Και η πιο δύσκολη αρχή ξεκινά από ένα απλό βήμα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Στην αρχή της θητείας μου ως Αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, προσπαθούσα να ισορροπήσω ανάμεσα στην ιδιότητα του επιχειρηματία και του ανθρώπου που ασχολείται με την πολιτική. Πολύ σύντομα κατάλαβα ότι πρέπει να αντιμετωπίσω τα θέματα ως επιχειρηματίας, γιατί θεώρησα ότι μόνο έτσι θα μπορούσα να προσφέρω και στους δυο χώρους.
Βλέποντας, λοιπόν, τα πράγματα υπό αυτήν την οπτική, θεωρώ ότι η Πολιτεία οφείλει να ακολουθεί την επιχειρηματικότητα και όχι, όπως ακούμε από επίσημα κυβερνητικά χείλη, η επιχειρηματικότητα να στηρίζει την Πολιτεία στην προσπάθεια της.

Ταυτόχρονα θεωρώ ότι η Πολιτεία πρέπει να μη νομοθετεί με τέτοιον τρόπο κατά τον οποίο, στην προσπάθεια της να προστατεύσει την κοινωνία από τη μη υγιή επιχειρηματικότητα, βάζει προσχώματα, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα ασφυκτικό περιβάλλον σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας που από τη φύση του είναι υγιές.
Υπάρχει ελπίδα; Κατά τη γνώμη μου, ναι.
Πρέπει να επανεκκινήσει η οικονομία. Πρέπει να αλλάξει η πολιτική η οποία τα τελευταία δυο χρόνια μας έχει επιβάλλει την ύφεση, την έλλειψη ανάπτυξης και ρευστότητας.
Έχουμε ρόλο εμείς;  Ναι, έχουμε. Γιατί με τον τρόπο που συνεχώς ενεργούμε, είτε μέσω των επιμελητηριακών θεσμών ή όσοι από εμάς έχουμε θέσεις ευθύνης, βλέπω ότι παράγονται  κάποια αποτελέσματα.
Ένα τέτοιο αποτέλεσμα είναι η πρόσφατη άρση των περιορισμών για αγορά εξοχικής κατοικίας από κατοίκους που δεν ανήκουν στην ΕΕ. Πρόκειται για μια ενέργεια η οποία προέκυψε μέσα από την πίεση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα, επίσης, ξεκίνησε η διαδικασία να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη brand και να γίνει τουριστικός προορισμός.
Στην κατεύθυνση αυτή βοηθήσαμε και εμείς ως γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, κάνοντας μια εκδήλωση και δείχνοντας το δρόμο.
Κλείνοντας θα υπενθυμίσω αυτό που είπε ο Λάο Τσε: Και η πιο δύσκολη αρχή ξεκινά από ένα απλό βήμα

Σχόλια