Ανοικτή επιστολή του μέλους της ΝΟΔΕ Λάρισας Γρηγόρη Πρεζεράκου

ΠΡΟΣ: Τον πρόεδρο και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας
Τους φίλους της μεγάλης λαϊκής παράταξης
Τον κάθε Έλληνα πολίτη

Ανοικτή επιστολή
Εισαγωγή συντάκτη και υπογραφόντων
Απευθυνόμενοι προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και προς τον πρόεδρό της προσωπικά, δηλώνουμε ανέκαθεν μέλη της μεγάλης λαϊκής παράταξης, στρατιώτες της ΝΔ και θιασώτες των αξιών της, θεωρώντας ότι λειτουργώντας μέσα από αυτή είμαστε περισσότερο χρήσιμοι και αποτελεσματικοί στην κοινωνία και στην πατρίδα.
Δηλώνουμε ανιδιοτελείς και εθελοντές διαθέσιμοι πάντοτε σε κάθε ενέργεια, που θα επιχειρηθεί από τη ΝΔ, προς όφελος της χώρας .
Ως μέλη της ΝΔ αισθανόμαστε ελεύθεροι από κομματικές αγκυλώσεις και περιορισμούς, καθώς και από κομματική πειθαρχία φασιστικού τύπου, που ταιριάζει σε άλλους κομματικούς χώρους και σχηματισμούς.
Έτσι αποφασίσαμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας προς τη ΝΔ με ανοικτή επιστολή, ώστε να κοινωνήσουν του περιεχομένου της οι Έλληνες πολίτες, χωρίς μυστικοπάθεια και αποκλεισμούς, δεδομένου ότι η ανοικτή επαφή με τους πολίτες και η διαφάνεια αποτελούν διαρκή και μόνιμη επιδίωξη της ΝΔ.

