Η απελπιστική μοναξιά του Αντώνη Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία


Θέλω να υπογραμμίσω αυτά, που πέρα από κόμματα και διαχωριστικές γραμμές συζητά σήμερα ο λαός μας, σε πλατείες “Αγανακτισμένων” και σε συγκεντρώσεις διαμαρτυριών, σε γραφεία και καφενεία.
1ο:‘Οχι δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, και επειδή δεν τα φάγαμε μαζί, λύση χωρίς τιμωρία των υπευθύνων, χωρίς απονομή δικαιοσύνης και χωρίς κάθαρση, δεν είναι αποδεκτή από τον λαό.Απαιτείται να αποδοθεί δικαιοσύνη,να εντοπισθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι στο βαθμό και στο ποσοστό που έφταιξαν.
2ο:  Απ’αυτούς που δημιούργησαν την κρίση, κι απ’αυτούς που δεν αντιμετώπισαν την κρίση, λύσεις δεν μπορούμε να περιμένουμε, ούτε και συμμετοχή στη προσπάθεια ανασυγκρότησης της πατρίδας μας, όπου κι αν ανήκουν.

3ο: Τα βαρίδια της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, αυτοί που σαμποτάρισαν συνειδητά ή ασυνείδητα τις όποιες προσπάθειες του Κ. Καραμανλή, αυτοί που  πλήγωσαν την παράταξη, αυτοί που εξακολουθούν να βρίσκονται ανάμεσα μας,    σκελετοί στις κομματικές ντουλάπες, σε αναμονή αυριανών ρόλων, αλλά και οι ταμίες,  οι επαγγελματίες έμποροι ψυχών και ελπίδων, οι μεταλλαγμένοι ψευτοπατριώτες δενέχουν θέση ανάμεσα μας. Η αναφορά στην επίπλαστη ενότητα για τη διάσωση τους, είναι πρόφαση αμνήστευσης τους και τέλεση νέου πολιτικού εγκλήματος σε βάρος του λαού.
Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.
4ο: Το Μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό, παράνομο, αντιδημοκρατικό, αντεθνικό. Δεν δεσμεύει την Ελλάδα. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Και είναι τουλάχιστον λυπηρό, η πνευματική και ακαδημαїκή ηγεσία του τόπου μας που κινείται στο χώρο της ΝΔ, να μην έχει τοποθετηθεί στο θέμα αυτό.
Γιατί άραγε ; Μήπως περιμένουν την κατάληψη χρυσοπληρωμένων θέσεων των νέων χρηματοπιστωτικών οργανισμών που θα δημιουργηθούν από τα  όργανα κατοχής της  πατρίδας μας του ΔΝΤ ;
Η ΝΔ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι απούσα από τους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους, ούτε να παραπαίει με θέσεις και συμπεριφορές που προσβάλουν την δημοκρατική πολιτική φυσιογνωμία της. Η μάχη δεν δίνεται μόνο στο κοινοβούλιο. Δίνεται συντονισμένα και στο κοινοβούλιο και στους εργασιακούς χώρους και με τις συνδικαλιστικές μας παρατάξεις και με τα σωματεία και με τους φορείς, και στις πλατείες με τους Αγανακτισμένους.
Την ώρα των πλατειών κοινωνικών συμμαχιών πρέπει η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, η ΔΑΚΕ να επιβεβαιώσει τον πρωταγωνιστικό πολιτικό ρόλο της στους εργασιακούς και επαγγελματικούς χώρους.
Αλλά για να τα πετύχει όλα αυτά η ΝΔ, πρέπει να ξεπεράσει ένα σημαντικό πρόβλημα  που την χαρακτηρίζει και που κληρονομήθηκε στη σημερινή φάση.
Το πρόβλημα αυτό ακούει στο όνομα έλλειμα πολιτικής αξιοπιστίας της ΝΔ. Ο κόσμος δεν μας πιστεύει, δεν μας εμπιστεύεται, μας θεωρεί συνυπεύθυνους, μας αντιμετωπίζει με καχυποψία και διστακτικότητα.
Διαβάζω από την έρευνα της Kappa Research, ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 10 Ιουλίου 2011:
54% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά τη στάση Σαμαρά να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, 40% κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά, 68,5% κρίνει ότι υπηρετεί μικροπολιτικά συμφέροντα η στάση Σαμαρά, 24,6% κρίνει ότι είναι ειλικρινής. Το 54% κρίνει θετική τη στάση και το 68,5% μας θεωρεί μικροπολιτικούς και ανειλικρινείς, κάνοντας εμφανές το έλλειμα αξιοπιστίας.
Επίσης από την έρευνα βγαίνει ότι από τους ερωτηθέντες, 80,4% θεωρεί αρνητική εξέλιξη τον τερματισμό των διαδηλώσεων στο Σύνταγμα (15,6% θετικό). 49,6% επιδοκιμάζει τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών έναντι 40,5% που αποδοκιμάζει. 61,4% τα επεισόδια είναι αυθόρμητα. 58,1% θεωρεί ότι κύριο ενδιαφέρον της κυβέρνησης είναι η πολιτική επιβίωση καθενός από τα μέλη της.
