Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις εξετάσεις στα Πανεπιστήμια

Εγκύκλιο για τις εξετάσεις στα Πανεπιστήμια, έστειλε σήμερα ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης. Όπως τονίζει, σύμφωνα με τον νέο νόμο:
1. Οι εξετάσεις διενεργούνται αποκλειστικά μετά το πέρας του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου για τα μαθήματα που διδάχθηκαν στα εξάμηνα αυτά, αντίστοιχα. Ο φοιτητής δικαιούται να εξεταστεί στα μαθήματα και των δύο εξαμήνων πριν από την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου,


2. "Ο φοιτητής εγγράφεται στη σχολή στην αρχή κάθε εξαμήνου σε ημερομηνίες που ορίζονται από την κοσμητεία για τα Πανεπιστήμια και δηλώνει τα μαθήματα που επιλέγει", σύμφωνα με παρ. 2 του άρθρου 33,του νόμου 4009/2011(195 Α΄).
Επίσης, όπως ορίζεται στην εγκύκλιο, κατ΄ εξαίρεση, για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 και αποκλειστικά οι επί πτυχίω φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει την εκπαιδευτική διαδικασία και δεν οφείλουν περισσότερα από πέντε μαθήματα, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξετάσεις κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου στην περίπτωση που δεν ήταν δυνατό να λάβουν μέρος στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου λόγω καταλήψεων. Οι επί πτυχίω φοιτητές, που οφείλουν περισσότερα από πέντε μαθήματα, μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις μετά από σχετική αίτησή τους και απόφαση του οικείου Τμήματος.

Σχόλια