Δεν αποκλείει κατηγορηματικά την αναδιάρθρωση η Α. Μέρκελ

Η Άγκελα Μέρκελ δεν αποκλείει κατηγορηματικά ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Εγώ δεν εργάζομαι σε αυτή την κατεύθυνση», τόνισε η καγκελάριος σε συνέντευξη της προς το ARD.

Αυτό που θέλουμε είναι όσο το δυνατόν λιγότερα μέτρα, επισήμανε η καγκελάριος σε συνέντευξή της προς το πρώτο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης, ARD. «Μια αναδιάρθρωση για την οποία γίνεται λόγος πάντα, έχει ως αρνητική συνέπεια ότι άλλες χώρες δεν θα συνεχίσουν τις προσπάθειες στον ίδιο βαθμό. Εγώ δεν εργάζομαι σε αυτή την κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Άγκελα Μέρκελ.
Θα πάει στη σύνοδο κορυφής μόνον εάν υπάρξει αποτέλεσμα
 Μόνο αν υπάρξει αποτέλεσμα θα πάει στις Βρυξέλλες η Α. ΜέρκελΗ καγκελάριος επέμεινε στη γερμανική αξίωση για συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο κόστος ενός δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα καταδεικνύει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. «Προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να αποφύγουμε κάτι που είναι ακόμη σκληρότερο», είπε χαρακτηριστικά η κα Μέρκελ, διευκρινίζοντας ότι θα πάει στη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης μόνον εάν υπάρξει αποτέλεσμα.
Επίσης πρότεινε την σύσταση ενός μη κρατικού ευρωπαϊκού οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης, παραπέμποντας στο γεγονός ότι ακόμη και η Κίνα έχει συγκροτήσει στο μεταξύ οίκο αξιολόγησης. Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι οίκοι δεν είναι κακοί από τη φύση του, αλλά παραπέμπουν σε αδυναμίες. «Ωστόσο, σε κρίσιμες στιγμές, όπως είναι τώρα η κρίση του ευρώ να επιδεινώσουν τα προβλήματα».
 
Διαψεύδει το Der Spiegel ο Χέλμουτ Κολ
 Οι Σοσιαλδημοκράτες και οι πράσινοι ευθύνονται για την κρίση, λέει ο Χέλμουτ Κολ Ιδιαίτερα ανησυχητική φέρεται να χαρακτηρίζει την πολιτική της Άγκελας Μέρκελ έναντι της Ευρώπης ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ. Όπως αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel επικαλούμενο πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του κ. Κολ που τον επισκέφθηκε πρόσφατα, ο αρχιτέκτονας της γερμανικής επανένωσης χαρακτηρίζει «πολύ επικίνδυνη» τη στάση της κας Μέρκελ.
«Η Μέρκελ μου καταστρέφει την Ευρώπη», φέρεται να είπε ο Χέλμουτ Κολ στον συνομιλητή του.
Λίγο αργότερα και αντιδρώντας στο δημοσίευμα, ο πρώην καγκελάριος έδωσε συνέντευξή στην εφημερίδα Bild, όπου χρεώνει στην κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων την ευθύνη για την κρίση. Πρώτον δεν έπρεπε να αποδυναμώσουν το σύμφωνο σταθερότητας, το οποίο θα έπρεπε να ενισχυθεί και δεύτερον δεν ήταν σωστό να εντάξουν την Ελλάδα στην ΟΝΕ χωρίς προηγούμενες βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτές είναι οι δύο αιτίες της κρίσης τις οποίες θα πρέπει να θεραπεύσει τώρα η κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων, φέρεται να δηλώνει στην Bild ο Χέλμουτ Κολ.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15241803,00.html

Σχόλια

  1. ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ....
    ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΤΗ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ "ΠΑΙΔΟΥΛΑ" ΜΕ ΤΑ "ΝΑΖΑΚΙΑ" ....

    ΔΕ ΚΟΙΤΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΓΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΙ, ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.