Ο Μπαρμπαρόσα απειλεί Ελλάδα και Κύπρο



Κωδικός «Μπαρμπαρόσα» ονομάστηκε η αντίδραση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, με την έξοδο του πολεμικού της ναυτικού απέναντι στο Ισραήλ!!!
Αυτό γράφεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Σαμπάχ σήμερα (6/9/2011) το απόγευμα. Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας γίνεται λόγος, για επέκταση της παρουσίας του τουρκικού στόλου στην Αδριατική, την Ερυθρά Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό!!!
Ανακοινώνεται επίσης πως η Τουρκία θα εγκαινιάσει μια περισσότερο ενεργή παρουσία ανατολικά και νότια της Κύπρου, σκιαγραφώντας έτσι την σαφή επιθετικότητα της Άγκυρας και την βούλησή της για
τοποθέτηση -αυστηρά ελεγχόμενων από την ίδια- ορίων στην σχέση μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.

Η εφημερίδα προσθέτει ακόμη οι αυστηρές προειδοποιήσεις της Τουρκίας σχετικά με τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και τα σχέδιά της να βγάλει πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο έχουν προκαλέσει φόβο και ανασφάλεια και στους Ελλαδίτες και στους Ελληνοκυπρίους, προκαλώντας έτσι σε αντιδράσεις την Ελληνική πλευρά.

Βέβαια, η πρόκληση αυτή γίνεται εκ του ασφαλούς, αφού είναι γνωστή η δεινή θέση της Αθήνας (οικονομική και πολιτική), όσο και της Λευκωσίας (που έχει κλονιστεί οικονομικά –και όχι μόνο- μετά την έκρηξη στην Κυπριακή ναυτική βάση).
Πώς θα αντιδράσει η Αθήνα; Θα απαντήσει με αναγνώριση της Ελληνικής ΑΟΖ;
Τι θα κάνει η Λευκωσία και η Noble Energy;
Ποιά θα είναι η αντίδραση του Τελ Αβίβ;
Πρόκειται για μπλόφα του Ταγίπ Ερντογάν ή βρισκόμαστε μπροστά στον σπινθήρα που θα τινάξει στον αέρα ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή;
Οι επόμενες ημέρες θα είναι οι κρισιμότερες για την ό,ποια εξέλιξη μπορεί να υπάρξει...

Σχόλια

  1. Oi Toύρκοι βρίσκουν και τα κάνουν,βλέπουν και ζυγίζουν το διεθνές περιβάλλον,την αδυναμία συνοχής στην Ευρώπη,την αδυναμία της Ελλάδας,τις ανακατατάξεις στη μέση ανατολή και το δυσμενές περιβάλλον γύρω από το Ισραήλ,την αδυναμία επιβολής των ΗΠΑ.Το δόγμα Νταβούτογλου ξεδιπλώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως πρόκειται για ανατολίτικο παζάρι;
    Με άσχετο πρόσχημα(επεισόδιο το 2010 στη ΓΑΖΑ)χωρίς επί της ουσίας να ρισκάρει τίποτα, απειλεί συμφέροντα οικονομικά (ΑΟΖ της Κύπρου και Ισραήλ) , για να πάρει κομμάτι στην πίτα(που δεν της ανήκει);
    Κάτι σαν την περιοχή, κοντά, στο Καστελόριζο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.