Κείμενο επιστολής

Η χώρα βιώνει ιστορικά τη χειρότερη περίοδο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ίσως χωρίς καμία δόση υπερβολής μπορούμε να πούμε ότι βιώνουμε μία ιδιότυπη κατοχή, η οποία προφανώς απαιτεί μία συνειδητοποιημένη αντίσταση εκ μέρους των Ελλήνων. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η ΝΔ, ως η βασική πολιτική δύναμη της χώρας, που μπορεί να δώσει λύση, πρέπει να επιταχύνει την αυτοβελτίωσή της, στα πρότυπα των επιταγών της κοινωνίας και της πατρίδας, προκειμένου να αναλάβει πρωταγωνιστικό και αποτελεσματικό ρόλο σ’ αυτό τον αγώνα για τη σωτηρία της.
Αισθανόμενοι συνειδητοποιημένα μέλη της μεγάλης λαϊκής παράταξης και θεωρώντας ως μόνιμο, νόμιμο και ισχυρό εκπρόσωπό της, το κόμμα της ΝΔ, προσκαλούμε, προκαλούμε, δηλώνουμε και εισηγούμεθα προς κάθε Έλληνα πολίτη, προς τον νεοδημοκράτη και ιδιαίτερα προς τη ΝΔ τα παρακάτω.
Προς την κοινωνία των πολιτών: να προσπαθήσει να απεμπλακεί από τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα του παρελθόντος και αν μη τι άλλο ας εξετάσει τα περιθώρια που διαθέτει, ώστε να προσεγγίσει αντικειμενικά και καλόπιστα τη ΝΔ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εξ’ αντικειμένου η βασική πολιτική δύναμη που μπορεί να ηγηθεί της αντίστασης εναντίον του μνημονίου με επιτυχία. Για το καλό όλων λοιπόν, ας το επιχειρήσει ο κάθε πολίτης χωριστά, ώστε να τα καταφέρουμε όλοι μαζί και όχι μόνη της η ΝΔ. Αυτή η συνολική και μαζική αντίσταση θα φέρει την επιτυχία στο εγχείρημα και τη χώρα διαχρονικά στο επίπεδο που της αξίζει.
Και το σημαντικότερο να μην ξεχνάμε ότι η αποστασιοποίησή μας από τα πολιτικά δρώμενα και η «περιφρόνησή τους» από μέρους μας, είναι ακριβώς αυτό που επεδίωξαν και επιθυμούν οι δυνάστες της πατρίδας και της κοινωνίας, προκειμένου να δρούν πολιτικά μόνοι τους, ανενόχλητοι και ανεξέλεκτοι.
Προς τον πολίτη που είναι πολιτικά φίλος της μεγάλης λαϊκής παράταξης: να στηρίξει το χώρο του, που τόσες φορές έχει δικαιωθεί εκ των υστέρων, να κωφεύσει στη μονομερή παραπληροφόρηση και τη προπαγάνδα των οργανωμένων παγκόσμιων συμφερόντων, να μνημονεύει ακούραστα και επίμονα τις μεγάλες επιλογές του πολιτικού του χώρου, τις παλιές όπως η επιλογή του δυτικού πολιτικού και πολιτισμικού μοντέλου μεταπολεμικά, τις πρόσφατες που είναι η ένταξη στην ΕΟΚ, η απόρριψη του σχεδίου Anan, τα veto για την ένταξη των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, τη συμφωνία για τον αγωγό του φυσικού αερίου, καθώς και τις σημερινές με κορυφαία την έγκαιρη και απόλυτη τοποθέτηση της εναντίον του μνημονίου.
Να πλαισιώσει τα κομματικά όργανα, να τα κατακτήσει, να πάρει πρωτοβουλίες και πρωτίστως να κάνει ειλικρινή, ελεύθερη, καλοπροαίρετη και παραγωγική κριτική με εισηγήσεις.
Να πείσει κόσμο, που δεν ανήκει στον πολιτικό του χώρο, να πλαισιώσει τη ΝΔ.
Να μείνει σταθερός στο χώρο και να μη γυρεύει άλλα διαμερίσματα στην ίδια πολυκατοικία, γιατί έτσι γίνεται μέρος του λάθους, σπαταλάει την δύναμή του και χάνει την ουσιαστική συμμετοχή στον αγώνα της αντίστασης στη κατοχή.
Προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας:
Να αναδιοργανωθεί ουσιαστικά στα πρότυπα της φιλοσοφίας και του πνεύματος της ελκυστικής συμπεριφοράς του προς την κοινωνία, όπως έγινε με την ελεύθερη συμμετοχή-εγγραφή, κατά την εκλογή προέδρου του κόμματος, κάτι που δεν έγινε κατά τις εκλογές των νομαρχιακών και των τοπικών οργανώσεων, καθώς επίσης και κατά τις επιλογές προσώπων που υποστήριξε το κόμμα κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Να αρθρώσει επιτέλους πολιτικό λόγο με στεντόρεια φωνή και αυτοπεποίθηση, λόγο όχι ενοχικό, όχι φοβικό, όχι απολογητικό. Χωρίς να πάψει να αποζητά τη σεμνότητα και τη ταπεινότητα να εκφράζεται με θάρρος και πίστη στην ιστορία της και στη προσφορά της στη πατρίδα. Συγκριτικά τουλάχιστον είναι μακράν των άλλων κινημάτων ή κομμάτων εξουσίας.
