Aπορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, για τη χρονική περίοδο 2014-2020

Το καίριο θέμα της απορρόφησης κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για τη χρονική περίοδο 2014-2020, συζήτησε Κλιμάκιο Ευρωβουλευτών της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την παρουσία του Αντιπεφερειάρχη Ανάπτυξης Π.Κ.Μ., Ευθύμιου Φωτόπουλου, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Υπερτονίστηκε πως θα πρέπει να ξεπεραστούν προβλήματα που αφορούν στη μείωση της γραφειοκρατίας και του περιορισμού των διαδικασιών για την ωρίμανση των μελετών και κατόπιν της ένταξης των έργων στο ΕΣΠΑ.

Αναφορικά με το θέμα της ελληνικής συμμετοχής προτάθηκε και υιοθετήθηκε από τα μέλη της Επιτροπής, το ποσοστό της Ελλάδας να γίνει μέσω της Τράπεζας Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να βοηθηθεί η χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ταυτόχρονα, τονίστηκε η αναγκαιότητα να δοθεί έμφαση στην καινοτομία και να ενισχυθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Π.Κ.Μ. Ευθύμιος Φωτόπουλος δήλωσε:
«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το κλίμα και την πρόοδο των συζητήσεων. Έγινε ένας γόνιμος διάλογος που πιστεύω πως θα έχει θετικά για την Ελλάδα αποτελέσματα. Μπροστά μας, έχουμε τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 και πρέπει να ξεπεράσουμε όλους τους σκοπέλους, για την ταχύτερη απορρόφηση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ. Ταυτόχρονα αισθάνομαι ευχαριστημένος από τις προσωπικές διαπιστώσεις των Ευρωβουλευτών για την αποκατάσταση της Λίμνης Κορώνειας. Οι παρεμβάσεις και το έργο μας, έφεραν τα θεμιτά αποτελέσματα για τη στάθμη του νερού της λίμνης. Διαψεύστηκαν όλοι εκείνοι που υποστήριζαν το αντίθετο. Σήμερα που μιλάμε η στάθμη του νερού είναι στο ένα μέτρο».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Αντιπεριφερειάχης Ευθύμιος Φωτόπουλος


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τηλ : 2313 325501-8 / ΦΑΞ: 2313 325508
Διεύθυνση: Μοναστηρίου 12 τ.κ. 54629


Σχόλια