Ο ιδιοκτήτης ή ο μισθωτής θα πληρώσει το χαράτσι;;

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέλει να αρπάξει αυτά τα χρήματα και δεν την νοιάζει ποιος θα τα πληρώσει. Ειλικρινά ποσώς την ενδιαφέρει. Με τον παράνομο και ανήθικο εκβιασμό της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, το ΠΑΣΟΚ βρήκε την εύκολη λύση να επιβάλει το χαράτσι επί των ακινήτων στο όνομα εκείνου που είναι το ρολόϊ της ΔΕΗ. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί μισθωτές που....τα ρολόγια είναι στο όνομά τους θα κληθούν να πληρώσουν το χαράτσι διαφορετικά σ’ αυτούς θα κοπεί το ρεύμα.


Βέβαια, στην πραγματικότητα, υπόχρεος για την καταβολή του χαρατσιού είναι ο ιδιοκτήτης, αλλά όπως είπαμε, το ΠΑΣΟΚ εκβιάζει τον χρήση του ρεύματος και όχι τον πραγματικό ιδιοκτήτη..

Αν λοιπόν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου αρνηθεί να πληρώσει το χαράτσι, τότε υποχρεωτικά θα πρέπει να το πληρώσει ο μισθωτής, διαφορετικά θα μείνουν αυτός και η οικογένειά του χωρίς ρεύμα..

Εμείς πιστεύουμε ότι κανείς ιδιοκτήτης δεν θα βγάλει χρήματα από την τσέπη του για να πληρώσει το χαράτσι. Απλά, πολλοί ιδιοκτήτες θα παραγγείλουν στους μισθωτές να πληρώσουν εκείνοι  το χαράτσι και να το συμψηφίσουν στα μισθώματα. Θα υπάρξουν όμως και αρκετές χιλιάδες ιδιοκτητών οι οποίοι δεν θα δεχτούν αυτόν τον συμψηφισμό. Τότε αναγκαστικά θα ξεκινήσουν χιλιάδες δίκες μεταξύ ιδιοκτητών και μισθωτών και οι μεν θα ζητούν την έξωση του μισθωτών που θα επιχειρήσουν να συμψηφίσουν με το έτσι θέλω τα μισθώματα με το χαράτσι, οι δε θα ζητούν τα χρήματα του χαρατσιού που κατέβαλαν.

Σας πληροφορούμε όμως, ότι αφενός οι δίκες θα είναι πολύχρονες και θα κοστίσουν πολλαπλάσια χρήματα από το χαράτσι και αφετέρου κανένα αποτέλεσμα δεν είναι εξασφαλισμένο, δεδομένου ότι, αν τα δικαστήρια κρίνουν ορθά, θα πρέπει να κηρύσσουν το χαράτσι αντισυνταγματικό και τότε οι μισθωτές και το χαράτσι θα έχουν πληρώσει άδικα και θα υποβληθούν άδικα σε έξοδα πολυετών δικών και τελικά θα τους γίνει και έξωση.

Αυτά είναι φίλοι μας,  τα αποτελέσματα πρόχειρων και αντισυνταγματικών πολιτικών.  

hassapis-peter

Σχόλια