Μόνο ο Πάκης έπιασε την "γκάφα" με τις επιστολές Δούκα...

http://images.inews.gr/135/o-prokopis-pavlopoulos-dilose-oti-ypirche-schedio-dolofonias-tou-karamanli.jpgΘυμάστε τι γράφαμε εχθές για την "αποκάλυψη" του Βήματος με τις επιστολές Δούκα στον Καραμανλή; Φοβερή επιτυχία του “Βήματος” η Αποκάλυψη των επιστολών του Πέτρου Δούκα… ξέχασαν την αναφορά στην “πηγή”!
Ε, μόνο ο Πάκης φαίνεται να το 'πιασε και μπράβο του. Παρά τα όσα του έχουμε σούρει, συνεχίζει να μας εκπλήσσει. Δείτε πως τους τάπωσε εντός έδρας, με έμφαση στην περιβόητη επιστολή που ο Δούκας αποκαλούσε τους εκσυγχρονιστές λίγο - πολύ απατεώνες, αλλά όλοι την έκαναν γαργάρα (οι υπογραμμίσεις δικές μας):
Σε συνεντεύξεις του στους Ρ/Σ “REAL FM” και “ΒΗΜΑ FM”, σχετικά με τις επιστολές του κ. Π. Δούκα που δημοσιεύει το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής, 31.7.2011, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Ι. Πρώτον, δεν πρόκειται για κάτι νέο, αφού επανειλημμένως στο παρελθόν ο κ. Π. Δούκας έχει δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο αυτών
των επιστολών του προς τον κ. Κ. Καραμανλή.

ΙΙ. Δεύτερον, -και το κυριότερο- ακριβώς επειδή ο τότε Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και η Κυβέρνησή του τελούσαν εν γνώσει αυτής της κατάστασης, ήτοι της κρισιμότητας της εν εξελίξει παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της στην ελληνική οικονομία, πήραν εγκαίρως τα μέτρα που ήταν αναγκαία. Και μάλιστα με τον κ. Γ. Παπανδρέου όχι μόνο να μην συναινεί, αλλά να περιφέρεται εντός και εκτός Ελλάδας δυσφημώντας τη Χώρα και απειλώντας με Ειδικό Δικαστήριο! Κλασσικό και κορυφαίο παράδειγμα η άμεση αντίδραση της τότε Κυβέρνησης, τον Νοέμβριο του 2008, για την ενίσχυση της ρευστότητας στον τραπεζικό χώρο και την εγγύηση των καταθέσεων. Γι’ αυτό η ελληνική οικονομία άντεξε και δεν είχε πρόβλημα δανεισμού ούτε, φυσικά, πρόβλημα αξιοπιστίας των ελληνικών ομολόγων στις αγορές. Όλως αντιθέτως ο κ. Γ. Παπανδρέου, ως Πρωθυπουργός πλέον, ήταν εκείνος που με την εξάμηνη και πλέον απραξία του –κατά την επιεικέστερη εκδοχή- μετέτρεψε ένα απολύτως διαχειρίσιμο ζήτημα ελλείμματος σ’ ένα κυκλώπειο βάρος δημόσιου δανεισμού . Του οποίου σήμερα όλοι βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες. Άρα οι επιστολές του κ. Π. Δούκα αποδεικνύουν, με ιστορική ακρίβεια, ότι ο κ. Κ. Καραμανλής, έχοντας επίγνωση των κρίσιμων καιρών, έπραξε το καθήκον του και υπερασπίσθηκε τη Χώρα. Αντιθέτως, ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι εκείνος ο οποίος και ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και, ιδίως, ως Πρωθυπουργός άφησε την οικονομία μας ανυπεράσπιστη και αθωράκιστη στη βουλιμία των αγορών και την οδήγησε να περάσει υπό τα «καυδιανά δίκρανα» του ΔΝΤ και, εν γένει, της Τρόϊκας.

ΙΙΙ. Τρίτον, οφείλω να επισημάνω, επίσης για λόγους ιστορικής ακρίβειας, και τούτο: Το «ΒΗΜΑ» δημοσιεύει, μεταξύ άλλων επιστολών του κ. Π. Δούκα, και εκείνη της 20ης Ιουλίου 2004. Σ’ αυτήν ο κ. Π. Δούκας διεκτραγωδεί στον κ. Κ. Καραμανλή το χάλι της οικονομίας που παρέλαβε η Κυβέρνησή του, εξαιτίας και της επιπολαιότητας της Κυβέρνησης Κ. Σημίτη και της καταστροφικής τακτικής των «διπλών βιβλίων». Άρα της τακτικής της απόκρυψης στοιχείων τόσο για το έλλειμμα όσο και για το χρέος. Επειδή λοιπόν ο κ. Π. Δούκας δεν μπορεί να είναι επιλεκτικώς αξιόπιστος, είναι αξιόπιστος και για όσα παρέθετε το 2008, τα οποία όμως δικαιώνουν τον κ. Κ. Καραμανλή και την Κυβέρνησή του για την υπευθυνότητά τους και τη σοβαρότητά τους. Αλλά και για όσα καταλόγιζε το 2004 στην Κυβέρνηση Κ. Σημίτη, της οποίας κορυφαίος Υπουργός ήταν ο κ. Γ. Παπανδρέου, που αποκλείεται να μη γνώριζε τα «κατορθώματά της».

Συμπερασματικώς: Η επαναφορά στην επικαιρότητα των επιστολών του κ. Π. Δούκα αποδεικνύει με πόσο αίσθημα ευθύνης πολιτεύθηκε ο κ. Κ. Καραμανλής και με πόση ανευθυνότητα συμπεριφέρθηκε διαχρονικώς ο κ. Γ. Παπανδρέου. Και αυτό πληρώνει σήμερα ο κ. Γ. Παπανδρέου. Δυστυχώς όμως το πληρώνει πολύ ακριβότερα ο Τόπος και η κοινωνία μας».

Σχόλια