"Πύραυλος από τη Λιβύη έπεσε κοντά σε ιταλική φρεγάτα"..Ποιός έβλεπε τελικά τηλεταινία κ. Βενιζέλο, εσείς ή ο Καμμένος ;;

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
Ένας πύραυλος που ενδέχεται να εκτοξεύθηκε από τη Λιβύη, έπεσε χθες κοντά σ’ ένα ιταλικό πολεμικό πλοίο, το «Bersagliere», το οποίο έπλεε στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Ινιάτσιο λα Ρούσα. 

Είχαμε γράψει στις 4 Απρ.2011 σε άρθρο μας ΕΔΩ , ότι στις 27 Μαρ.2011, έγινε εξαπόλυση βαλιστικού πυραύλου, μάλλον SA-2 ή SA-3...στις Λυβικές ακτές.
Αρκετοί μας είχαν λοιδωρήσει τότε, σχολιάζοντας ότι δεν γίνονται τέτοιες ενέργειες, αμφισβητώντας την αποκάλυψή μας, που βασιζόταν σε επίσημη ενημέρωση του αμερικανικού πενταγώνου.
Μάλιστα τότε είχε δημιουργηθεί και μια κόντρα Καμμένου-Βενιζέλου στην Βουλή την 29 Μαρτίου 2011, στη συζήτηση για την Λιβύη στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.
Να σας θυμίσουμε το θέμα και τους επίμαχους διαλόγους:
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ:......
Εάν μέχρι σήμερα στην εμπλοκή την οποία είχαμε, υπήρχε χτύπημα κατά της φρεγάτας Λήμνος. Κατά πόσο τα αντίμετρα ήταν ελληνικά η συμμαχικά και με τι μέσο έγιναν. Λέω ότι είχα ενημέρωση μέσα από το Λήμνος ότι υπήρχε απόπειρα να χτυπηθεί, υπήρξε και αντιμετωπίστηκε επιτυχώς.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): .....Κινδύνεψε το «Λήμνος»; ¨Όχι βέβαια.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εβλήθη;
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Όχι δεν εβλήθη και δεν ξέρω αν υπάρχει στέλεχος του «Λήμνος» που βλέπει «όνειρα» και επικοινωνεί και με τον «εξάδελφό του» που είστε εσείς.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας έκανα μια ερώτηση και σας λέω ότι υπάρχει μια πληροφορία και αν χρησιμοποιήθηκαν αντίμετρα σε επίθεση με πύραυλο από τη Λιβύη και υπήρχε ενημέρωση από στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού. Σας ρώτησα ευγενικότατα. Αν λοιπόν θέλετε, να δούμε αν υπάρχουν και σήματα.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Κύριε Καμμένο, δε θα έρχεστε εδώ για να μας πείτε τι είδατε σε τηλεταινία χθες το βράδυ.
Για διαβάστε τώρα την είδηση που δημοσίευσε  χθες η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ .

"Πύραυλος από τη Λιβύη έπεσε κοντά σε ιταλική φρεγάτα"

"Το ίχνος ενός πυραύλου που έπεσε στη θάλασσα εντοπίστηκε από τα ραντάρ 2 χιλιόμετρα μακριά από τη φρεγάτα που έπλεε στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών", δήλωσε ο υπουργός, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα και αναφέρονταν σ’ ένα πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τη Λιβύη και έπεσε κοντά σε ένα πλοίο.
Το επεισόδιο σημειώθηκε χθες, στις 10:40 τοπική ώρα (11:40 ώρα Ελλάδας).
"Εικάζεται πως πρόκειται για έναν λιβυκό πύραυλο ή έναν αντιαεροπορικό πύραυλο που στη συνέχεια έπεσε στη θάλασσα", πρόσθεσε ο Λα Ρούσα υπογραμμίζοντας ότι "για λόγους ασφαλείας η φρεγάτα κατευθύνθηκε στα ανοιχτά".
 Y.Γ 

Μήπως μπορείτε να μας πείτε...Ποιός έβλεπε τελικά τηλεταινία κ. Βενιζέλο, εσείς ή ο Καμμένος ;;

Σχόλια

  1. Τι λεει ο μεγας ποιητής αρίστος, επειδή ένας πύραυλος έπεσε εχθές κοντά σε ιταλικό πολεμικό πλοίο, άρα είχε δίκιο για το παραμύθι του μαρτίου και άρα ο υπουργός ψεύδεται .

    Και θες ρε αρίστο να σε πιστέψουμε και να σε θεωρήσουμε αξιόπιστο.

    Φίλε μου ενα από τα τρία συμβαίνει, ή βλέπεις πράγματι πολλές επιστημονικής φαντασίας ταινίας ή σε βάρεσε ο ήλιος, η σε έχει τυφλώσει η προσηλωσή σου στο κόμμα και το αντιπασοκικό σου μένος.

    Ας δούμε όμως και αυτά που λές.

    Το σύστημα SA-3 κατα ΝΑΤΟ) ή καλύτερα Isayev S-125 είναι ένα παλαιάς τεχνολογίας σύστημα που αναπτύχθηκς στη δεκαετία του 60 (http://en.wikipedia.org/wiki/S-125) και επ' ουδενί δεν μπορεί να αποτελέσει οποιαδήποτε απειλή εναντιον σύγχρονης φρεγάτας όπως είναι η Λήμνος.

