Κ. Αγοραστός: Υπέγραψε τις συμβάσεις για σημαντικά οδικά έργα στην ΠΕ Καρδίτσας

-Πρόκειται για την βελτίωση της επαρχιακής οδού «ΒΛΑΣΙ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΠΗΛΙΑΣ (ΤΜΗΜΑ ΓΕΦΥΡΑ ΡΑΓΑΖΙΑ ΜΕΧΡΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΡΟΣ Ι.Μ.ΣΠΗΛΙΑΣ» και τη βελτίωση της οδού «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ – ΜΟΛΟΧΑ».
-Είναι σημαντικά για τους μόνιμους κατοίκους στην ορεινή Καρδίτσα αλλά και για τους επισκέπτες τόσο της Ιεράς Μονής Σπηλιάς όσο και των Λιμνών Πλαστήρα και Σμοκόβου
Κ. Αγοραστός: «Από την αρχή θέσαμε ως κεντρική προτεραιότητά μας να παρέμβουμε αποφασιστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας για όλους τους Θεσσαλούς καθώς και την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής του τόπου μας μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων»
Τις συμβάσεις για δύο νευραλγικής σημασίας οδικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητας Καρδίτσας υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Πρόκειται για την βελτίωση της επαρχιακής οδού «ΒΛΑΣΙ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΠΗΛΙΑΣ (ΤΜΗΜΑ ΓΕΦΥΡΑ ΡΑΓΑΖΙΑ ΜΕΧΡΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΡΟΣ Ι.Μ.ΣΠΗΛΙΑΣ» και τη βελτίωση της οδού «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ – ΜΟΛΟΧΑ».
Και τα δύο έργα, όπως επισήμανε ο κ. Κώστας Αγοραστός υπογράφοντας τις συμβάσεις με την ανάδοχο εταιρεία, «είναι σημαντικά για τους μόνιμους κατοίκους στην ορεινή Καρδίτσα αλλά και για τους επισκέπτες τόσο της Ιεράς Μονής Σπηλιάς όσο και των Λιμνών Πλαστήρα και Σμοκόβου.
Από την αρχή θέσαμε ως κεντρική προτεραιότητά μας να παρέμβουμε αποφασιστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας για όλους τους Θεσσαλούς καθώς και την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής του τόπου μας μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων. Προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε και είμαστε αποφασισμένοι να παρέμβουμε ακόμη πιο αποφασιστικά στο μέλλον», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Αναλυτικά:
«ΟΔΟΣ ΒΛΑΣΙ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΠΗΛΙΑΣ (ΤΜΗΜΑ ΓΕΦΥΡΑ ΡΑΓΑΖΙΑ ΜΕΧΡΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΡΟΣ Ι.Μ.ΣΠΗΛΙΑΣ»
Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση επαρχιακής οδού αριθμ. 9, «Καρδίτσα - Αυχήν Βουτσικάκι - Γέφ. Κοράκου προς Άρταν από θέσεως Σταυρός (20ον χλμ.) επαρχ. Οδού 2 δια Μεσενικόλα, Μορφοβουνίου, Κρυονερίου, Μπεζούλας, Φυλακτής, περιφέρειας Πετρίλου, Λεοντίτου και Στεφανιάδος» και ειδικότερα το τμήμα από την παλιά μονότοξη γέφυρα στη θέση «Ραγάζια» μέχρι τη διασταύρωση με την οδό προς Ι.Μ.Σπηλιάς. Σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη του έργου «Βλάσι – Ιερά Μονή Σπηλιάς», το έργο ορίζεται από τη ΧΘ 9+800 μέχρι τη ΧΘ 12+784, με μήκος 3 km περίπου.
Αναλυτικά προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες :
  • εκσκαφές για τη διαπλάτυνση της οδού.
  • Επιχώματα από θραυστά επίλεκτα προϊόντα εκσκαφών
  • 12 οχετοί (σωληνωτοί) στις θέσεις που προβλέπονται από τη μελέτη
  • επενδεδυμένη τριγωνική τάφρος αποστράγγισης, στην αριστερή οριογραμμή του οδοστρώματος
  • στραγγιστήρια σε μήκος 200μ περίπου
  • οι αναγκαίοι τοίχοι αντιστήριξης σύμφωνα με τη μελέτη.
  • Δυο στρώσεις βάσης (0,10μ + 0,10 μ)
  • Ερείσματα
  • Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας 0,05μ
  • Στηθαία ασφαλείας, πινακίδες αναγγελίας κινδύνου και ρυθμιστικές στις θέσεις που προβλέπονται στη μελέτη και θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία. Επίσης θα τοποθετηθούν χιλιομετρικοί δείκτες και θα γίνει διαγράμμιση του οδοστρώματος.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.180.000 € με Φ.Π.Α. 23%.
Με την αρ. 119/2011 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περ. Θεσσαλίας εγκρίθηκε η ανάθεση της κατασκευής του έργου στην εργοληπτική επιχείρηση «ΚΑΤΣΑΚΗΣ ΑΤΕ» με μέση έκπτωση 53,65% και συνολική δαπάνη 578.089,30€.
Η πράξη “ΟΔΟΣ ΒΛΑΣΙ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΠΗΛΙΑΣ (ΤΜΗΜΑ ΓΕΦΥΡΑ ΡΑΓΑΖΙΑ ΜΕΧΡΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΡΟΣ Ι.Μ.ΣΠΗΛΙΑΣ ” εντάχθηκε στο Ε.Π. Θεσσαλίας 2007-2013 με την αρ. 4645/20-07-2010 απόφαση της Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας.

-ΟΔΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ ΜΟΛΟΧΑ
Η παρούσα σύμβαση περιλαμβάνει την κατασκευή τμήματος της οδού από Χ.Θ.0+000 έως Χ.Θ.1+200 από Σαραντάπορο προς Μολόχα και αναλυτικά προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες :
  • Εκσκαφές για τη διαπλάτυνση της οδού
  • Επιχώματα από θραυστά επίλεκτα προϊόντα εκσκαφών
  • Τρεις (3) σωληνωτοί οχετοί και ένας (1) κιβωτοειδής οχετός
  • Επενδεδυμένη τριγωνική τάφρος αποστράγγισης
  • Στραγγιστήρι σχεδόν σε όλο το μήκος της οδού
  • Τοίχοι αντιστήριξης και συρματοκιβώτια
  • Δύο στρώσεις βάσης
  • Ερείσματα
  • Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας 0,05μ.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 990.000€ με Φ.Π.Α. 23%.
Με την αρ. 14/175/30-09-2010 απόφαση της Ν.Ε. Ε.Υ. & Π.Ζ. εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης του έργου.
Στο διαγωνισμό που διενεργήθηκε στις 02-11-2010 προσήλθαν και παρέδωσαν προσφορά 9 εργοληπτικές επιχειρήσεις. Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εργοληπτική επιχείρηση «ΚΑΤΣΑΚΗΣ ΑΤΕ» με μέση έκπτωση 57,13% και συνολική προσφερόμενη δαπάνη 436.963,04€ με Φ.Π.Α. 23,00%. Κατά του πρακτικού της Ε.Δ. δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις και με την αρ. 19/229/14-12-2010 απόφαση της Ν. Ε. Ε.Υ. & Π.Ζ. εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.
Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις Κ.Α.Π.

Σχόλια