Διακριτική Μεταχείριση Αποστράτων

Εμείς οι απόστρατοι της περιφέρειας Θεσσαλίας, ύστερα από τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης και την ανακοίνωση των νέων μέτρων που στοχεύουν στην περαιτέρω μείωση των συντάξεων ειδικότερα για συνταξιούχους κάτω των 55 ετών που αφορούν ως επί το πλείστον συνταξιούχους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και στο πλαίσιο της προσπάθειας για συντονισμό όλων των φορέων που εκπροσωπούν αποστράτους αποφασίζουμε ομόφωνα και καλούμε:
1. Όλες τις Ενώσεις Αποστράτων (ΝΠΔΔ και λοιπούς), των οποίων είμαστε μέλη με δικαίωμα ψήφου, παραμερίζοντας διαφορές, εγωισμούς και προσωπικές επιλογές να συνεργαστούν και να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για τη δίκαιη και ίση μεταχείριση των αποστράτων από μέρους της πολιτείας, σε σχέση με όλους τους λοιπούς συνταξιούχους.

2. Την κυβέρνηση να αποσύρει όλα τα ήδη ληφθέντα αντισυνταγματικά μέτρα που βασίζονται σε αυθαίρετα ηλικιακά κριτήρια (εισφορά αλληλεγγύης, επιδόματα εορτών) καθώς και το σχεδιαζόμενο (κράτηση 40% για το ποσό άνω των 1.000 ευρώ της σύνταξης), που έχει ως στόχο την οικονομική εξαθλίωση και οικογενειακή εξόντωση των αποστράτων, απαγορεύοντάς τους ταυτόχρονα το δικαίωμα σε οποιαδήποτε συμπληρωματική εργασία.
3. Την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να αντισταθούν στην επιχειρούμενη οικονομική μας απαξίωση χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσουν την τιμή και την αξιοπρέπεια ανθρώπων που μέχρι χθες φύλαγαν Θερμοπύλες.
4. Όλους τους συναδέλφους μας να πάρουν μέρος μαζικά στις μελλοντικές μας κινητοποιήσεις με αρχή τη συγκέντρωση στην παλαιά πλατεία Νομαρχίας Λάρισας και στη συνέχεια την επίδοση ψηφίσματος στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 11:30.
Για τη προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή
Απόστολος Παπαπαρίσης

