Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ...


 


Σας παρουσιάζω σήμερα μια προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που όπως λέγεται είχε κάνει πολλές προφητείες που στην πάροδο των αιώνων  επιβεβαιώθηκαν. Φαίνεται να αφορά τις μέρες που τρέχουν και τα όσα συμβαίνουν εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια.
Ο δεσποτισμός των ευρωπαίων, η βαριά φορολογία, η πίεση των τροϊκανων και του ΔΝΤ, η απειλή μιας διεθνούς πολεμικής σύρραξης που μπορεί να προκληθεί από την Τουρκία έρχονται να καταστήσουν επίκαιρη την παρακάτω προφητεία.
Αν μου ζητήσετε να σας πω αν την πιστεύω θα σας πώ ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας την πιστεύουν και αυτό είναι δυνατό να μας κάνει και εμάς να την δούμε από την σκοπιά που κρίνει ο καθένας μας.

Εγώ απλά σας την παρουσιάζω..

  ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ...


( Μιά ανέκδοτη προφητεία του Αγίου Κοσμά τού Αιτωλού πού τελευταίως κυκλοφόρησε από την Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας )


Μια ανέκδοτη προφητεία του Αγίου Κοσμά τού Αιτωλού φωτογραφίζει  την εποχή μας και όσα τελευταία συμβαίνουν στην χώρα μας με τον άγριο φορολογικό διωγμό που έχουν εξαπολύσει οι συνεργάτες των τροϊκανών, του ΔΝΤ και των εδώ συνεργατών τους εις βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Οι ξένοι πιέζουν για δραστικά μέτρα εις βάρος των Ελλήνων και ένας «φιλέλληνας»  πρωθυπουργός,  εντελώς ακατάλληλος κατά πολλούς για τις υφιστάμενες συγκυρίες, προσπαθεί, με δρακόντεια και επαχθή για τον απλό λαό μέτρα, να κουμαντάρει μια κρίση υπακούοντας στις έξωθεν διαταγές.

Τα προτεινόμενα μέτρα "μιας ακόμη νέας λιτότητας", στοχεύουν προφανώς στην εξαγρίωση και στην Επανάσταση τού λαού ώστε να πέσει η Ελλάδα σε ακυβερνησία, σε χάος, και σε νέο Εμφύλιο...
Μια δηλαδή ικανή δικαιολογία που μπορεί να δώσει την δυνατότητα σε  ξένες στρατιωτικές δυνάμεις να επέμβουν προκειμένου να υπερασπίσουν τα οικονομικά συμφέροντά τους...

Αμυδρή όμως ελπίδα μας δίνει η παρακάτω προφητεία τού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που διατυπώθηκε ως εξής:

"Θα ξεκινήσουν νάρθουν για να εισπράξουν τους φόρους. Δεν θα προφθάσουν όμως, γιατί θα γίνει πόλεμος...», ( εννοώντας προφανώς κάποιον σημαντικό πόλεμο στα στενά τού Βοσπόρου και στην Κωνσταντινούπολη...).

Αλλά ας διαβάσουμε αναλυτικά τι λέει η προφητεία:

Όπως διηγούνται και πολλοί γέροντες στην Αιτωλοακαρνανία ό Άγιος Κοσμάς είχε ειπεί και για τον τόπο μας προφητείες. Μια από αυτές λέει:

" Οι Τούρκοι θα ξανάρθουν μέχρι το Ντουγρί !... "

Αν και υπάρχουν πολλές τοποθεσίες μέ τό όνομα «Ντουγρί» σε διάφορα μέρη της Ελλάδος  ο πατήρ Κωνσταντίνος Γιολδάσης, κάτοικος Αγίας Βαρβάρας, που υπηρέτησε κάποτε ως διάκονος στον Ιερόν Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, Αγρινίου, απεκάλυψε, ότι πρόκειται για το Ντουγρί Τριχωνίδος..

