Έκτακτη εισφορά θα πληρώσουν και οι άνεργοι


Ούτε οι άνεργοι δεν εξαιρούνται από την έκτακτη εισφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να επιβάλλει σε 250.000 ανέργους που απολύθηκαν μέσα στο 2010 να πληρώσουν και αυτοί έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα που συγκέντρωσαν μέχρι την στιγμή που απολύθηκαν. Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι η έκτακτη εισφορά υπολογίζεται με βάση το δηλωμένο εισόδημα συμπεριλαμβανομένου της αποζημίωσης λόγω της απόλυσης.
Άρα όσοι έχασαν την δουλεία τους το 2011 καλούνται και αυτοί να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά που αντιστοιχεί στο 3% των περσινών εισοδημάτων τους. Και ενώ τώρα η μόνη τους οικονομική ενίσχυση είναι το ήδη μειωμένο επίδομα ανεργίας υποχρεούνται όλοι να πληρώσουν με βάση το παλαιό εισόδημα.
Είναι προφανές ότι η φοροκαταιγίδα που επιβάλλει η Κυβέρνηση του ΔΝΤ πατάει στην κυριολεξία «επί πτωμάτων» και οδηγεί πιο πολύ τους ανέργους στην απελπισία της ανέχειας και την εξαθλίωση.
«Αντί να παρθούν μέτρα στήριξης και ενίσχυσης των πολιτών που δεινοπαθούν από τα επίπονα οικονομικά μέτρα, η σοσιαλιστική Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάζει χαράτσι ακόμα και στους ανέργους» δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Γιώργος Δρακούλης.

Γιώργος Δρακούλης
Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

Σχόλια