Εσπασαν στο ξύλο ελεγκτές του ΣΔΟΕ!

Η αγορά δεν έχει εξαντλήσει μόνο τα οικονομικά της όρια. Από το «δεν πληρώνω» περνά πλέον όλο και περισσότερο στο «δεν ανέχομαι κανέναν φορολογικό έλεγχο». Και μάλιστα βιαίως. Οι επιθέσεις και οι προπηλακισμοί που δέχονται οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ πολλαπλασιάζονται και, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «δημοκρατίας», φτάσαμε πλέον και στον σοβαρό τραυματισμό ελεγκτή, ο οποίος νοσηλεύεται σε αθηναϊκό νοσοκομείο.
Τι έγινε; Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), που πραγματοποιούσε έλεγχο σε καταστήματα της περιοχής των Εξαρχείων, δέχτηκε επίθεση από μπράβους της νύχτας -και μάλιστα κουκουλοφόρους- κατά τη διενέργεια ελέγχου για την έκδοση αποδείξεων σε μπαράκι. Αποτέλεσμα ήταν να πάνε στο νοσοκομείο και οι τρεις «ράμπο» του ΣΔΟΕ, με τον έναν εξ αυτών μάλιστα να νοσηλεύεται ακόμα με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, χτυπημένος στον θώρακα και στους πνεύμονες. Τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της «δ», αλλά δεν αποκαλύπτονται για λόγους ασφαλείας. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για «ξαφνική επίθεση, που κράτησε λίγα λεπτά» και ότι ήταν «τέτοια η μανία των κουκουλοφόρων, που από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα». Αλλο κλιμάκιο, που πήγε στην περιοχή το επόμενο βράδυ, επίσης προπηλακίστηκε από πελάτες και ιδιοκτήτες καταστημάτων, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν...

τα έκτροπα της προηγούμενης βραδιάς. Πρόκειται για το αποκορύφωμα σειράς επιθέσεων που δέχονται τις τελευταίες βδομάδες ελεγκτές του ΣΔΟΕ σε όλη την Ελλάδα και δείχνουν το κύμα αγανάκτησης, αλλά και το πόσο εκτός ελέγχου και λογικής κινείται πλέον μια μεγάλη μερίδα πολιτών υπό το βάρος της τεράστιας οικονομικής κρίσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που συνέβη το περιστατικό κρύβεται για να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς αυτεπάγγελτα κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του. Για το θέμα έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία Αθηνών και ετοιμάζονται ποινικές διώξεις τόσο κατά αγνώστων, για σωματικές βλάβες, όσο και κατά ιδιοκτητών, για παρακώλυση ελέγχου. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι πλήρως ενημερωμένη για το περιστατικό, αλλά προτίμησε να το αποσιωπήσει, για να μη βρει και άλλους μιμητές.
Ακόμα και πελάτες καταστημάτων επιτίθενται στα κλιμάκια του ΣΔΟΕ, είτε φραστικά είτε με πιο... απειλητικές διαθέσεις. Νομίζουν ότι έτσι προστατεύουν τον καταστηματάρχη, στο μαγαζί του οποίου είναι τακτικοί θαμώνες. Εχουν καταγγελθεί το τελευταίο διάστημα επιθέσεις ακόμα και σε... χασαποταβέρνες της ανατολικής Αττικής από εξαγριωμένους κατοίκους και ιδιοκτήτες.
Δεν είναι τυχαίο ότι στις 19 Ιουλίου ένας καταστηματάρχης από το Κατάκολο Ηλείας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όταν επιτέθηκε, παρουσία της γυναίκας του, σε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που πραγματοποιούσε έλεγχο στο μαγαζί του που βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης. Μάλιστα, βγαίνοντας εκτός εαυτού, έσκισε το μπλοκάκι για τα πρόστιμα, που είχαν στη διάθεσή τους οι υπάλληλοι του Σώματος, και χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ιδια κατάσταση και στη Λευκάδα, με τα επεισόδια να καταλήγουν σε υποβολή μηνύσεων στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Την προστασίας της Αστυνομίας χρειάστηκε το ΣΔΟΕ και στην Κεφαλλονιά, όταν επιχείρησε να πραγματοποιήσει ελέγχους στα καταστήματα που βρίσκονται κοντά στο λιμάνι του Αργοστολίου.
Οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ κινδύνευσαν «να ριχτούν στη θάλασσα» και στις 10 Ιουλίου από εξαγριωμένους κατοίκους στις Σπέτσες, όταν διαπιστώθηκε ότι ο έλεγχος που πραγματοποιούσαν καταγραφόταν, προφανώς με άδεια της υπηρεσίας, από γερμανικό τηλεοπτικό συνεργείο.
(dimokratianews.gr) 
 

Σχόλια