Να προσδιορίσει διακριτούς ρόλους μεταξύ των δύο κύριων συνιστωσών , δηλαδή της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κόμματος, διότι από την ίδρυσή του το κόμμα καπελώνεται από την βουλευτική του ομάδα.
Να προσδιορίσει με σαφήνεια και να γνωστοποιήσει στο λαό τις προθέσεις της για την αλλαγή του συντάγματος, που πρέπει να εμπεριέχει ακόμη και πολιτειακές αλλαγές.
Να ενημερώσει διεξοδικά και αναλυτικά τη νεολαία για την πολιτική θεωρία, την ιστορία και τις προοπτικές της λαϊκής παράταξης, και να την στηρίξει στις επιλογές της, ώστε να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια και να κτίσουμε το μέλλον του κόμματος και κατ’ επέκταση της πατρίδας.
Να εφαρμόσει εμπράκτως το «κόμμα αξιών και αξίων», διότι ενώ είναι ένα κόμμα αξιών, μένει να προσδιορίσει τι σημαίνει άξιος, ώστε τέτοιοι να είναι όσοι εμπλέκονται με το κόμμα σ’ όλα τα επίπεδα. Θα είναι πραγματική επανάσταση εκ μέρους του προέδρου μας να επιλέξει ως στελέχη πρώτης γραμμής, ανθρώπους που να συγκλίνουν στα εξής χαρακτηριστικά και να είναι:
αυτός που παραμένει μαχόμενος εντός του κόμματος, προς όφελος της πατρίδας, όταν το κόμμα βαδίζει προς την εξουσία, όταν το κόμμα κυβερνά, αλλά και όταν το κόμμα βρίσκεται στη χειρότερη θέση. Αυτή η συμπεριφορά χαρακτηρίζει τον ηθικό μαχόμενο πολίτη. Όσοι κατά καιρούς ακολούθησαν διαφορετική πορεία, ιδιαίτερα κατά τις δύσκολες εποχές για το κόμμα και το ξαναθυμήθηκαν όταν βρέθηκε στην εξουσία, έχοντας ήδη προλάβει να καταλάβουν το πρώτο κάθισμα, προκειμένου να απαξιώσουν τους αγνούς αγωνιστές τους αποκάλεσαν «εγκάθετους». Αυτοί εκτός του ότι είναι ανήθικοι, είναι πρωτίστως επιζήμιοι για το κόμμα και την πατρίδα. Η θέση μας αυτή αφορά στελέχη και όχι απλούς πολίτες, οι οποίοι προφανώς και είναι πιθανό και εύλογο να μετακινούνται κομματικά.
Στην επιλογή των στελεχών της η ΝΔ πρέπει να σταθεί περισσότερο, γιατί κατά την γνώμη μας αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες των προβλημάτων της. Η ΝΔ λειτουργεί διαχρονικά σαν να μη διαθέτει αξιολογότατα στελέχη, που ανατράφηκαν και ανδρώθηκαν μέσα στο δικό της χώρο. Αντίθετα πολλές φορές, χρησιμοποιεί στελέχη που δεν υπήρχαν σταθερά στο χώρο, που απέτυχαν στην αγορά εργασίας, καθώς και σε θέσεις διοίκησης, ανθρώπους που δεν διαθέτουν ένα αξιόλογο βιογραφικό στην πραγματική ελεύθερη αγορά-οικονομία.
αυτός που έχει εργασθεί για αρκετά χρόνια και μάλιστα έχει διακριθεί στο χώρο της δουλειάς του χαρακτηριζόμενος ως επιτυχημένος .
αυτός που έχει στην προσωπική του σταδιοδρομία (εξωκοινοβουλευτική) επιτυχίες και έχει αποδείξει ότι γνωρίζει και εφαρμόζει αποτελεσματικά τους βασικούς κανόνες διοίκησης .
αυτός που είναι ανιδιοτελής και προστρέχει στο κόμμα ως εθελοντής για προσφορά και όχι αυτός που προστρέχει στο κόμμα προσβλέποντας στην ανταπόδοση, αντιγράφοντας την απέναντι πλευρά. Τον διαβεβαιώνουμε, ότι αν θέλει ανταπόδοση οι της απέναντι πλευράς είναι απείρως καλύτεροι.
αυτός που δεν θεωρεί τον εαυτό του άξιο ‘’κληρονομικώ δικαίω’’. Η ύπαρξη σημαντικών προγόνων αποτελεί τιμή για όποιον την διαθέτει, δεν αποτελεί όμως ούτε ικανή, ούτε αναγκαία συνθήκη για να γίνει κάποιος άξιο στέλεχος του κόμματος και της πολιτικής.
