Ανατροπή στην υπόθεση Στρος Καν;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ. Δημοσίευμα των New York Times υποστηρίζει ότι το κατηγορητήριο εναντίον του βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι ανακριτές έχουν σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία του υποτιθέμενου θύματος καθώς τα όσα υποστηρίζει η καμαριέρα παρουσιάζουν ανακολουθίες. Η γυναίκα δεν φαίνεται να πείθει για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ο υποτιθέμενος βιασμός ενώ έχει επανειλημμένως πέσει σε αντιφάσεις. Αν και υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπήρξε σεξουαλική πράξη, αυτή δεν φαίνεται να έγινε υπό συνθήκες βίας.  
Οι εισαγγελείς φέρονται να έχουν στα χέρια τους ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία που πραγματοποιήθηκε εντός ενός 24ωρου από τα γεγονότα στη σουίτα του ξενοδοχείου, όπου η καμαριέρα ...συζητά με έναν άνδρα που βρίσκεται στη φυλακή για τα πιθανά οφέλη που θα είχε εάν κατήγγειλε τον Στρος Καν. Ο συνομιλητής της έχει συλληφθεί στο παρελθόν δυο φορές για κατοχή ναρκωτικών και τα τελευταία δυο χρόνια κατέθετε σημαντικά ποσά σε τραπεζικό λογαριασμό της καμαριέρας που μαζί με χρήματα από άλλους καταθέτες έφταναν συνολικά τα 100.000 δολάρια.
Τρεις πιθανότητες
H πολυτελής κατοικία όπου κρατείται ο Στρος ΚανH πολυτελής κατοικία όπου κρατείται ο Στρος Καν. 
 Οι ανακριτές εξετάζουν πλέον τρεις πιθανότητες: να υπήρξε συναινετικό σεξ, να πλήρωσε ο Στρος Καν για τις ερωτικές υπηρεσίες της καμαριέρας ή αυτή να είναι μέρος μιας προσπάθειας εκβιασμού του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ. Και στις τρεις περιπτώσεις οι κατηγορίες εναντίον του καταρρέουν.
 
Ο Στρος Καν θα εμφανιστεί εντός της ημέρας στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την ελάφρυνση των όρων υπό τους οποίους αφέθηκε ελεύθερος. Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελία αναμένεται να ζητήσει τη δραστική μείωση της χρηματικής εγγύησης, κάτι που θεωρείται ασυνήθιστο δεδομένου ότι η ίδια είχε δηλώσει τις πρώτες ημέρες μετά τη σύλληψη του Στρος Καν ότι έχει στα χέρια της αδιάσειστα στοιχεία για την ενοχή του.
Αθανάσιος Έλλις, Κώστας Συμεωνίδης / AFPD / DAPD
Υπεύθ. σύνταξης: Σταμάτης Ασημένιος

Σχόλια