Οι 19 ΜΚΟ που προκρίθηκαν για το «φιλέτο» 55.000 προσλήψεων

Δεκαεννιά μη κερδοσκοπικοί φορείς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) έχουν ήδη πάρει το πράσινο φως από την Περιφέρεια Αττικής, διεκδικώντας το... φιλέτο των 55.000 θέσεων και το «μπόνους των περίπου 10.000.000 ευρώ του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Την ίδια ώρα ο «ιός» Κουτμερίδη εξαπλώνεται, καθώς και άλλα πολιτικά στελέχη εμπλέκονται σε ΜΚΟ, ενώ η «Διαύγεια» έχει κατακλυστεί από αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων που εγκρίνουν συνεργασία με συγκεκριμένες ΜΚΟ....
Πάντως, τις τελικές αποφάσεις για το πόσοι και ποιοι θα πάρουν το «πακέτο» των προσλήψεων θα τις λάβει το Μαξίμου με απόφαση του εκλεκτού του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη. Η φάμπρικα ΜΚΟ ήδη προκαλεί σωρεία αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες, καθώς το σύστημα ΠΑΣΟΚ επιχειρεί -σε μια περίοδο που η ανεργία έχει φτάσει το 16% και στους νέους το ποσοστό είναι τουλάχιστον διπλάσιο- να ελέγξει ρουσφετολογικά τις προσλήψεις διορίζοντας «δικά του παιδιά». Στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει μια νέα φουρνιά «ομήρων», εργαζόμενοι οι οποίοι θα μπορούν να... εκβιαστούν προεκλογικά, όπως και οι οικογένειές τους.

Εως σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έχει προχωρήσει στην επιλογή αρκετών μη κερδοσκοπικών φορέων και ΜΚΟ, και συγκεκριμένα των εξής:
- «Ελιξ» Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον (ΠΕΕΠ)
- Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»
- Κύτταρο Εναλλακτικής Αναζήτησης Νέων (ΚΕΑΝ)
- Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «Εδρα»
- Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας
- «Αντίρροπον» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία
- ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ
- «Επόμενη Ημέρα» Διεθνής Παρέμβαση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Ποιότητα της Ζωής
- Ομιλος για την Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων
- Ομιλος «Νέοι Ορίζοντες Φιλίας»
- Ηράκλεια Ενωση Αττικής
- «Ρηξικέλευθος» ΜΚΟ
- «ΔΗΩ» Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων
- «Αθηνά» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας
- «Κράτα με» Παγκόσμιο Δίκτυο Αλληλοβοήθειας
- «Ευθύτυπος» Κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης
- Ινστιτούτο «Ομάδα για τον Κόσμο»
- Γραμμή Ζωής
- ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Τέλος,  αποκαλύφθηκε («Ε.Τ.») ότι το στέλεχος του κόμματος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, που είχε καταγγείλει ως ρουσφετολογικές τις μεθόδους του ΠΑΣΟΚ (με αφορμή την υπόθεση Κουτμερίδη), η κυρία κυρία Θέκλα Παρασκευούδη, υπεύθυνη Περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας και μέλος του τομέα Προγραμματικών Κατευθύνσεων του κόμματος, έχει συνάψει ως πρόεδρος ΜΚΟ συμβάσεις για την πρόσληψη νέων με δήμους της Λάρισας, όπου και δραστηριοποιείται κομματικά.

Δημοκρατία 
 

Σχόλια