αυτός που έχει αποδοχή από την κοινωνία, αυτός που επιστρέφοντας στο σπίτι του, την ώρα που ανοίγει την πόρτα, ο γείτονας απέναντι λέει στο γιό του «σαν αυτόν θέλω να γίνεις όταν μεγαλώσεις».
Γενικά η ΝΔ και όλα τα στελέχη της πρέπει να καταλάβουν, με απόλυτο τρόπο, ότι δεν πρέπει για κανένα λόγο να χαθεί ακόμη μία ευκαιρία, που δίνεται τώρα με το νέο ξεκίνημα, μετά την πανωλεθρία των εκλογών του 2009 και την εκλογή του νέου της προέδρου. Πρέπει να καλύψει τις διαχρονικές της παθογένειες, προκειμένου να φανεί για ακόμη μία φορά αποτελεσματική και χρήσιμη για τη χώρα.
Πρέπει η ΝΔ να θέσει ένα όραμα ξεκάθαρο, συγκεκριμένο ποσοτικά και χρονικά και τότε είναι βέβαιο ότι αυτός ο σπουδαίος Ελληνικός λαός θα συμμετέχει και θα φέρει την Ελλάδα στη θέση που ήταν και της αξίζει να είναι, μεταξύ των κορυφαίων της Ευρώπης.
Οι απόψεις μας εκφράζουν και είμαστε απόλυτα σίγουροι γι’ αυτό, την άποψη του μέσου πολίτη, καθώς και το παράπονο του κάθε φίλου της μεγαλύτερης και ποιοτικότερης παράταξης της χώρας, ένα παράπονο διαχρονικό, που μπορεί να συμπυκνωθεί στη φράση ‘’γιατί αυτή η παράταξη με τις σημαντικότερες εθνικές επιλογές δεν κατάφερε να κυβερνήσει για μεγαλύτερο διάστημα τη πατρίδα, ώστε να είχαμε αποφύγει τα χειρότερα;’’
Η πρωτοβουλία μας αυτή έχει ως κίνητρο μία κατά το δυνατό αφύπνιση γενικότερα της κοινωνίας και ειδικότερα των φίλων της ΝΔ, προκειμένου το κόμμα της να αναλάβει υπεύθυνα, μακριά από τον κακό του εαυτό, που ακόμη δεν έχει αποβάλει πλήρως, να μετουσιώσει αυτή τη διάθεση σε ικανή δυναμική και σε ρεύμα, ώστε να καταφέρει να βγάλει τη χώρα από τη παρακμή που βρίσκεται.
Οι προθέσεις μας είναι ανιδιοτελείς και αποκύημα πατριωτικών ανησυχιών. Η κατάσταση της χώρας, που έχει ως σύνταγμα το μνημόνιο και ως κυβέρνηση τη τρόικα, επιβάλει δράση. Όποιοι ενοχλούνται και θυμώνουν μ’ αυτή τη κατάσταση θα μας δούν ως ένα κομμάτι της δικής τους συντροφιάς, μέχρι αυτή η συντροφιά να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα και με ειρηνικές πολιτικές διαδικασίες να ωθήσει τη χώρα στην εθνική και κοινωνικοοικονομική της λύτρωση.

Σχόλια

  1. Αντε πάλι με το μνημόνιο…..Ρε καταλαβαίνετε τι συμβαίνει ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ….Δεν μας ενδιαφέρει το μνημόνιο χωρίς ανάπτυξη ,ούτε και το μνημόνιο με ανάπτυξη….ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ;;;;;………………………………..
    ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ Ε;;;;;

    Ε ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΛΕ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!!!!!
    ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ………

    ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΕ FIAT 500 ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΑΡΙΣΜΕΝΗ ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ ΝΤΑΛΙΚΑ ΧΡΕΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ……..

    ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ,ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΕΠΑΝΕΚΙΝΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: 360 ΔΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟ +40 ΔΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ +250ΔΙΣ Τα ασφαλιστικά+250ΔΙΣ ΙΔΙΩΤΕΣ = 900 ΔΙΣ…………………………….

    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ….Η ΧΩΡΑ ΚΕ ΠΡΕΖΕΡΑΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ) ,ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΚΟΜΜΑ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΤΗΝ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.