    Το οτι το Μάρτιο εκτοξεύθηκε πύραυλος δεν σημαίνει οτι απειλήθηκε το Λημνος καθώς για να απειληθεί ένας ναυτικός στόχος πρέπει πρώτα βα έχει στοχοποιηθεί (όσοι ξερουν, καταλαβαίνουν τι λέω) αλλοιώς είναι σαν να ρίχνεις μια πετρα στη θάλασσα και περιμένεις να σκορτώσεις ψάρι.

    Στον θαλάσσιο αποκλεισμό της Λιβυης στη περιοχή του κόλπου της σύρτης υπήρχε και υπάρχει μεγάλος αριθμός πλοιων, αλλά αυτό δεν μπορεί να σημαίνει οτι όποτε ριχνει πυραύλους ο Καντάφι κινδυνεύει το δικό μας πλοιο.

    Και τελικά αν "απειλήθηκε", όπως το ιταλικό πλοιο γιατί να το έκρυβε ο υπουργός ? Σε πολεμική επιχείρηση συμμετέχει το πλοίο όχι σε άσκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Ανώνυμος 7:01 μ.μ.
    Πιάνουν τόπο τα λεφτά του ΠΑΣΟΚ, με τέτοιους συμβούλους..
    Αδικείσαι ανώνυμε, θα έπρεπε να σε προσλάβουν στο υπουργείο άμυνας.
    Και αφου δεν υπάρχει απαειλή για τα πλοία, όπως λες, γιατί το Ιταλικό πλοίο όπως αναφέρει το άρθρο:"για λόγους ασφαλείας η φρεγάτα κατευθύνθηκε στα ανοιχτά" ;;
    Θα έπρεπε να σε ρωτήσει πρώτα ο υπουργός άμυνας της Ιταλίας και μετά να αποφασίσει...
    Έκανε σφάλμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 7,37 μμ
    Το πρόβλημα είναι το ιταλικό πλοιο ή ότι η ανάρτησηπαέι να βγαλει οτι ο υπουργός ψεύδεται και προσπαθει να διασπείρει ψευδές ειδήσεις στο χώρο της εθνικής άμυνας.
    Όσο για το ποτε κινδυνευει μια φρεγάτα με τα συστήματα που διαθέτει από ενα πύραυλο SA-3 επετερψε μου να ξέρω περισσότερα από εσένα και τον κάθε άσχετο που πετά την βλακεία του.
    Εσύ καλύτερα ασχολήσου με κανένα κουβαδάκι σε καμμία παραλία ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν αντιλαμβάνομαι τον εκνευρισμό σου και την δύσκολη θέση που έχεις περιέλθει αγαπητέ ανώνυμε 7:52.
    Που να προλαβαίνεις να διαβάζεις όλα τα άρθρα σε αυτό και σε άλλα μπλογκ και να υποστηρίζεις το ΠΑΣΟΚ...
    Δύσκολο έργο αγαπητέ.
    Μην προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις.
    Πουθενά το άρθρο δεν λέει ,ούτε υπονοεί ότι ψεύδεται ο υπουργός.
    Αυτό είναι δική σου εκτίμηση.
    Το άρθρο παραθέτει στοιχεία και μόνο στοιχεία.
    Τα οποία ΔΕΝ αμφισβητούνται.
    Τόσο απλό και καθαρό.
    Και μια σύσταση καλό θα είναι επειδή εδω φιλοξενείσαι, να είσαι πιο ευγενής.
    Εκφράσεις τύπου :
    "Τι λεει ο μεγας ποιητής αρίστος, ή βλέπεις πράγματι πολλές επιστημονικής φαντασίας ταινίας ή σε βάρεσε ο ήλιος,. πάρε το κουβαδάκι σου..."
    όχι εδώ όχι σε αυτό το μπλογκ.
    Έχεις επιχειρήματα πες τα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού "το άρθρο δεν λέει ,ούτε υπονοεί ότι ψεύδεται ο υπουργός" , τότε εξηγησέ μας τι θέλει να μας πεί το άρθρο ?
    και τι σημαίνει το ΥΓ "Μήπως μπορείτε να μας πείτε...Ποιός έβλεπε τελικά τηλεταινία κ. Βενιζέλο, εσείς ή ο Καμμένος ;"

    Οοσ για τα επιχειρηματά μαου για το αν μπορεί να απειληθεί μια φρεγάτα το ανέπτυξα πιο πάνω και φαίνεται και από τα χαρακτηριστικά του συστήματος SA-3 που σου έστειλα (αν βέβαια ήταν SA-3)

    Περιμένω απάντηση ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπα σε πείραξε το κουβαδακι, που απευθυνοταν σε σχολιο ανώνυμου που μου απάντησε με αντίστοιχο ύφος. σχολιαστή ?
    Τότε ή επάνεφερε και αυτόν στη τάξη ή ασε να απαντήσει αυτός, εκτός βέβαια είσαι εσυ ο ανώνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.