Πολιτικός κανιβαλισμός

Έχει ξεπεράσει κάθε όρια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που καταφεύγει πλέον ακόμα και σε υβριστικές συμπεριφορές κατά μιας μεγάλης μερίδας εργαζομένων, των δημοσίων υπαλλήλων, εν προκειμένω, επειδή μπορεί να πιστεύει ότι, με τον τρόπο αυτό, είναι δυνατόν να στηρίξει τις επιλογές της για οριζόντιες μειώσεις μισθών, αλλά και για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. Γιατί, αν μέχρι τώρα οι ύβρεις που εκτοξεύονταν κατά των δημοσίων υπαλλήλων υποβαθμίζονταν σε «περιθωριακό» επίπεδο επειδή ίσως προέρχονταν μόνο από το γνωστό Θ. Πάγκαλο, η χθεσινή επίθεση του Α. Λοβέρδου κατά του «ενός εκατομμυρίου υπαλλήλων που ταλαιπωρούν τα δέκα εκατομμύρια» μόνο ως κεντρική πολιτική επιλογή μπορεί να εκληφθεί. Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση από τη μία να αιφνιδιάζει και από την άλλη να υβρίζει αυτούς στους οποίους μέχρι πρότινος έκλεινε το μάτι.


Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει απολέσει τον έλεγχο των πράξεών της και επιδίδεται συστηματικά σε πολιτικά ανήθικες ενέργειες, οι οποίες περιλαμβάνουν την κατασυκοφάντηση διαφόρων κοινωνικών ομάδων, αποβλέποντας -μάταια στην παρούσα συγκυρία- σε ενεργοποίηση αντανακλαστικών κοινωνικού αυτοματισμού, προκειμένου να καλύψει τη δική της ανικανότητα να πετύχει τους στόχους για τους οποίους δεσμεύθηκε έναντι της Τρόικας. Ας μιλήσει επιτέλους καθαρά και ειλικρινά η κυβέρνηση των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου. Ο πολιτικός κανιβαλισμός δεν μπορεί να αποτελέσει τη λύση για τα προβλήματα ούτε της κυβέρνησης ούτε, βεβαίως, της χώρας και των πολιτών της. Ας αφήσει τις ύβρεις και τη σκόπιμη παραπλάνηση του λαού και ας αναλάβει με παρρησία τις ευθύνες της. Είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσει έντιμα και αποτελεσματικά το τοπίο, να εγκαταλείψει τις παλινωδίες και να σταματήσει να καταλαμβάνει κάθε φορά εξαπίνης αυτούς τους οποίους προηγουμένως έχει καθησυχάσει.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Σχόλια

  1. Παίρνοντας τη σκυτάλη, οι πολίτες, στην ισοπεδωτική πρακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση συμπεραίνεται ότι:
    Οι κρατικοδίαιτοι, της κυβέρνησης και ο συρφετός που τους περιτριγυρίζει, συμπεριλαμβάνονται στο ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους που αναφέρει ο Love R DOS.
    Να δω τι ρυθμίσεις θα κάνουν για τους υπεράριθμους στα γραφεία τους, τους μισθούς τους, τα επιδόματά τους, τις υπερορίες τους(;), και τις συντάξεις τους.
    Εδώ έχει ενδιαφέρον και η ρήση του Καρατζαφέρη στη Βουλή ¨....φοβάμαι ότι ούτε τα ειδικά δικαστήρια δεν θα φτάσουν αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε προς το Γουδί¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.