Τι σημαίνουν τα παραπάνω ;
Ο λαός αποδέχεται την αντιμνημονιακή στάση Σαμαρά, δεν εμπιστεύεται την ΝΔ, αποζητά και εγκρίνει την κοινωνική πολιτική αντίδραση στην κυβέρνηση, είναι υπέρ ενός κινήματος αυθόρμητης αντίδρασης, δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση που ασχολείται με την προσωπική επιβίωση των μελών της.
Τι ακόμα αποδεικνύουν όλα αυτά ;
Ο κόσμος θέλει την ΝΔ και τις συνδικαλιστικές εκφράσεις της με παρουσία στους επί μέρους χώρους, κι εμείς είμαστε απόντες.
Ο κόσμος επιθυμεί λαїκή δράση και αντίδραση στα κυβερνητικά μέτρα, και αναμένει την παρουσία μας εκεί.
Αποδεικνύουν, ακόμα το έλλειμα αξιοπιστίας της ΝΔ, που παρ’όλη την αντιμνημονιακή ρητορεία και επιχειρηματολογία του Προέδρου της Α. Σαμαρά, εμφανίζεται άτολμη, ανακόλουθη στη πράξη, απούσα από τους αγώνες, κι ακόμα :
- Δεν έχει ολοκληρώσει εδώ και 20 μήνες ούτε μιά καμπάνια που να κατέβει πλήρως στον κόσμο, και να ανοίξει μέτωπα στη παραπαίουσα κυβέρνηση.
- Δεν έχει προσαρμόσει την πολιτική της φυσιογνωμία στο νέο της πολιτικό ρόλο.
- Δεν μπορεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς και τις ταχύτητες του Προέδρου της που πορεύεται μόνος, και μακράν πρώτος.
- Δίνει την εικόνα έλλειψης στελεχών και επιτελείων ενώ διαθέτει χιλιάδες στελέχη με εμπειρία και άποψη.
- Υποβαθμίζει τα όργανα της, καταδικάζοντας τα σε αδράνεια.
- Υστερεί σε ταχύτητες αντίδρασης στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.
- Αδυνατεί να εκφράσει αποκεντρωμένο εξειδικευμένο πολιτικό, εναλλακτικό λόγο.
- Παρακολουθεί τις προκλήσεις των δανειστών μας και την απεμπόληση της εθνικής μας κυριαρχίας να διαλαλείται και να ομολογείται από τον κ. Γιούνγκερ και την κυβέρνηση να στέκεται με απάθεια, όπως πρόσφατα είδαμε.
Τι ζητάμε όλοι, από την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά :
Να σταθεί στο ύψος των κρίσιμων σημερινών εθνικών περιστάσεων.
Να πρωτοπορήσει στον αντιμνημονιακό αγώνα με λόγια και με πράξεις, και να προστατέψει την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια.
Να προστατέψει το πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας πρώτα με την αυτοκάθαρση της, γιατί η ΝΔ αποκατέστησε τη σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία στην Ελλάδα το 1974.
Με αναβάθμιση της λειτουργίας και του κύρους των κεντρικών και περιφερειακών οργάνων, και των κυττάρων της οργάνωσης μας σε τοπικό, νομαρχιακό, συνδικαλιστικό, αυτοδιοικητικό επίπεδο.
Με συγκρότηση μηχανισμού πολιτικής εκλογικής μάχης κι επικράτησης.
Με το χτίσιμο ενός Παλλαїκού Μετώπου όλων των Πατριωτικών Δυνάμεων πέρα από κομματικές διαχωριστικές γραμμές με στόχο την Αναγέννηση της Πατρίδας, την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας μας σαν λαός και σαν κοινωνία.
Στην απειλή του φασισμού και της κοινωνικής εξαθλίωσης με 16,2% επίσημη καταγεγραμμένη ανεργία, με 25% του πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχειας, απαντάμε με την πρόταση για προσπάθεια ανάπτυξης με επανεκκίνηση της οικονομίας.
Στο ξεπούλημα της πατρίδας μας και στις “νέες εμπράγματες εγγυήσεις” απαντάμε με τον αντικειμενικό προσδιορισμό του πρωτογενούς χρέους, και μόνον μ’ αυτό.
Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο των οικονομικών εργαστηρίων του μη παραγωγικού διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου.
Από την Αγανάκτηση περνάμε στην πολιτική Αντίσταση, κι από εκεί στην Εξέγερση με  στόχο τις εκλογές, όπου ο κυρίαρχος λαός θα δώσει την απάντηση του.
Στα αποπροσανατολιστικά ψευτοδιλήμματα που προετοιμάζει η κυβέρνηση μέσω των δημοψηφισμάτων που σχεδιάζει, απαντάμε με την απαίτηση μας για άμεσες εκλογές.
Μόνη λύση οι εκλογές, και η εφαρμογή της πολιτικής και των προτάσεων του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Γιώργος Χρ. Αναγνωστάκος, Τομεάρχης Ετεροδημοτών, ομιλία στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, την περασμένη Τετάρτη

http://www.antinews.gr/2011/07/16/112989/

Σχόλια