Ντροπή: Μειώνουν κι άλλο τους μισθούς των βουλευτών


Νέα μείωση των αποδοχών τους θα υποστούν οι βουλευτές, καθώς μετά τις περικοπές κατά 25% σε μηνιαία βάση, ο πρόεδρος της Βουλής -σύμφωνα με πληροφορίες- πρόκειται να εισηγηθεί μείωση της αποζημίωσης που λαμβάνουν τα μέλη των επιτροπών για την συμμετοχή τους σε αυτές.
Έτσι, η αποζημίωση των βουλευτών για την συμμετοχή τους σε καθε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής αναμένεται να «πέσει» ....
κάτω από τα 200 ευρώ (από 245 ευρώ περίπου που λαμβάνουν σήμερα).
Επίσης, με εντολή του κ. Πετσάλνικου, οι αρμόδιες υπηρεσίες προετοιμάζουν την αντικατάσταση των αυτοκινήτων των βουλευτών που είναι υψηλού κυβισμού με οχήματα μικρότερου κυβισμού.

Στόχος είναι το πολιτικό προσωπικό της χώρας να συμβάλλει περισσότερο στην προσπάθεια μείωσης των δαπανών. Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές έχουν υποστεί ήδη μείωση 25% της αποζημίωσης τους τα τελευταία χρόνια, ενώ η εισφορά αλληλεγγύης που θα πληρώσουν είναι 5% στο σύνολο των αποδοχών τους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231116675

Σχόλιο taxalia: Ο τίτλος δεν είναι ειρωνικός. Θα λέγαμε μάλιστα "απαξιώνουν το λειτούργημα του βουλευτή" αν οι βουλευτές ήταν αντιπρόσωποι του λαού και λειτουργούσαν σύμφωνα με τις εντολές του, με ανεξάρτητη βούληση και δεν ήταν απλά, επικυρωτές αποφάσεων των αρχηγών. Δυστυχώς, οι περισσότεροι έχουν καταντήσει Yesmen ενός κομματικού διευθηντηρίου και δεν παράγουν πολιτική. Τρέχουν κάθιδροι να ακολουθήσουν την πολιτική που παράγουν εξωκοινοβουλευτικά κέντρα.
Bεβαίως, αντιλαμβανόμαστε ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε και περισσεύει ο λαϊκισμός, το 99% των Ελλήνων, θα ήταν ενθουσιασμένο αν διάβαζε ότι τους τα κόβουν όλα και τους ρίχνουν και 40 βουρδουλιές την ημέρα...

http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_3165.html

Σχόλια