Σχόλια

  1. ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΕΧΕΤΑΙ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ Η ΛΕΞΗ ΠΑΤΡΙΔΑ; ΚΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ η ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ ΣΤΟ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΗΘΗΣΜΕΝΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς ανώνυμο 8:53. Πολύ γρήγορα αντανακλαστικά έχουν τα λαμόγια του πράσινου κατεστημένου. Τώρα ενδιαφέρονται και για την πατρίδα. Εγώ δε μπορώ να ζήσω την οικογένεια μου κι αυτός μιλάει για ποδηλατοδρομίες και δεξιώσεις. Πόσα σου δίνουν ρε; Σου υποσχέθηκαν καμία θέση στο δημόσιο; Ξέρουμε ότι θα δεχθούμε πόλεμο, αλλά θα αντέξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ ανώνυμο 8:53.
    Tι ξέρεις εσύ από σύνορα??
    Πήγες εκδρομή και τα είδες??
    Γιατί εμείς τα έχουμε υπηρετήσει και υπερασπίσει επί 35 χρόνια.
    Άντε αλλού για προπαγάνδα και δημιουργία εντυπώσεων.
    Σας μάθαμε, σας ξέρουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ανώνυμε 8:53.
    Μάλλον Ι5 είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΠΑΣΟΚ είχε πάντα μια ιδιαίτερη ευαισθησία για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων!!!, γι' αυτό με κάθε ευκαιρία κουρεύει τους μισθούς μας των στρατιωτικών. Μας μισούν διότι ή δεν υπηρέτησαν ή εάν υπηρέτησαν ήταν διάσημοι παραπτωματίες. Αφού υπάρχει λοιπόν τέτοιο μίσος εναντίον μας ας μην μας δίνουν καθόλου μισθό και να θεσπίσουν συσίτια για μας και τις οικογένειές μας. Εδώ υπάρχει μίσος και μεροληψία. Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια εργάστηκες και κάτω από ποιές συνθήκες είσαι "νεαρός στην ηλικία". Καλά που δεν μας αποστρατεύουν 70 χρονών διότι για να ικανοποιήσουν το μίσος τους θα θεωρούσαν τους 70άρηδες έφήβους. Στα 35 χρόνια υπηρεσίας τα 2/5 τουλάχιστον της ζωής μας το περάσαμε "μέσα" δηλαδή 45 χρόνια ένσημα. Πόσο πρέπει να εργαζόμαστε εμείς κύριοι πολιτικοί? Δίνεται συντάξεις σ' αυτούς που δεν εργάστηκαν ούτε 4 χρόνια και εμάς στον τάκο? Αυτό είναι το επίπεδό σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν το παίζατε μάγκες και ρίχνατε τη παραίτηση ήταν καλά, τώρα ?
    Όπου στρώσατε εκεί θα κοιμηθείτε .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αποστολη, εσυ τι εισαι γαλάζιο λαμόγιο ?
    Αν δεν μπορούσες να ζήσεις την οικογενειά σου να καθόσουν στα αυγά σου και να μην την εριχνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε των 4:01 έλα να πάμε μαζί σε ένα κανάλι να δούμε ποιος είναι το λαμόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλώς τους ¨Ελληνάρες¨, τους χαιρέκακους και $^@τόψυχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αποστολη σε πειράζει το λαμογιο ?
    Εσυ ετσι δεν γραφεις στις 9.14 πμ ?
    Οσο για τα καναλι, αν νομίζεις οτι θα σου το λυσουν το προβλημα οι δημοσιογραφοι, τοτε πραγματικα σε λυπαμαι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μου αρέσει που όλοι εσείς οι παραιτηθέντες βγαίνετε τώρα και κλαψουρίζετε σαν απατημένες γκομενούλες.
    Θυμηθείτε γιατί υποβαλλατε την αναφορά παραίτησης, αλλοι γιατί δεν θελατε να ξεκουνήστε ενω εμείς τρέχαμε ανα την ελλάδα, άλλοι γιατί θέλατε να κάνετε τη καλη με πολλά "μαύρα", αλλοι γιατί με διπλα χρόνια "μαιμουδες" φθάσατε να έχετε περισσότερα χρόνια υπηρεσίας από την ηλικία σας, αλλοι γιατί βαρεθήκατε τό "σύστημα" παρότι είσασταν μελη του "συστηματος", αλλοι γιατί φοβόσασταν μην χάσετε το εφ' επαξ εμεις ομως οι παρμενοντες το χάνουμε, αλλοι .... για ότι σας κατέβαινε.
    Τώρα λοιπόν θερίστε τους καρπούς που εσείς σπείρατε και αφήστε τη κλάψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πόσο ΠΑΣΟΚ είσαι ρε καραγκιόζη..ε καραγκιόζη.
    Αν χάνεις το εφάπαξ να κατεβείς μαζί με εμάς, αν έχεις κότσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανωνυμε 27/9 8.09 τα λόγια μου σε καίνε αλλά τι να κανουμε, ετσι ειναι η ζωή.
    Βεβαια για σενα και τους ομοίους σου , που ποτέ δεν ενσδιαφερθήκατε για τη πατρίδα, το όπλο που υπηρετούσατε και τον συναδελφό σας, είναι εύκολο να ρίχνεται ενα "Πόσο ΠΑΣΟΚ είσαι ρε καραγκιόζη..ε καραγκιόζη" και να τελειώνεται
    Αν το θες λοιπόν φίλε εγω είμαι καραγκιόζης, ο θρύλος της ελληνικής παρδοσης, εσύ όμως τι είσαι η βεζυροπούλα του πασά η ο βελιγκέκας.
    Οσο για το ΠΑΣΟΚ και λοιπα πράσινα αλογα, αγαπητέ ανώνυμε πρέπει να μαθεις ότι οσοι διαφωνούν μαζί σου δεν σημαίνει ότι και εχουν τις αντίθετες πολιτικές πεποιθήσεις. Αλλά ετσι σε μαθανε ή πρασινος ή γαλάζιος και ολοι οι αλλοι δεν υπαρχουν ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ασ΄τον. Ή είναι χαμηλού IQ, ή έμμισθος σχολιαστής. Δεν σκέφτεται σαν Έλληνας αλλά σαν κοπρίτης του συστήματος ¨μαζί τα φάγαμε¨.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. To ΙQ το δικό σου αλλα και το επιπεδό σου φαίνεται από το πιο κάτω video
    http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/09/blog-post_5422.html
    όπου σαν τις κυράτσες φωνασκείτε εξω από αδεια πολιτικά γραφεία.
    Αλλα ετσι είχατε μαθει, να τερεχετε στα πολιτικά γραφεία γαι τη μεταθεση, για το εξωτερικό, για τη προαγωγή κλπ, κλπ, κλπ...
    Τωρα βεβαια που σφίξαν οι κωλοι σας φταίνε αυτοί που γλύφατε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ 9:21
    Αλβέρτος Αϊνστάιν: ¨Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ 9:21 10.40
    Με ευχαρίστηση βλέπω ότι έχεις αυτογνωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.