Τη "Νέα Πολιτεία" ετοιμάζει η Ν.Δ

Με την κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε, μετά από οδηγίες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, η διαδικασία της εσωτερικής διαβούλευσης για το πρόγραμμα του κόμματος.
Το προηγούμενο διάστημα τόσο οι Τομείς όσο και οι 350 εξειδικευμένοι τεχνοκράτες που συνεργάσθηκαν με τη Γραμματεία Προγράμματος προετοίμασαν τα βασικά κείμενα του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας για τη διαβούλευση που ξεκινά.

Ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο αρμόδιος Τομεάρχης και βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Ζώης πλαισιωμένοι από τους κ.κ. Δημήτρη Σταμάτη, Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μενέλαο Δασκαλάκη, Γραμματέα Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Προγραμματισμού, Πάτροκλο Γεωργιάδη, Αναπληρωτή Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Καλογερόπουλο, Γραμματέα Περιφερειακής Οργάνωσης Αττικής, Παντελή Σκλιά, Διευθυντή Γραμματείας Προγράμματος, Βαγγέλη Πάνου, ειδικό επιστήμονα, κα Γιάννα Παπαδάκη, επιστημονική συνεργάτη και από άλλους τεχνοκράτες, επεξεργάσθηκαν το πλαίσιο προγράμματος για τη Νέα Πολιτεία.
Η ομάδα εργασίας:
· ανέλυσε την κατάσταση, που επικρατεί σήμερα στη δημόσια διοίκηση η οποία καθιστά τους «πολίτες ομήρους ενός κράτους περιορισμένων προσδοκιών».
· προσδιόρισε ως κεντρικό στόχο της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας την οικοδόμηση «μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και Πολιτείας».
· συζήτησε για τις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν στη Δημόσια Διοίκηση.
· επισήμανε τις βελτιωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο θεσμό των Ανεξαρτήτων Αρχών.
· διαμόρφωσε νέες προτάσεις για τη Δημόσια Διοίκηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
· Κατέγραψε «έξυπνες» πολιτικές που θέτουν τη Διοίκηση στην υπηρεσία του πολίτη.
Το μεγάλο κεφάλαιο, που αφορά την αποτυχία του Καλλικράτη και την πολιτική της Νέας Αυτοδιοίκησης, θα αποτελέσει αντικείμενο ειδικής σύσκεψης , παρουσία και της αρμόδιας Γραμματείας.
Το επόμενο διάστημα η Γραμματεία Προγράμματος θα πραγματοποιήσει ανάλογες συσκέψεις με το σύνολο των τομέων και των Γραμματειών του κόμματος, ώστε να διαμορφωθεί πλήρως η πρόταση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, πριν ξεκινήσει ο τελικός κύκλος Ανοικτής Διαβούλευσης με τη Κοινωνία.
Σε σχετική δήλωσή του ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε:
«Το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι το εργαλείο μας για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και να εγγυηθούμε την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Η Νέα Δημοκρατία ανοίγει την πολιτική ατζέντα καταθέτοντας συγκεκριμένες, σαφείς και ρεαλιστικές προτάσεις σε όλους τους τομείς. Κύριο χαρακτηριστικό του προγραμματικού λόγου, που συνδιαμορφώνουμε μαζί με τους πολίτες είναι η οικονομική και κοινωνική ανταποδοτικότητα των πολιτικών, που εισηγούμαστε. Ξεκινούμε από τη Νέα Πολιτεία. Θα συνεχίσουμε να ξεδιπλώνουμε καινοτόμες πολιτικές σε όλα τα πεδία».
Ο Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης και βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Ζώης επισήμανε:
«Η Νέα Πολιτεία είναι η αυτονόητη και απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση κάθε πολιτικής που προωθεί λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα και οδηγεί την χώρα στη νέα μεταπολίτευση.
Σε συναρμογή με τη θεμελιώδη επιλογή για «Επανεκκίνηση της Οικονομίας – Ανάκαμψη – Νέο Μοντέλο Ανάπτυξης», όπως παρουσιάστηκε στο «Ζάππειο II» και με τις προσφάτως παρουσιασθείσες προτάσεις της ΝΔ για το Σύνταγμα, προετοιμάζουμε μία πρόταση δομημένη στο τρίπτυχο «Εξυγίανση – Ανασυγκρότηση – Νέο Σύστημα Διακυβέρνησης». Στοχεύουμε σε συνολική μεταρρυθμιστική δυναμική, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της Ποιότητας Διακυβέρνησης.
Με συστηματικές παρεμβάσεις στην οργάνωση των δομών σε όλα τα διοικητικά επίπεδα (κεντρικό, περιφερειακό, τοπικό), στο ρυθμιστικό πλαίσιο, στο σύστημα δημοσιονομικής διαχείρισης και στο Ανθρώπινο Δυναμικό της Διοίκησης.
Ο Τομέας, σε συνεργασία με την Γραμματεία Προγράμματος, θα υπηρετήσει ένα δημόσιο διάλογο για όλα αυτά, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Σχόλια