυτών παροχών, κάτι τέτοιο, δεν είναι εφικτό. Αλλά που να το ξέρουν αυτό οι αδαείς βάρβαροι, που στερούνται ελληνικής παιδείας. Μήπως διδάχτηκαν ποτέ, ότι νους υγιής, εν σώματι υγιή; Ποτέ.. Ποιος να τους το διδάξει; Είχαν αυτοί την τιμή, παππούς τους να είναι ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης; Όχι βέβαια.

Ο ανένδοτος αγώνας αδέρφια ξεκίνησε. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα, επιβάλλει το γυμναστήριο της βουλής, με το χαμάμ του, να είναι ανοιχτό. Θέλουμε ο Γ. Παπανδρέου, να ιδροκοπά στον διάδρομο του γυμναστηρίου. Θέλουμε την Ά. Διαμαντοπούλου, να συνεχίσει να απολαμβάνει την γιόγκα της, ούτως ώστε να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον των παιδιών μας, ήρεμη και γαλήνια. Θέλουμε να συνεχίσει ο Ευ. Βενιζέλος, να χαλαρώνει μ’ ένα μασάζ από τους ταχυδακτυλουργούς χαμαμτζήδες της βουλής, για να παίρνει ξαλαφρωμένος, τις δικαιότερες αποφάσεις, για τα περήφανα γηρατειά της πατρίδας μας και τους φερέλπιδες νέους αυτής. Αυτό όμως που κυρίως μας ενδιαφέρει, είναι να μην κλείσει το τμήμα της εκμάθησης των χορών, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος, να αφήσει στη μέση τα μαθήματα ο Θ. Πάγκαλος, εξειδικεύεται στο φλαμένγκο, όπως και ο κ. Π. Γερουλάνος, με την συντροφιά του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, εξειδικεύονται στον πωγωνήσιο και τον τσάμικο…!

Μέχρι λοιπόν να δούμε τι ακριβώς θα γίνει με το καυτό αυτό ζήτημα, λέω να πιάσουμε κανένα μπαγλαμαδάκι και όλοι μαζί να τραγουδήσουμε με πόνο ψυχής…:

Γυφτοπούλα στο χαμάμ
κι εγώ πληρώνω μπιρ ταμάμ
όσα όσα τα πλερώνω
να σε βλέπω μπιρ ταμαμ

Για να μπεις να κάνεις μπάνιο
να μην πέσω κι αποθάνω
τσίμπι ρίμπι γιάλα…

www.naoumis-nikos.gr

Σχόλια