"Πράσινο" χαστούκι στον Ραγκούση για τα ταξί

Σε νέο Παπακωνσταντίνου τείνει να εξελιχθεί ο Γιάννης Ραγκούσης. Οι χειρισμοί του στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί έχουν ξεσηκώσει θύελα αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με ορισμένους βουλευτές του κόμματος να του ζητούν επίμονα να σεβαστεί τη συμφωνία του Δημήτρη Ρέππα με τους αυτοκινητιστές. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει ο βουλευτής Αχαίας του ΠΑΣΟΚ...
Θανάσης Παπαδόπουλος, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Metro" και τα λέει χύμα και τσουβαλάτα στον υπουργό Μεταφορών για την κυβερνητική διγλωσσία στο παραπάνω θέμα.
Στην ερώτηση ποια είναι η θέση σας για το πρόβλημα που προέκυψε με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί, ο κ. Παπαδόπουλος απαντά ως εξής: "Δεν στέκομαι στο αν πρέπει να απελευθερωθεί ή όχι το επάγγελμα των αυτοκινητιστών ταξί. Αυτό έχει τελειώσει και θα προχωρήσει. Ωστόσο, από τη στιγμή που η κυβέρνηση πριν από κάποιους μήνες είχε κάνει συμφωνία για το θέμα αυτό με τους επαγγελματίες του κλάδου των αυτοκινητιστών με άλλη πολιτική ηγεσία, δηλαδή τον κ. Ρέππα, δεν μπορεί να μην υπάρχει συνέχεια της πολιτικής του υπουργείου από την ίδια κυβέρνηση. Βεβαίως, η αλλαγή του εκάστοτε υπουργού έχει να κάνει με τη δική του σφραγίδα στις αποφάσεις του υπουργείου, αλλά συμφωνημένα θέματα σε επίπεδο κυβερνητικό και με την έγκριση της τρόικας έπρεπε να γίνουν σεβαστά από το νέο υπουργό".

Υπάρχει όμως και συνέχεια. Ο κ. Παπαδόπουλος τα "χώνει" στον Γιάννη Ραγκούση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν ενημερώνει την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τις κινήσεις του. Όπως λέει: " Ό,τι πληροφόρηση έχουμε είναι από τον Τύπο. Θα πρέπει να μας πει γιατί η δική του θέση είναι σωστή και δεν είναι σωστή του προκατόχου του υπουργού, που είναι στην ίδια κυβέρνηση".
 

Σχόλια