Ρε Βαγγέλη; Ούτε ένα δάκρυ; Έτσι για την κάμερα...

Οι δηλώσεις Βενιζέλου αποτελούν το αποχαιρετιστήριο άσμα της Μεταπολίτευσης.
Θα έλεγα κύκνειο αλλά σήμερα δε μου περισσεύουν οι αβρότητες.
Υπάρχει και μια προφανής οπτική διαφορά.
Τα καράβια (μικρά – μεγάλα) θέλουν και καλούς καπεταναίους. Όχι κωπηλάτες. Όχι απολογητές. Όχι υποτακτικούς.  Θέλουν Στόχο. Προορισμό. Ρότα.
Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει πλέον αυτή η κυβέρνηση.

Η Πυθία μπήκε οικειοθελώς στη Εργασιακή Εφεδρεία γιατί ένιωσε άχρηστη μπροστά στο παραλήρημα του αντ' αυτού κρυβόμενου Πρωθυπουργού.

Κύριε αντ΄ αυτού.
Εσείς και το κόμμα σας είσαστε οι Ιστορικά υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια του Ελληνικού Λαού. Όχι την οικονομική. Αλλά την Ηθική. Μιας και το πρόβλημα ΠΟΤΕ δεν υπήρξε αποκλειστικά οικονομικό.

Εσείς εκμαυλίσατε συνειδήσεις με τους ατελείωτους διορισμούς και εκμηδενίσατε τη βιομηχανική παραγωγή κάνοντας πλούσιους τους βιομηχάνους (!!!) τη δεκαετία του '80.

Εσείς κάνατε μη ανταγωνίσιμη οικονομικά μια θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα όταν δίνατε με το τσουβάλι τα επιδόματα στο δημόσιο και έτσι κάθε εργαζόμενος προτιμούσε τη ¨σιγουριά¨ αλλά και τις απολαβές που έδινε το κράτος.

Εσείς κάνατε το λαμόγιο, κακοπληρωτή, επιχειρηματία πρότυπο και τον τυπικό σε όλα του παράδειγμα προς αποφυγή. 
Εσείς πήρατε μέσα από τις τσέπες χιλιάδων “επενδυτών” τα χρήματα στη Χρηματιστηριακή Φούσκα του τέλους του 1999.

Εσείς δημιουργήσατε τη διαπλοκή του Χριστοφοράκου και των Ολυμπιακών. (Τσουκάτο όλα καλά;) 
Εσείς δημιουργήσατε αυτόν τον ιδιότυπο κρατικοδίαιτο και όχι εξωστρεφή επιχειρηματικό κόσμο.
Εσείς. Εσείς. Εσείς. 

Και τώρα κύριοι ήρθε η Νέμεσις...

Και αντί απολογίας ψελλίζετε κραυγές άναρθρες. Πνιγμένα αναφιλητά. Χωρίς δάκρυ.
Γιατί έχετε στεγνώσει. Από ψυχή και αισθήματα.
 
Σε μια χώρα που γεννήθηκε και μεγάλωσε χωρίς αστική τάξη όπως τη ξέρουν οι Δυτικοί μας σπόνσορες κατορθώσατε και ξεπατώσατε από τη ρίζα του κάθε τι που έδινε βάρος στην ηθική διάσταση των πραγμάτων. 

Πρώτα τον Παπά. Μετά τον Δάσκαλο. Διογκώνοντας και υπερπροβάλλοντας τους ανώμαλους και άχρηστους από τους δύο παραπάνω και μηδενίζοντας την προσφορά των υπολοίπων διαχρονικά στο Έθνος και την Πατρίδα. (Ξεχνάω βλέπετε ότι είχατε ανακαλύψει τον τρίτο δρόμο του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού και οι λέξεις αυτές έκαναν τζιιιζ.)

Όμως εκείνο που δεν ξεπατώσατε ήταν η έμφυτη ΑΡΧΟΝΤΙΑ αυτού του λαού.

Αυτό δεν το κατάφερε ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΙΣ.

Ίσως γιατί είναι και δύσκολη η λέξη ΑΡΧΟΝΤΙΑ στη μετάφραση.

Ίσως γιατί οι Αρχόντισσες αυτού του τόπου έπιναν δηλητήριο τον Απρίλη του ΄41 στη Κηφισιά και το αίμα τους, να χρωστά, κάτι ακόμη στον τόπο τούτο.

Χρωστά να μιλήσει με την ειλικρίνεια και το θάρρος των προγόνων του και να πει μόνο την Αλήθεια που πιστεύει και τίποτε άλλο.

ΜΟΝΟ την ΑΛΗΘΕΙΑ. 
Κι ότι βγει.
Κριός ο Πολιορκητικός

Υ.Γ. Οι "εφιαλτικές" εξαγγελίες του Καραμανλή στην ΔΕΘ το 2009, μετά τις ανακοινώσεις Βενιζέλου μοιάζουν πλέον με ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο...

Σχόλια