Εκβιάζουν τα παιδιά να τυπώσουν ή να αγοράσουν τα βιβλία

ΣΤΟ 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Κι όμως, υπάρχει εναλλακτική λύση για το πρόβλημα των βιβλίων στα σχολεία. Να πληρώσουν οι μαθητές για όλα και μάλιστα άμεσα για να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος. Ποιος παίρνει στα σοβαρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας για μη μετακύλιση του κόστους στους μαθητές και τις οικογένειές τους;
Σίγουρα όχι το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας, οι καθηγητές του οποίου με ωμό και εκβιαστικό τρόπο υποδεικνύουν στους μαθητές είτε να τυπώσουν είτε να αγοράσουν -και μάλιστα γρήγορα- τα βιβλία που χρειάζονται.

Είναι σοκαριστικά προκλητική η ανακοίνωση του συλλόγου διδασκόντων του δημόσιου αυτού σχολείου. Ανάμεσα σε πολλές εκβιαστικές οδηγίες, περιλαμβάνονται και υποδείξεις για φτηνότερες λύσεις, ενώ επισημαίνεται ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία καθυστέρηση με πρόσχημα την έλλειψη βιβλίων!
Ενδεικτικά μεταφέρουμε:
«-(...) Οι καθηγητές σας σε κάθε μάθημα θα σας λένε τι θα χρειαστείτε ακριβώς έτσι ώστε να φροντίζετε να το τυπώνετε. Να σημειώσουμε ότι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ασπρόμαυρο laser printer αντί για έγχρωμο εκτυπωτή μελάνης, έτσι ώστε να περιορίσετε σημαντικά το κόστος. Σε περίπτωση που δεν έχετε printer στο σπίτι, θα χρειαστεί να φωτοτυπείτε τις σελίδες που θα σας υποδεικνύονται χρησιμοποιώντας τις εκτυπώσεις κάποιου συμμαθητή σας.
- Η δεύτερη λύση είναι να αναζητήσετε τα βιβλία στο εμπόριο και να τα αγοράσετε. Το συνολικό τους κόστος είναι μικρό και σίγουρα δεν είναι αυτό που θα μας πείσει ότι η "δωρεάν εκπαίδευση" κοστίζει.
- Η τρίτη λύση είναι να αναζητήσετε τα βιβλία από παιδιά μεγαλύτερων τάξεων που πιθανόν να έχουν φυλάξει κάποια από τα βιβλία που χρειάζεστε φέτος.
- Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα καθυστερήσει η λειτουργία του σχολείου με πρόσχημα ή αφορμή την έλλειψη βιβλίων. Από την πρώτη μέρα, θεωρούμε ότι θα κάνετε τις αναγκαίες ενέργειες για να βρείτε το υλικό που θα σας υποδεικνύεται, διότι όποια καθυστέρηση στην εξέλιξη των μαθημάτων τελικά θα αποβεί εις βάρος σας, αφού εσείς είστε αυτοί που θα πληρώσετε το βαρύ κόστος της ελλειμματικής εκπαίδευσης».
 http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=309129

Σχόλια