Ό Μιχαήλ Γιολδάσης, συγγενής του ανωτέρω, είχε διηγηθεί το εξής:

" Όταν ήμουν στο δημοτικό Σχολείο η γιαγιά μου και ο πάππους μου, μού μιλούσαν για τον «Άγιο Παπουλάκη» πού πέρασε καί από το χωριό μας. Ο Παντελής Καρόπουλος, ή Ζάρας, μας διηγείτο γεγονότα και λόγια τού «Αγίου Παπουλάκη» που κι εκείνος τά άκουσε από τον παππού του, που ήταν αυτήκοος μάρτυς των λόγων τού Αγίου Κοσμά, νέος τότε.

Έλεγε λοιπόν ότι:

Κάποτε κατεβαίνοντας από το χωριό του, το Μέγα Δένδρο, ο Άγιος Κοσμάς έφθασε στην Παραβόλα. Διψασμένος όπως ήταν ζήτησε από τους κατοίκους της Παραβόλας λίγο νερό για να ξεδιψάσει...

Οι Παραβολιώτες όμως δεν τού έδωσαν νερό από εκείνο που έπιναν, αλλά νερό από μία στέρνα... Ό Άγιος δεν το γεύτηκε και είπε: «Νερό να μην έχετε. Στα πόδια σας είναι το νερό, κι΄ εσείς δεν θάχετε δικό σας νερό». Κοίταξε στη συνέχεια κατά τη λίμνη και τα βουνά ο Άγιος και είπε : " Νερό, Νερό..." .

Έφυγε τότε διψασμένος και προχώρησε και έφθασε στην Ντέμη, τό σημερινό χωριό Καινούριο.

Κάθισε κάτω από ένα μεγάλο πλάτανο. Οι κάτοικοι της Ντέμη τού προσέφεραν νερό. Κάλεσε τότε τους Έλληνες τού χωριού να έλθουν να τους μιλήσει... Όμως, ήλθαν λίγοι...

Απορημένος τους ρώτησε:

-Γιατί δέν έρχονται και οι άλλοι; Και οι χωριανοί τού απάντησαν:
-Άγιε Παπουλάκη φοβούνται μήπως ό Ντέμ, ή Άντέμ αγάς, που είναι εδώ, όταν μας δει μαζεμένους θα μας κόψει (θα μας σκοτώσει)...

Τότε ο Άγιος Κοσμάς τους βεβαίωσε, ότι ο Ντέμ αγάς έφυγε απ' εκεί και βρισκόταν στο Ζαπάντι και πρόσθεσε:

- Όμως θα ξανάρθουν οι Τούρκοι...

Έν τω μεταξύ συγκεντρώθηκαν οι περισσότεροι κάτοικοι και ό Άγιος Κοσμάς τούς μίλησε και τούς δίδαξε... Όταν τελείωσε το Θείο λόγο του, οι κάτοικοι τον ρώτησαν.

-Πότε, Άγιε Παπουλάκη, θάρθουν πάλι οι Τούρκοι εδώ;

Κι΄ εκείνος απάντησε, βάζοντας μία εικόνα της Παναγίας μέσα στην κουφάλα τού πλάτανου.

- « Όταν θά ξεραθεί αυτός ό Πλάτανος και θά σμίξουν οι δυό χώρες, τότε οι Τούρκοι θάρθουν ατουφέκιστοι καί θά πιουν καφέ στό Ντουγρί».
- Καί πότε, Άγιε τού Θεού, θα σμίξουν οι δυό χώρες, και ποιές είναι αυτές;
- «Σας είπα ότι, όταν ξεραθεί και κοπεί ό πλάτανος και σμίξουν οι δυο χώρες. Οι δυο χώρες είναι το Βραχώρι καί ό τόπος πού πατάμε τώρα (ή Ντέμη). Τότε θα σάς βάλουν μεγάλους φόρους οι Ευρωπαίοι. Θα βάλουν φόρους και στα παράθυρα και στα χωράφια. Θα ξεκινήσουν νάρθουν για να εισπράξουν τους φόρους. Δεν θα προφθάσουν όμως, γιατί θα γίνει πόλεμος...».

