Δυνατές συνεταιριστικές ενώσεις μπορούν να συμβάλουν στο κλείσιμο της “ψαλίδας” στις τιμές, παραγωγού-καταναλωτή

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ερωτηθείς για το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας μπορεί υπό προϋποθέσεις να γίνει ευκαιρία για την αναστροφή του ρεύματος της αστυφιλίας και την αναζωογόνηση της ελληνικής περιφέρειας με την απασχόληση νέων ανθρώπων στον πρωτογενή τομέα.

Για να υπάρξει, όμως, πραγματική ανάταξη της αγροτικής παραγωγής είναι αναγκαία η εξυγίανση και η ενδυνάμωση των Αγροτικών Συνεταιρισμών. Έτσι μόνο θα ανταποκριθούν στις προκλήσεις της νέας εποχής. Όπως χαρακτηριστικά τόνιζε ο Αντώνης Σαμαράς τον Απρίλιο του 2010 από το Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για τα αγροτικά, στη Λάρισα, “χωρίς την ριζική εξυγίανση των συνεταιρισμών δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε αληθινή παραγωγική ανασυγκρότηση του Αγροτικού τομέα”.
Παρωχημένοι συνεταιρισμοί-σφραγίδες δεν μπορεί να είναι οι φάροι του μέλλοντος για την ελληνική γεωργία. Χρειαζόμαστε ισχυρές συνεταιριστικές οργανώσεις, ικανές να σταθούν εμπόδιο σε συμπεριφορές καρτέλ στην αγορά και διακίνηση των αγροκτηνοτροφικών προϊόντων. Δυνατές συνεταιριστικές ενώσεις μπορούν να συμβάλουν στο κλείσιμο της “ψαλίδας” στις τιμές, παραγωγού-καταναλωτή.
Στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, ο αγροτικός τομέας έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί σε βασικό πυλώνα της εθνικής προσπάθειας, για να ορθοποδήσει ο τόπος.
Σε κάθε περίπτωση, η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα θα πρέπει να γίνει σε υγιείς βάσεις. Τόσο η Γραμματεία Αγροτικού, όσο και ο Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος, επί μήνες εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.
Στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής της Βουλής, ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας και οι βουλευτές της, που είναι μέλη της Επιτροπής, προσήλθαν με συγκεκριμένες προτάσεις και παρατηρήσεις. Το ίδιο θα πράξουμε και κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια».


Σχόλια