Προσφυγή της Ελλάδας στη «Λέσχη των Παρισίων» προτείνει η Πολωνία

Την προσφυγή της χώρας στη βοήθεια της "Λέσχης των Παρισίων" για την διευθέτηση του προβλήματος χρέους, πρότεινε σήμερα η Πολωνία.

Η εν λόγω λέσχη είναι μία άτυπη ομάδα επίσημων πιστωτών που ειδικεύεται στις λύσεις για τις χρεωμένες χώρες, στην οποία έχουν καταφύγει πρώην κουμουνιστικές χώρες.
"Όσον αφορά την Ελλάδα πρέπει να επωφεληθεί από την σε βάθος γνώση και την θεσμική εμπειρία Οργανισμών, όπως η "Λέσχη των Παρισίων" που φρόντισε για την οικονομική αναδιάρθρωση σε πολλές δεκάδες χώρες", είπε στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Βάλντεμαρ Πάβλακ.

"Χρειάζονται καλές λύσεις, που απέδειξαν ότι λειτουργούν", υπογράμμισε ο Β. Πάβλακ, ο οποίος είπε ότι η Λέσχη των Παρισίων διαθέτει "τεχνολογίες και μηχανισμούς για τη μείωση και την αναδιάρθρωση του χρέους".
Υπενθύμισε κατά την έξοδο από το κομμουνιστικό καθεστώς και το οικονομικό του σύστημα, η Πολωνία είχε επωφεληθεί από τη βοήθεια της "Λέσχης των Παρισίων" για να μειώσει το χρέος της κατά 50%.

Η Πολωνία θα μπορούσε να μοιραστεί με την Ελλάδα την εμπειρία των διαπραγματεύσεων (με τους πιστωτές της) και την αναδιάρθρωση του χρέους της, πρότεινε ο Πάβλακ.

"Δεν πρέπει να γίνονται πολιτικές δηλώσεις για μια ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας διότι αυτό οδηγεί μόνο σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση (των αγορών). Αντίθετα, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί θεσμοί πρέπει να καθοδηγήσουν μια αναδιάρθρωση, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα με πολιτισμένο τρόπο", τόνισε ο Πάβλακ.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63377433

Σχόλια