Ο Σαμαράς είχε δεσμευθεί για την κατάργηση του ασύλου.

 
Στην πολιτική ηγέτης είναι αυτός που επιβάλλει την πολιτική του ακόμα κι όταν βρίσκεται στην Αντιπολίτευση.Ο Αντώνης Σαμαράς ζει μέρες απόλυτης πολιτικής κυριαρχίας σε όλα τα επίπεδα και αυτό αποδεικνύεται γιατί στο σοβαρό θέμα της Παιδείας μας, επέβαλε την πολιτική του και υλοποίησε την υπόσχεση που είχε δώσει πριν ακόμα εκλεγεί αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας καταργώντας το Πανεπιστημιακό άσυλο στα Πανεπιστήμια.Έσυρε το ΠΑΣΟΚ στις θέσεις του κι αυτό είναι μια νίκη πρόκριμα αυτής της πολιτικής αλλαγής που θα επέλθει στη χώρα όταν σε σύντομο χρονικό διάστημα αναλάβει τη διακυβέρνησή της.



Το πρώτο πράγμα που είχε δεσμευτεί στη συνέντευξη που είχε δώσει στους Αδέσμευτους Bloggers λίγες ημέρες πριν εκλεγεί από το εκλογικό σώμα των 800.000 Νεοδημοκρατών ήταν πως θα καταργήσει το Πανεπιστημιακό Άσυλο.
(Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ.)Τον είχαν ρωτήσει τότε οι Αδέσμευτοι bloggers :"Θα τολμήσετε επιτέλους να ζητήσετε την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου που δεν ισχύει σε καμία άλλη δυτική χώρα;
Απάντηση: Ναι. Άλλωστε, ο Καραμανλής πριν τις εκλογές δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο.
Σε μια Δημοκρατία το φρόνημα είναι ελεύθερο παντού. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη «ασυλία» μέσα στα
Πανεπιστήμια. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει τέτοιος θεσμός πουθενά στην κόσμο.
Αυτό που ονομάζουμε «Πανεπιστημιακό Άσυλο» εδώ, αποτελεί προσβολή για τη Δημοκρατία μας. Διότι υποδηλώνει ότι οι διαφορετικές ιδέες διώκονται στην υπόλοιπη κοινωνία και χρειάζονται ενισχυμένη «προστασία» μέσα στα Πανεπιστήμια…
Στην πραγματικότητα το «άσυλο» προστατεύει την ανομία μέσα στα Πανεπιστήμια. Και την άσκηση βίας.
Και μετατρέπει τα Πανεπιστήμια σε νησίδες παρανομίας και ακαταδίωκτου κακουργηματικών πράξεων. Πολλές των οποίων τελούνται εκτός Πανεπιστημίων.Η κατάργηση του «ασύλου» είναι προϋπόθεση για να αναδιοργανωθούν τα ίδια τα Πανεπιστήμια. Γιατί σήμερα το «άσυλο» τα τραυματίζει. Και ακυρώνει πλήρως την ελεύθερη διακίνηση απόψεων στους χώρους της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Στην πραγματικότητα καθηγητές και φοιτητές είναι «αιχμάλωτοι» παράνομων ομάδων που προστατεύει το «άσυλο»."

Αλλά και αργότερα η Νέα Δημοκρατία είχε καταθέσει στις 28 Ιανουαρίου του 2011 τροπολογία για το άσυλο (Δείτε την εδώ) την οποία βεβαίως το ΠΑΣΟΚ απέρριψε... Στην αιτιολογική έκθεση η ΝΔ υποστήριζε ότι “σήμερα, είκοσι εννέα έτη έπειτα από τη θέσπισή του, το πανεπιστημιακό άσυλο συνιστά έναν αμφιλεγόμενο με εκφυλιστικές τάσεις θεσμό” και προσθέτει ότι “η ιστορία καταδεικνύει ότι το πανεπιστημιακό άσυλο δεν διασφαλίζει την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, την απρόσκοπτη εκπαίδευση και έρευνα, αλλά δημιουργεί μία “νησίδα” πρόσφορη για την τέλεση κάθε είδους παράνομων πράξεων και διευκολύνει τις εξωτερικές επεμβάσεις από οποιουσδήποτε εξω-πανεπιστημιακούς”. ....

Σχόλια

  1. Aρίστο όπως έγραψες σε σχολιό σου στο
    http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/08/23.html
    είσαι κατα του νομου των ΑΕΙ και δεν παίρνεις γραμμή από τη ΝΔ,
    Σήμερα το απέδειξες περίτρανα ανεβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο.
    ΥΓ Φαίνεται αργισαν να σου δωσουν γραμμή ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλού την προβοκάτσια αγαπητέ...
    Εδώ μιλάμε για το άσυλο.
    Του οποίου την κατάργιση υποστήριζα και υποστηρίζω.
    Δεν μιλάμε για όλο νομοσχέδιο, στο σύνολό του, με το οποίο δεν συμφωνώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παλι λογοκρισία !!!!!
    Κλειστα τα @@@@@@@ τα σχόλια για να μην κάνουμε το κόπο να γράφουμε .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το οτι με λογοκρινεις το ανέβασες, το σχόλιο όμως το επνιξες .
    Μπορείς να μας πείς για το λόγο που το έκοψες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H ΠΑΣΠ τολμα και τα λεει εγω από τα δόντια
    http://press-gr.blogspot.com/2011/08/blog-post_6596.html
    Τα παιδία της ΦΑΠ-ΝΔΦΚ που είναι ? Φάγανε τη φαπα τους από τον αντωνακη και το βούλωσαν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.