Βραχώρι είναι το σημερινό Αγρίνιο και Ντέμη το Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας

Ο πλάτανος ξεράθηκε

Εδώ και αρκετά χρόνια το 1974, ό πλάτανος ξεράθηκε... Οι κάτοικοι τού Καινούριου (Ντέμη), καλύπτοντας τό ρέμα, στην όχθη τού οποίου ήταν ό πλάτανος, έκοψαν τις ρίζες του δένδρου και έριξαν τσιμέντα. Φυσικό ήταν, ο πλάτανος να ξεραθεί, όποτε τον έκοψαν...

Δίπλα ακριβώς από τον πλάτανο και το ρέμα, κάποιος κάτοικος τού χωριού επονομαζόμενος Τασούλης, έκτισε το σπίτι του και στό ισόγειο άνοιξε καφενείο. Όταν έκλεινε αργά το βράδυ το καφενείο, για να ανέβει στο σπίτι του, έβλεπε μία σκιά να περιφέρεται, στον τόπο εκείνο. Κατ' αρχάς φοβήθηκε...

Όταν διηγήθηκε την ιστορία του κάποιοι κάτοικοι τού είπαν, ότι εδώ ό Άγιος Κοσμάς στάθηκε και μίλησε στους κατοίκους. Συγκινημένος και εκδηλώνοντας την ευλάβεια του προς τον Άγιο, έκτισε ένα εικονοστάσι, ή προσκυνητάρι και έβαλε μέσα την εικόνα του Αγίου Κοσμά. Από τότε δεν ξανάδε την σκιά!!! Σήμερα το καφενείο το έχουν τα παιδιά του.

Οι δύο χώρες ενώνονται.

Το δεύτερο «σημείο» το όποιο έδωσε ό Άγιος Κοσμάς είναι :

«Όταν θα ενωθούν οι δυό χώρες, Βραχώρι καί Ντέμη...».

Ήδη με το σχέδιο «Καλλικράτης» το Αγρίνιο και το Καινούριο (Ντέμη) γίνονται ένας δήμος.

Οι δύο χώρες λοιπόν ενώθηκαν !!!

Άλλοι γέροντες προσθέτουν στην ανωτέρω προφητεία τού Αγίου Κοσμά και τούτα τα λόγια του:

«Αυτά θα γίνουν όταν θα είναι τα τέσσαρα 7 , τα 3 Κ, και ένα Π».

Την πλήρη ερμηνεία των λόγων τού Μεγάλου Αγίου μας, μόνο ό Κύριος γνωρίζει.

Τα προφητικά λόγια τού Αγίου είναι φοβερά καί συγκλονιστικά! Τό δικό μας χρέος είναι να ετοιμαζόμαστε, διότι «ό καιρός συνεσταλμένος έστι» και «αί ήμερα πονηρά είσί...».

Μια ακόμα επιβεβαίωση των παραπάνω.

Πράγματι ή Παραβόλα, μέχρι πριν λίγο καιρό, για τόσα πολλά χρόνια δεν είχε νερό...

Ο Δήμαρχος της κ. Βασίλειος Καπέρδας, ύστερα από κάποιο συμβάν προχώρησε σε γεώτρηση στην Παραβόλα, και βρήκε ολόκληρο «ποτάμι» νερό. Όχι μόνο σε ποσότητα αλλά και σε αρίστη κατάσταση και ποιότητα.

Από ευγνωμοσύνη προς τον Άγιο Κοσμά, έκτισε εκκλησάκι εις το όνομα του Αγίου γιατί υπήρξε πράγματι  αληθινή η προφητεία του Αγίου μας: «Κάτω από τα πόδια σας είναι ποτάμι νερό»!

( Διασκευή από τό περιοδικό "Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός" πού εκδίδει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας . Τεύχ. 14 τού 2010 )



Σχόλια

  1. Ρε παιδία οτι σαβουρα βρισκεται το ανεβαζετε στο μπλογκ. Εχετε καταντησει οι ρακοσυλεκτες του διαδικτυοου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.