Τσιγκούνης και πουριτανός;

 
Σε ποιον να το πεις και να σε πιστέψει! Κανείς δεν περίμενε να διαβάσει πως ο Μικ Τζάγκερ, έχοντας χτίσει τον μύθο του γυναικά και του επαναστάτη, είναι στην πραγματικότητα συντηρητικός, τσιγκούνης και μαμάκιας!
Μια νέα βιογραφία για τον ηγέτη των Ρόλινγκ Στόουνς, έρχεται να καταρρίψει όσα είχαμε στο μυαλό μας για τον 68χρονο ροκά. Μάλιστα, τον τελευταίο έναν χρόνο έρχονται συνέχεια στο φως άγνωστες πτυχές της ζωής τού Τζάγκερ που κοντεύουν να χαλάσουν το όνομά του στη μουσική… πιάτσα!
Η νέα βιογραφία του Μικ Τζάγκερ με τίτλο «Backstage Pass VIP» ανατρέπει όσα πιστεύαμε πως ισχύουν για έναν από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της ροκ μουσικής. «Είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που πιστεύει ο κόσμος για τον Τζάγκερ» δήλωσε η συγγραφέας της Ντέμπρα Σάρον Ντέιβις και έκανε λόγο για έναν άλλο άνθρωπο που δεν έχει καμία σχέση με το προφίλ του ροκ σταρ.

Η Ντέιβις είχε ακολουθήσει τον Τζάγκερ και τους Ρόλινγκ Στόουνς κατά την ευρωπαϊκή περιοδεία τους τη δεκαετία του ’80 και κατάφερε να μιλήσει με πολλούς συνεργάτες και με θαυμαστές του συγκροτήματος, συλλέγοντας πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία.

Από όσα έχουν διαρρεύσει, ο Μικ Τζάγκερ παρουσιάζεται ως έντονα συντηρητικός, με αδυναμία στη μητέρα του και φιλάργυρος. Η συγγραφέας αποκαλύπτει πως ο Τζάγκερ αγαπούσε και σεβόταν ιδιαίτερα τους γονείς του, προσφέροντάς τους λουλούδια κάθε φορά που τους επισκεπτόταν!

Σύμφωνα με ένα περιστατικό, ζήτησε από την πρώτη σύζυγό του Μπιάνκα να φορέσει σουτιέν μέσα από το διαφανές φόρεμά της για να μην προσβληθεί η μητέρα του! Η Μπιάνκα αρνήθηκε και αποχώρησε από το σπίτι εκνευρισμένη, ο Τζάγκερ όμως παρέμεινε φτιάχνοντας τσάι και βουτήματα για τη μαμάκα του!

«Καβούρια» στις τσέπες!
Ακόμη ένα περιστατικό «εξυ
υμνεί» την παροιμιώδη τσιγκουνιά του Τζάγκερ που ακόμη και όταν ήθελε να αγοράσει μια απλή ξύστρα για το γραφείο του, αγόραζε πάντα την πιο φτηνή. Η συγγραφέας αναφέρει πως ο τραγουδιστής ήθελε να έχει ξεκάθαρη εικόνα των οικονομικών τού συγκροτήματος, λέγοντας πως είχε εμμονή με τα κέρδη. Τα οποία δεν ήταν και λίγα, καθώς υπολογίζεται πως το γκρουπ καρπώθηκε περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις δίσκων και συναυλίες όλα αυτά τα χρόνια.

Για τα… καβούρια στην τσέπη του Τζάγκερ είχε αποκαλύψει πολλά στο παρελθόν και η Τζέρι Χολ, λέγοντας πως η ίδια έπρεπε να πληρώνει για όλα. «Αυτά είναι ανοησίες. Μπορεί τα παντελόνια μου να είναι σφιχτά, εγώ σίγουρα δεν είμαι» είχε απαντήσει τότε ο Μικ. Το βιβλίο φέρνει στο φως μέχρι και τις διατροφικές συνήθειες του Τζάγκερ, ο οποίος προτιμούσε να τρώει το αβγό του μελάτο και σερβιρισμένο σε μικρό φλιτζανάκι!

