«Η 24η Ιουλίου πρέπει να αποτελεί μια ημέρα ελπίδας για τον Ελληνισμό»

Τη σημερινή ημέρα συμπληρώνονται 37 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην χώρα, μέσα ίσως στο πιο απαισιόδοξο κοινωνικό περιβάλλον που έχει γνωρίσει ο τόπος από τότε.
Όμως, η χώρα μας έχει μάθει να δοκιμάζεται. Πριν 37 χρόνια, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέλαβε τις τύχες της Ελλάδας σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδο και κατάφερε να δώσει σε μια ολόκληρη γενιά όραμα, ελπίδα, αισιοδοξία και κοινωνική δικαιοσύνη προκειμένου να μπορέσει η χώρα μας να βγει ξανά στο προσκήνιο των εξελίξεων. Ότι ακριβώς έχει ανάγκη η χώρα μας, και σήμερα.


Ως νέα γενιά, ως νέοι άνθρωποι, που καθημερινά βλέπουμε την εθνική κυριαρχία της χώρας μας να βάλλεται συνεχώς, ζητάμε το αυτονόητο. Ένα όραμα για μια διαφορετική Ελλάδα. Για μια Ελλάδα σύγχρονη, δημοκρατική, που θα σέβεται τους πολίτες της και θα τους προσφέρει την ελπίδα.

Αυτό λοιπόν, είναι το σύγχρονο διακύβευμα. Αυτή είναι η πρόκληση που πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα από όλους εκείνους που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο. Αυτή, είναι και η δική μας θέληση. Στην πράξη και όχι στα λόγια.

Γι αυτό το λόγο την προσεχή Τρίτη , στις 19.00 στα κεντρικά μας γραφεία Μεσογείων 15, θα παρουσιάσουμε μία δέσμη προτάσεων που προήλθε μέσα από μια Δημόσια διαβούλευση, για την διαφάνεια, το πολιτικό χρήμα και τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές στην εποχή μας.

Η Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα απαιτητικό, που έχει ανάγκη την συμμετοχή και το Δημόσιο διάλογο για να μπορεί να λειτουργεί όπως την οραματίστηκαν 37 χρόνια πριν . Με δικαιοσύνη, ισότητα και ισονομία.

Σχόλια