Δεν είμαστε και "Αμερικανάκια" κ. Βενιζέλο..

Αυτό είναι απόσπασμα της δήλωσης του κ. Βενιζέλου , σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες:
"Στην ενοποιημένη στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ εκτός από τις οντότητες της Δομής Διοίκησης περιλαμβάνονται και αυτές της Δομής Δυνάμεων, στις οποίες η Ελλάδα μετέχει με το CAOC της Λάρισας, το NDC-GR (Γ’ Σώμα Στρατού-Θεσσαλονίκη) και το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (Χανιά). Σημειώνεται ότι το CAOC Λάρισας θα λειτουργεί υπό μόνιμη ελληνική διοίκηση και όχι με εναλλαγή Έλληνα και Τούρκου διοικητή, όπως είχε συμφωνηθεί από τη χώρα μας στις αρχές του 2009."
Δεν μας λέει όμως ο κ. Βενιζέλος ότι, το CAOC της Λάρισας
ο μοναδικός νατοϊκός σχηματισμός που υπήρχε στην χώρα μας, καταργείται διότι περί αυτού πρόκειται.
Αν αυτού, μας ενημέρωσε ο κ. Βενιζέλος ότι, το CAOC της Λάρισας, θα περιλαμβάνεται στη Δομή Δυνάμεων !!! 
Επίσης αναφέρει ο κ. Βενιζέλος στην δήλωσή του ότι, το CAOC της Λάρισας θα λειτουργεί υπό μόνιμη ελληνική διοίκηση !!
Τέλος ο κ. Βενιζέλος άφησε υπονοούμενα (είναι η 3η φορά που το κάνει) ότι η προηγούμενη ηγεσία, είχε αποδεχθεί την εναλλαγή Έλληνα και Τούρκου διοικητή..
Για το συγκεκριμένο θέμα είχαμε ασχοληθεί στο παρελθόν και σας είχαμε ενημερώσει ΕΔΩ  . 
Απλά σας θυμίζουμε τι είχε πει  ο κ. Υπουργός στις 12 Ιαν. 2010 για το ίδιο θέμα, σε ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΥΠΕΘΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μιλήσατε για προτεραιότητα και ξεκινήσατε από εκεί με το θέμα του επιχειρησιακού ελέγχου στο Αιγαίο και μου θυμίσατε και την πρώτη οκταετία του ΠΑΣΟΚ. Τώρα που βρισκόμαστε στο θέμα αυτό σε σχέση με την εναλλαγή Τούρκου και Έλληνα Διοικητή στη Λάρισα;
ΕΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Οι νατοϊκοί κύκλοι είχαν μείνει με την εντύπωση ότι σε μία συνάντηση των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας των κρατών-μελών το Μάιο του 2009 η Ελλάδα απεδέχθη τον διακανονισμό. Αυτό δεν προκύπτει από τα πρακτικά, δεν είναι θέση της χώρας, δεν είναι ακριβές. 
Ας πάμε όμως τώρα στην Νέα Δομή Διοίκησης και Νέα Δομή Δυνάμεων του ΝΑΤΟ και να δούμε τι σημαίνει το καθένα και ποιες είναι οι διαφορές.
Η Νέα Δομή Διοίκησης του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Command Structure) είναι η δομή και τα επίπεδα διοίκησης του ΝΑΤΟ. Μιλάμε δηλαδή για ΑΜΙΓΩΣ νατοϊκές οντότητες με Νατοϊκή χρηματοδότηση.
Η Δομή Δυνάμεων, σύμφωνα πάντα με το ΝΑΤΟ , αποτελείται από ΕΘΝΙΚΕΣ και ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ δυνάμεις και επιτελεία που τίθενται στην διάθεση του ΝΑΤΟ σε μόνιμη ή προσωρινή βάση, κάτω από συγκεκριμένα κριτήρια ετοιμότητας.
Εδώ η χρηματοδότηση είναι κατά κύριο λόγο εθνική ή και πολυεθνική και ΟΧΙ Νατοική !! 
Εδώ λοιπόν μας είπε ότι θα συμπεριληφθεί το CAOC της Λάρισας!!
Δηλαδή στις εθνικές-πολυεθνικές δυνάμεις...
Θα πληρώνουμε δηλαδή ένα εθνικό σχηματισμό μόνοι μας χωρίς την συνδρομή του ΝΑΤΟ και θα το διαθέτουμε (και) στο ΝΑΤΟ.
Θα είναι λέει ο κ. Βενιζέλος, Έλληνας ο διοικητής ..
Αφού θα είναι εθνική-ελληνική μονάδα πλέον το CAOC, τι θα μπορούσε να είναι ο διοικητής;;
Ας δούμε όμως τώρα και την κατανομή των νατοϊκών στρατηγείων στην Νότια περιοχή με την ισχύουσα (από το 2003) δομή. 

