Η κριτική στα γαλάζια στελέχη από την Real News και η …μετάφραση!

Διαβάσαμε στην Real News για την αξιολόγηση των τομεαρχών του Αντώνη Σαμαρά και του στενού επιτελείου του. Μεταξύ άλλων καταγράφεται ένας έντονος προβληματισμός για την αποδοτικότητα κορυφαίων στελεχών.
Ως βασική αιτία θεωρείται η ασυνεννοησία, η αδράνειας ή και η απουσία αντίδρασης στις κυβερνητικές αποφάσεις και προτάσεις, των “σκιωδών’ γαλάζιων Υπουργών. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα “πρωτοκλασάτα στελέχη” και συγκεκριμένα γίνεται λεπτομερής κριτική στους Κ. Μητσοτάκη, Κ. Χατζηδάκη, Χρ. Σταικούρα, Αρ. Σπηλιωτόπουλο, Θ. Γιαννόπουλο , Γιακουμάτο κ.α. Ως εδώ, το ρεπορτάζ σκίζει. Εκεί που πετά το όνομα του Ζώη, ενός από τα παλικάρια της πολιτικής, μας έρχεται στο μυαλό η δήλωση του ότι “όποιος δεν έχει χορηγούς και πληρώνει μόνος του στους λογαριασμούς του, δεν ψηφίζει ΝΑΙ σε μνημόνια”.
Δήλωση που έγινε πριν η ΝΔ πάρει επίσημη θέση. Τότε, το σύνολο του τύπου παρουσίαζε περίπου ως …μειοδότες όσους θα καταψήφιζαν το μνημόνιο. Σήμερα, όλοι ξέχασαν την πρωτότυπη ομοφωνία τους. Ας μην ξεχνάμε δε, και τα εσωκομματικά μαχαιρώματα που τρώει ο Ζώης από κάτι …δημοσιοσχεσίτες που κάνουν ότι μπορούν για να τα έχουν καλά με το σύστημα των ΜΜ”Ε”.

Από την άλλη αποκαλύπτει το ρεπορτάζ ότι κερδίζουν τις εντυπώσεις τα άφθαρτα πρόσωπα, το νέο αίμα της αυριανής Κυβέρνησης Σαμαρά. Κερδίζουν λοιπόν: ο Κ. Τζαβάρας που οι κύκλοι της Συγγρού τον θέλουν λιγότερο εριστικό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η παντοδυναμία των βαρώνων τελειώνει. Ο Τζαβάρας ήταν αυτός που “τόλμησε” να έρθει σε ρήξη με το Mega, έλαβε την αναμενόμενη “φίμωση” αλλά κέρδισε κάθε αφυπνισμένο Έλληνα. Ο Ν. Νικολόπουλος τομεάρχης εργασίας που συγκεντρώνει θετικά στοιχεία και τον οποίον χαρακτηρίζουν “Μ. Καρχιμάκη της ΝΔ”, λόγω του καταγγελτικού χαρακτήρα των κοινοβουλευτικών του παρεμβάσεων για τα “πράσινα” σκάνδαλα. Ορθότατα. Μόνο που ο Νικολόπουλος χτυπάει κέντρο και δεν αερολογεί, όπως ο πράσινος “ομόλογος” του. Ο Θ. Νάκος για τις αντιδράσεις στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς και οι Γ. Πλακιωτάκης, Ι. Ιωαννίδης και Κ. Μουσουρούλης. Συμφωνούμε. Η Όλγα Κεφαλογιάννη όμως που επίσης λαμβάνει τα εύσημα από την εφημερίδα, δυστυχώς έχει κερδίσει την αντιπάθεια των ψηφοφόρων ακριβώς για τους λόγους που ο Τζαβάρας κέρδισε την συμπάθεια. Σημειώστε το.

http://olympia.gr

Σχόλια

  1. το άρθρο ασπάζεται / οδηγεί σε συνειρμούς όπως:
    εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν.
    Κάνει κριτική στην αντιπολίευση συνεχίζοντας τη συνήθεια του 2008-9.
    Διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλον.
    Για αυτό, άν δε βάλει κανένα CD με τον Πάριο, δεν την αγοράζει κανείς την ......... .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.