ΝΔ : Ανοιχτά Πανεπιστήμια!

Για τη Νέα Δημοκρατία τα «ανοιχτά πανεπιστήμια» είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή. Για δεκαετίες σταθήκαμε απέναντι στο καρκίνωμα, όπως εξελίχθηκε, του ασύλου της παρανομίας και της εγκληματικότητας. Και με κόστος από τις οργανωμένες δυνάμεις που ως συμμορίες δρουν αχαλίνωτα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Όπως επίσης δεχόμασταν την ιδεολογική ρετσινιά του «αντιδραστικού» από τους δήθεν προοδευτικούς.

Και η σθεναρή στάση του Αντώνη Σαμαρά ήταν αυτή που επέβαλε την κατάργηση του ασύλου στον πρόσφατο νόμο του υπουργείου Παιδείας. Η υποχώρηση της κυβέρνησης, παρά τις χρόνιες ιδεοληψίες που την κατατρύχουν, επιτρέπει πλέον να τελειώνουμε -εφόσον επιδειχθεί πολιτική βούληση- με αυτό τον παραλογισμό.
Η Νέα Δημοκρατία έχει επίσης δεσμευθεί να αναβαθμίσει το δημόσιο πανεπιστήμιο. Και επιπλέον να φέρει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μέσα από την συνταγματική αναθεώρηση θεωρώντας ότι ο ανταγωνισμός θα λειτουργήσει προς όφελος και του δημόσιου Πανεπιστημίου. Δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος από την υπαναχώρηση του κ. Παπανδρέου στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος για το άρθρο 16.
Οι θέσεις αυτές είναι ξεκάθαρες. Και για την επικράτησή τους εργάζονται όλοι, τα στελέχη, τα μέλη του κόμματος και πρωτίστως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Το αποδεικνύει περίτρανα το τελευταίο διάστημα, καθώς πρωτοστατεί στον αγώνα για ανοιχτές σχολές. Ως πραγματική δύναμη πρωτοπορίας έχει συμβάλλει καθοριστικά στο να λήξουν οι καταλήψεις και να λειτουργήσουν πολλές σχολές σε όλη τη χώρα.
Ταυτόχρονα, όμως, οι νέοι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ εκδηλώνουν την πολιτική τους διαμαρτυρία απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Και το κάνουν με τρόπο υπεύθυνο, με τρόπο που δεν δημιουργεί προβλήματα στην απερίσπαστη φοίτηση, στη λειτουργία της ακαδημαϊκής κοινότητας. Διεκδικούν και προτείνουν με τρόπο πολιτισμένο, ανοίγοντας το δρόμο σε μια νέα εποχή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η Νέα Δημοκρατία με υπευθυνότητα και συνέπεια θα συνεχίσει, σήμερα ως αντιπολίτευση, πολύ σύντομα ως κυβέρνηση, να εργάζεται προκειμένου να δημιουργηθούν ευνοϊκότερες συνθήκες σπουδών. Να τεθούν τα θεμέλια για την επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας. Να αντιστραφεί το κλίμα κατάθλιψης και να σταματήσει το κύμα φυγής των νέων μας στο εξωτερικό.
Για τη Νέα Μεταπολίτευση, για τη νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε δεν περισσεύει κανείς.

Σχόλια