Άλλο ένα φιάσκο της κυβέρνησης

Φωτογραφία από onalert.gr
Ο προηγούμενος υπουργός Άμυνας κ. Βενιζέλος είχε θεσμοθετήσει νέα διαδικασία, για τις μεταθέσεις του στρατιωτικού προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων με μοριοδότηση..
Φυσικά αυτή την απόφαση την είχε προσυπογράψει και εγκρίνει ο κ. Μπεγλίτης ως  αναπληρωτής υπουργός.
Το σκεπτικό-ζητούμενο ήταν η διαµόρφωση ενός απολύτως διαφανούς και αξιοκρατικού πλαισίου µε µετρήσιµα κριτήρια και δυνατότητα ελέγχου. 
Για πρώτη φορά φέτος οι μεταθέσεις έγιναν με αυτή την νέα διαδικασία, σε εφαρμογή της πρόσφατης υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 378/9/3/2011).
Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι των μεταθέσεων..
που ο ίδιος ο υπουργός υπέγραψε, και 4 μήνες μετά την κυκλοφορία του πιο πάνω ΦΕΚ, ο υπουργός αυτοαναιρείται .

Ο κ. Μπεγλίτης έστειλε επιστολή στους αρχηγούς των επιτελείων, ζητώντας προτάσεις βελτίωσης προς την εμπέδωση της πλήρους αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας !!
Διαπίστωσε δηλαδή ο κ. Μπεγλίτης  πρόβλημα στην αντικειμενικότητα και αξιοκρατία στην διαδικασία μεταθέσεων...
Τώρα εμείς τι να πούμε ..
Οι άνθρωποι μιλάνε από μόνοι τους..
Άλλη μια φούσκα και πυροτέχνημα της κυβέρνησης έσκασε και απέδειξε τους ερασιτεχνισμούς και την προχειρότητα, με την οποία αντιμετωπίζονται οι μεταθέσεις του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων.

Σχόλια

  1. Κατά αρχάς η θεσμοθέτηση μοριοδόττησης για τις μεταθέσεις των στρατιωτικών αποτελεί σημαντική τομή στις ΕΔ που επιτρέπει την αντικειμενική και χωρίς παρεμβάσεις αξιοποίηση του προσωπικού σε όλες τις θέσεις που καλούνται να στελεχώσουν, αναπτύσοντας πνέυμα αξιοκρατίας. ευνομίας και ισότητας.
    Αυτό δυστυχώς ενοχλεί όλους εκείνους που έμαθαν τόσα χρόνια να κινούνται στη "σκια" των διαφόρων γραφείων και να χρησιμοποιούν "πλαγια μέσα" και αδιαφανείς πρακτικές. Επακόλουθο είναι αυτοί να προσπαθούν να "χτυπήσουν" την όποια προσπάθεια, παρότι σχετικές προβλέψεις υπήρχαν και στο Ν.2439/96.
    Όσον αφορά το έγγραφο του κ. Υπουργού, αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς την εμπέδωση της αξιοκρατίς, αφού ζητά την αξιολόγηση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων και την επανατροφοδότηση του ΦΕΚ με επιπρόσθετα στοιχεία (εφόσον απαιτείται) για την επίτευξη ακόμα μεγαλύτερης αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας.
    Για τους επαείοντες είναι κατανοητό ότι η διαδικασία της αξιολόγησης - επανατροφοδοτησης - βελτίωσης ενός συστήματος που εφαρμόζεται γαι πρώτη φορά, αποτελέι το βασικό μοντέλο κάθε οργανισμού (παγκοσμίως) που σέβεται το προσωπικό του και στοχεύει στη συνεχή αυτοβελτιωσή του.
    Αυτό όμως ορισμένοι, για δικές τους και μόνο σκοπιμότητες, το θεωρούν φούσκα, πυροτέχνημα, ερασιτεχνισμό και προχειρότητα. Γιατί άραγε ?
    Τελειώνοντας θα ήθελα να συμβουλεύσω, όλους αυτούς τους αυτόκλητους υποστηρικτές των δικαιωμάτων των στρατιωτικών, να πάψουν να ασχολούνται μαζί τους και να σταματήσουν τα όποια κομματικά τους "παιχνίδια" στη πλάτη των στελεχών των ΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.