Δείτε τώρα τι θα προβλέπει η νέα προτεινόμενη Δομή.

Όπως βλέπετε η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της νότιας περιοχής του ΝΑΤΟ, που δεν έχει Νατοϊκό στρατηγείο.
Θα μου πείτε έγιναν μειώσεις...Η αλήθεια είναι τα στρατηγεία στην περιοχή μας από οκτώ έγιναν επτά.
Όμως η Πορτογαλία από ένα κατάφερε να έχει δυο στρατηγεία !!!
Η Πολωνία θα έχει επίσης δυο στρατηγεία...
Στρατηγεία του ΝΑΤΟ θα υπάρχουν σε ένδεκα χώρες, πλήν της Ελλάδας.
Για τέτοιες επιτυχίες μιλάμε !!!
Τόσο καλά τα κατάφερε ο κ. Βενιζέλος..
Η Ελλάδα ένα από τα ιδρυτικά μέλη της συμμαχίας να μην έχει ούτε ένα στρατηγείο.
Και δεν φτάνει αυτό θα διατηρήσουμε το CAOC με εθνικό μανδύα, θα το διαθέτουμε στο ΝΑΤΟ και θα το πληρώνουμε κι από πάνω...
Άλλη μια μεγάλη επιτυχία της χώρας μας.

Σχόλια

  1. Η Ελλάδα είναι από τα παλαιότερα μέλη της συμμαχίας. Χανοντας το αεροπορικό κέρντο επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, που τόσο διαφημίστηκε από το ΠΑΣΟΚ όταν δημιουργήθηκε(Παρότι υποδεέστερο από , πώς θα διασφαλίσει τη δυνατότητα για τον επιχειρησιακό ελεγχο του Αιγαίου;
    Μήπως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τώρα που δεν ρέει αφθονο χρήμα, κάνει πράξη τα συνθήματα του το 1981, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ - ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε 9:03 συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αλλά αν είναι ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ τότε γιατί προσκυνάει το ΠΑ"ΣΟ"Κ την Ε.Ε. και κάνει ότι μπορεί για να μας απομακρύνει από το ΝΑΤΟ; Είναι φυσικό ότι το σάπιο κρατικοδίαιτο σύστημα ΠΑ"ΣΟ"Κ έχει ως πρώτο μέλημα το ξεπούλημα της Ελλάδας. ΠΑ"ΣΟ"Κ πρώτα (ξεπουλιέται) η Ελλάδα.
    Η Ελλάδα (δεν) ανήκει στους Έλληνς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ... και έτσι πετάνε στα σκουπίδια τους κόπους και τα βάσανα τόσων αξιόπιστων και "παραγωγικών" αξιωματικών που κατάφεραν εκ του μηδενός να δημιουργήσουν ένα CAOC πρότυπο για όλα τα άλλα CAOC... No further commnets!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κε Βενιζέλε είναι το σωστό...χα,χα,χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.