Απάντηση Αντρίκου Παπανδρέου για τα CDS


Απειλεί με μηνύσεις την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Απορρίπτει τους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται σε δημοσίευμα εφημερίδας (Ελευθεροτυπία) με γραπτή του δήλωση, ο καθηγητής Ανδρέας Α. Παπανδρέου, σύμφωνα με τους οποίους φέρεται να έχει σχέση με ελληνικά ή και άλλα CDS. Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί "παραπλανητικό" τον τίτλο του..
 δημοσιεύματος και το χαρακτηρίζει εντός εισαγωγικών αποκάλυψη, επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμο δικαίωμά του.
Τονίζει επίσης ότι η συμμετοχή του σε μια Επιτροπή Στρατηγικής είναι γνωστή από τον Ιανουάριο του 2009 και ότι ο ρόλος του είναι αυστηρά προσδιορισμένος από την ακαδημαϊκή του ιδιότητα σε θέματα περιβαλλοντικής οικονομικής.
Η δήλωση του κ. Παπανδρέου, έχει ως εξής:

"Η σημερινή "αποκάλυψη" της Ελευθεροτυπίας αναφέρεται στην συμμετοχή μου σε μια Επιτροπή Στρατηγικής ενός κεφαλαίου Αειφορίας της Unigestion το οποίο ονομάζεται Unigestion-Ethos Environmental Sustainability L.P.. Όπως είναι δημόσια γνωστό και από την συμμετοχή μου σε παρουσιάσεις καθώς και από το βιογραφικό μου, είμαι μέλος αυτής της επιτροπής από το Γενάρη του 2009. Συνεπώς δεν αποτελεί κάποια είδηση την οποία εσκεμμένα είχα αποκρύψει. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι διακεκριμένοι ειδικοί στο χώρο τους.

Ο ρόλος της επιτροπής που συνεδριάζει μόνο μια φορά το χρόνο είναι να παρέχει στρατηγική ενημέρωση για τις περιβαλλοντικές κατευθύνσεις στο χώρο των εναλλακτικών μορφών ενέργειας και της αειφόρου ανάπτυξης. Η συμμετοχή μου συνδέεται άμεσα με την ιδιότητα μου ως ακαδημαϊκού στα ζητήματα της περιβαλλοντικής οικονομικής.

Ο ρόλος αυτός είναι αυστηρά προσδιορισμένος και δεν έχει οποιαδήποτε σχέση, όπως παραπλανητικά υποδηλώνει ο τίτλος της εφημερίδας, με ελληνικά ή άλλα CDS. Γενικότερα, όπως και στο παρελθόν έχω δηλώσει, δεν έχω ουδεμία σχέση με CDS.

Για όλα τα ανωτέρω επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου".

http://taxalia.blogspot.com/2011/07/cds_1011.html

Σχόλια

  1. Αειφόρος ανάπτυξη...
    πράσινη ανάπτυξη...
    στρατηγική ανάπτυξη...
    εναλλακτικές μορφές...

    Εμείς πως και γιατί μασάμε αυτές τις καραμέλες?

    γιατί δεν βλέπουμε την παγίδα?

    Κρίμα που μια χούφτα "λεβέντες" μπόρεσαν και μας αποχαύνωσαν αλλά και μας πέρνουν και τα σώβρακα..
    V for Venteta.
    ΥΓ δεκτά και άλλα εναλακτικά σενάρια.
    ΥΓ2 : μην μασάτε όπου κι αν τους δείτε...κι αν δεν τους δείτε ψάξτε τους .
    καλή δύναμη και καλό κ' αγαθό αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.