Τι γυρεύει ο Τόμσεν στη συνάντηση Παπανδρέου-Λαγκάρντ;

Δεν θα επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα ο Πόουλ Τόμσεν, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην τρόικα, αλλά ενδέχεται να συμμετάσχει στη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με την γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον την Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο Τόμσεν εκτιμάται ότι θα επιστρέψει ως εκ τούτου... το νωρίτερο την Τετάρτη.
Υπενθυμίζεται ότι οι επικεφαλής της τρόικας (μεταξύ αυτών και ο Τόμσεν) θα συμμετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, την ερχόμενη Δευτέρα.
Αξιωματούχοι κοντά στη διαδικασία επισημαίνουν πως η ίδια η επιστροφή του Τόμσεν θεωρείται ένδειξη ότι το ΔΝΤ κλίνει προς την έγκριση της εκταμίευσης για την επόμενη δόση.
Το ΔΝΤ πάντως εμφανίζεται τουλάχιστον επιφυλακτικό για τις κινήσεις της Αθήνας, με την Κριστίν Λαγκάρντ να επισημαίνει πως η Ελλάδα έχει «εφαρμόσει μόνο εν μέρει» τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί.
Μιλώντας ήδη την Πέμπτη στο CNBC, η Λαγκάρντ επανέλαβε πως εάν κριθεί πως «δεν έχει γίνει εφαρμογή, δεν θα πληρώσουμε».

Newsroom ΔΟΛ
 

Σχόλια

  1. Αριστο, μας δουλευεις.
    Η συναντηση εχει αναβληθεί εδώ και καμποση ώρα και εσυ μας λες οτι θα συμμετάσχει ο Τομσεν.

    Και για να μην λες οτι είναι διαδόσεις δες τα

    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=146365
    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=310685
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63385272
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231128868
    http://press-gr.blogspot.com/2011/09/eurogroup_17.html

    ΥΓ Ακόμα και το MEGA που αναφερεις το ανακοίνωσε στις ειδήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.