Αν και επανειλημμένα έχει δοθεί η ευκαιρία στον Τζάγκερ να εκδώσει την αυτοβιογραφία του και να απαντήσει σε όσα γράφονταν κατά καιρούς για εκείνον, έχει αρνηθεί. Η πολύκροτη βιογραφία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2012, προκειμένου να συμπέσει με την 50η επέτειο από τη δημιουργία του συγκροτήματος των Ρόλινγκ Στόουνς.

Αυστηρός με τις κόρες του
Οσα γράφει στο βιβλίο της η Ντέιβις ενισχύουν πρόσφατα δημοσιεύματα των βρετανικών μέσων ενημέρωσης. Οταν η εντυπωσιακή κόρη τού θρύλου της ροκ Λιζ Τζάγκερ, μοντέλο στο επάγγελμα, πόζαρε γυμνή για χάρη του περιοδικού «Playboy» τον περασμένο Ιούνιο, ο Μικ σίγουρα δεν θα… πέταξε και από τη χαρά του. Ποια ήταν η αντίδρασή του; Οι Βρετανοί λένε πως έγινε.

Τούρκος με τη Λιζ και μάλιστα αυτό δεν συνέβη για πρώτη φορά. Το ίδιο είχε γίνει και το 2004, όταν η κόρη του Τζάγκερ είχε εμφανιστεί σε επίδειξη κατά την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου φορώντας ένα διαφανές φόρεμα. Εκτός από τη Λιζ, στα χνάρια της Τζέρι Χολ στον χώρο της μόδας βαδίζει και η 19χρονη Τζόρτζια Μέι Τζάγκερ, η οποία φωτογραφήθηκε ημίγυμνη για την περσινή κολεξιόν γνωστής εταιρείας ρούχων.

Ο Τζάγκερ, ο οποίος θα προτιμούσε η κόρη του να μην ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα, επέβαλε κατ’ οίκον περιορισμό στην Τζόρτζια Μέι προκειμένου να διαβάσει για τις εξετάσεις της στο σχολείο και να σταματήσει να παρασύρεται από την υπερβολική δημοσιότητα που μοιραία απέκτησε.

Ολα στη φορά από τον… φίλο του
Ο πρώτος που άρχισε να αποκαλύπτει πράγματα για τον χαρακτήρα και τη ζωή του Τζάγκερ ήταν ο κιθαρίστας των Στόουνς Κιθ Ρίτσαρντς. Σε αποσπάσματα της αυτοβιογραφίας του με τίτλο «Life», ο Ρίτσαρντς τον χαρακτήρισε «ανυπόφορο» στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και όσον αφορά τη σχέση τού Τζάγκερ με τη Μάριαν Φέιθφουλ αποκάλυψε πως… δεν υπήρχε καθόλου διασκέδαση στη σχέση τους, λόγω του μικροσκοπικού του πέους! Οπως ήταν φυσικό, η αυτοβιογραφία του Κιθ Ρίτσαρντς προκάλεσε ποικίλα σχόλια και την απάντηση στον φίλο του Τζάγκερ έδωσε η ίδια η Φέιθφουλ.

Η διάσημη τραγουδίστρια, που είχε σχέση με τον Μικ Τζάγκερ από το 1966 μέχρι το 1970, δήλωσε: «Αυτό που γράφτηκε δεν είναι απόλυτα αληθές αλλά πλησιάζει στην αλήθεια». Αν οι σχέσεις του Τζάγκερ και του Ρίτσαρντς ήταν μία φορά κακές, τώρα είναι… δέκα!

Η δημοσίευση της αυτοβιογραφίας του Ρίτσαρντς ήταν ο λόγος που οι Στόουνς δεν οργάνωσαν την παγκόσμια περιοδεία τους μέσα στο 2011. Φήμες εξακολουθούν να αναφέρουν πως το διάσημο συγκρότημα θα πραγματοποιήσει εν τέλει την παγκόσμια και τελευταία περιοδεία του το 2012, αλλά με τις σχέσεις των δύο ανδρών να είναι τεταμένες, αυτό το σενάριο μοιάζει ίσως με επιστημονική φαντασία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΑΚΗΣ

espresso

Σχόλια