Διέλυσαν την χώρα για να έχουν το 2020, χρεος 120% του ΑΕΠ - όσο είχαν το 2009!

Το άρθρο* της ημέρας
H κοροϊδία έχει μερικά όρια. Και εξηγούμαστε. Το 2009 το ελληνικό χρέος ήταν 120% και δεν ήταν βιώσιμο. Έτσι ήθελαν. Το ίδιο είδαν και μερικοί ξύπνιοι διαχειριστές που γνώρισαν τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε, αν δεν βάζετε το κεφάλι στην άμμο. Οι «τιμωροί» ομολόγων και κάποιες εγχώριες οικογένειες κερδοσκόπησαν, εκ του ασφαλούς, πάνω στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών.
Λέμε εκ του ασφαλούς, διότι έβγαιναν διάφοροι πολιτικοί ( να μην λέμε ονόματα ) και έλεγαν χρεοκοπούμε, δεν έχουμε συντάξεις, Τιτανικός κλπ. Τι ακολούθησε μετά ;
Καταστράφηκε η πραγματική μεσαία τάξη – όσοι δουλεύουν – και δεν πειράχθηκαν επί δυο χρόνια οι προνομιούχοι. Μετά από δυο χρόνια και 9 διασώσεις τι μας είπαν τα ξημερώματα ; Το 2020, το χρέος θα είναι πάλι 120% και θα είναι βιώσιμο διότι θα έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα αφού ξεπουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία σ ότι τιμές μας πουν !! – ( όπως το 10% κ. Παπακωνσταντίνου) !!
Δηλαδή 9 χρόνια μετά θα είναι βιώσιμο το χρέος που δεν ήταν το 2009. 
Και γιατί να καταστραφούμε μετά επί δυό χρόνια ; Αυτό στα ελληνικά ονομάζεται αλλιώς. Προδοσία !! Ο Ευάγγελος Λεμπέσης από το 1940 είχε γράψει για την «σημασία των Βλακών εν τω συγχρόνω βίω». Εκεί εξηγεί για τους βλάκες- απατεώνες – καλή ώρα – σαν κι αυτούς που προσπαθούν να μας σερβίρουν το μαύρο- άσπρο. Μας βλέπουν σ όλη…. την Ευρώπη και γελάνε με το πώς κοροϊδεύουν ένα ολόκληρο λαό.

*Δημήτρης Παφίλας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

http://taxalia.blogspot.com/2011/10/2020-120-2009.html

Σχόλια

  1. Ο μύθος (από μύθους στην Ελλάδα πάμε καλά) που πάει να δημιουργηθεί ότι το 2020 θα γυρίσουμε στο 2009 πρέπει να σταματήσει καθώς το μόνο που προσφέρει είναι αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και ευκαιρία για περαιτέρω λαικισμό (αγαπημενο σπόρ των πολιτικών).

    Το 2009 το δημόσιο χρέος ήταν, μετα τις αναθεωρήσεις, στο 127,1% του ΑΕΠ (298,7 δις) και το έλλειμα στο 15,4 του ΑΕΠ (35 περ. δις) με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης.

    Σύμφωνα με τον μακροοικονομικό σχεδιασμό της συμφωνίας το 2020 προβλέπει χρεός 120 % επί του ΑΕΠ, πλεόνασματικό προυπολογισμό και θετικό δείκτη ανάπτυξης.

    Βλέπει κανείς καμμία σχέση των σχεδιαζομένων για το 2020 (σημείο αναφοράς) με το 2009 ? Εγώ προσωπικά οχι.

    Επίσης πρέπει να κατανοηθεί οτι η συμφωνία και το κούρεμα μετα από αυτά που έγιναν τη διετία αποτελούσε πλεον μονόδρομο. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια είτε σε πλήρη και ανεξέλεγκτη χρεοκωπία με ότι αυτό σημαίνει, είτε σε αναγκαστική αποβολή της χώρας από την ΟΝΕ λόγω μη τήρησης του συμφώνου σταθερότητας που έχει αποδεχθεί η ελληνική πλευρά το 2000.

    Όσον αφορά για τους λόγους που φθάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο και στο αναγκαστικό κούρεμα θα πρέπει να ανατρέξουμε στο παρελθόν.

    Στη περίοδο κυβέρνησης Μητσοτάκη οπου χτύπησε το πρώτο καμπανάκι μετά τον υπερδανισμό των κυβερνήσεων του Α. Παπανδρέου, αλλα όλοι τότε έκαναν σλογκαν το 0+0 = 14 και και το μονο που έκαναν ήταν να ανατρέψουν την κυβέρνηση, με πρόφαση το θέμα της FYROM.

    Στη περίοδο 2000-2004 όπου σημαδεύτηκε από τη κατάρευση του χρηματιστηρίου φούσκα και την υπερκοστολόγηση των ολυμπιακών έργων (τι τους θέλουμε τους ΟΑ ?)

    Στη περίοδο 2007-2009 όπου παρότι υπήρξε η παγκόσμια κρίση δεν λήφθηκε κανένα μέτρο ενω αντίθετα υπήρχαν διαβεβαιώσεις για ισχυρή ελληνική οικονομία.

    Όσον αφορά τη διετία της νυν κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το θέμα είναι οτι δεν υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο διάσωσης προεκλογικά παρά μόνο συνθηματολογία του στυλ "λεφτα υπάρχουν" για να κερδηθούν οι εκλογές. Κι όταν αυτές κερδήθηκαν με τεράστια διαφορά η κυβέρνηση έδειξε αδυναμία διαχείρισης της κοινοβουλευτικής δύναμης, ατολμία στη λήψη μέτρων μείωσης των δαπανών καταφεύγοντας στην εύκολη συνταγή, αποφυγή της σύγκρουσης με τις συντεχνίες που καταδυναστεύουν το τόπο και συμβιβασμό με το πεπρωμένο της προσφυγής για εξεύρεση χρημάτων σε διεθνείς οργανισμούς.

    Τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει ένα "εργαλείο" που είναι η τελευταία συμφωνία και αυτό θα πρέπει να το χειριστεί τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι επόμενες με τον βέλτιστο τρόπο και αποφεύγοντας τα λάθη που έγιναν τα τελευταία 35 χρόνια.

    Και αν γίνει αυτό είμαι σίγουρος ότι το 2020, που μπορεί να φαίνεται μακρινό αλλά είναι δυστυχώς πολύ κοντά, θα έχουμε μία άλλη Ελλάδα πολύ καλύτερη από τη σημερινή.

    Καλημέρα και ψηλά το κεφάλι όπως αρμόζει στην ιστορία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.