Απόδειξη ενοχής η σιωπή της κυβέρνησης!

Ως ένδειξη αδυναμίας και απόδειξη ενοχής ερμηνεύει η Ν.Δ. τη σιωπή των δύο αντιπροέδρων της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και Θόδωρου Πάγκαλου, στις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως τις δύο προηγούμενες ημέρες για τη συνεχιζόμενη διόγκωση του κράτους, με «όργιο» κομματικών προσλήψεων από το ΠΑΣΟΚ και σύσταση ολοένα και περισσότερων νέων κρατικών δομών. Η πρόκληση της κυβέρνησης παίρνει τεράστιες διαστάσεις, με την αποκάλυψη ότι ακόμα και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, μέσω των συνεργατών τους, συστήνουν μηχανισμούς διορισμών «πράσινων παιδιών», μέσω της δημιουργίας «αμαρτωλών» Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης έθεσε εκ νέου τρία σχετικά ερωτήματα προς την κυβέρνηση:

1. Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι, από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο, δημιουργήθηκαν τουλάχιστον 67 νέες Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες;
2. Ποιοι και με ποια κριτήρια τοποθετούνται στις νέες και υψηλόμισθες θέσεις που κατασκευάζονται;
3. Ποια είναι η συνολική οικονομική επιβάρυνση του Δημοσίου, από τις επιπλέον αυτές κρατικές δομές;
«Οι κύριοι αντιπρόεδροι οφείλουν να δώσουν άμεσα συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες απαντήσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., ο οποίος χαρακτήρισε «πρόκληση για τους πολίτες, αφενός να αυξάνουν φόρους και να περικόπτουν μισθούς και αφετέρου να κατασκευάζουν θέσεις για την εξυπηρέτηση κομματικών στελεχών. Είναι πρόκληση και η σιωπή τους», κατέληξε στη δήλωσή του.
Ερώτηση για το θέμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων είχαν κάνει στη Βουλή πριν από λίγες μέρες ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος Μάξιμος Χαρακόπουλος. «Δεν φανταζόμουν ποτέ όταν έκανα την ερώτηση για τις προσλήψεις ανέργων από ΜΚΟ, μαζί με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, τον κ. Τασούλα, ότι θα φθάναμε στο σημείο να πληροφορηθούμε ότι στήνονταν Μη Κερδοσκοπικές τέτοιες Οργανώσεις για προσλήψεις ακόμα και σε βουλευτικά γραφεία!», ανέφερε, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Χαρακόπουλος. «Προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά με την εμπλοκή των ΜΚΟ στο πρόγραμμα, όταν το υπουργείο Εξωτερικών και η αρμόδια υπηρεσία, η ΥΔΑΣ έχουν παγώσει τη χρηματοδότηση σε 195 ΜΚΟ, ελέγχοντάς τες για κακοδιαχείριση. Μέχρι τώρα», επεσήμανε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «όλοι οι πόροι από τα κοινοτικά προγράμματα κατευθύνονταν απευθείας στους ανέργους. Για πρώτη φορά μπαίνουν μεσάζοντες, οι οποίοι δεν κάνουν τη δουλειά τζάμπα. Το 5% του προγράμματος, δηλαδή κάπου 9,5 εκατ. ευρώ, θα πάνε σε ΜΚΟ, θα πάνε στις εταιρείες, στους μεσάζοντες».
AΔΕΣΜΕΥΤΟΣ

Σχόλια