Λεφτά Υπάρχουν!

Σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Τράπεζας, η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 100 δισ. ευρώ ετησίως. Αυτό αντιστοιχεί στο 40% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ). [1], [2]


Το έλλειμμα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), αναθεωρήθηκε στα 24,2 δισ. ευρώ για το 2010, που αντιστοιχεί στο 10,5% του ΑΕΠ, μειωμένο από τα 15,4% του ΑΕΠ (36,3 δισ. ευρώ) που ήταν το '09. Το χρέος της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι 328,6 δισ. ευρώ (142,8% επί του ΑΕΠ), ενώ αυξάνεται διαρκώς, κάθε φορά που δανειζόμαστε για να πληρώσουμε προηγούμενα δάνεια και τόκους. [3]



Η πάταξη της φοροδιαφυγής, και η είσπραξη των φόρων, είναι αναγκαίο να τεθεί ως η σημαντικότερη μας προτεραιότητα. Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να επαναπαυθούμε μόνο σε αυτό, και να αφήσουμε όλα τα υπόλοιπα πάλι στη "μοίρα" τους. Πρέπει να υπάρξει μεγάλη μείωση των δαπανών στο δημόσιο τομέα, αλλά με σωστό και ορθολογικό τρόπο.


Προτεραιότητα πρέπει να μπει και η αντιμετώπιση της τεράστιας διαφθοράς, από αλόγιστες υπερχρεώσεις έργων, προμηθειών, συμβάσεων κ.α.. Θα είναι απαραίτητο να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί, δημοσίων υπαλλήλων, λειτουργών, γιατρών, εφοριακών, τελωνιακών, αστυνομικών, δικαστικών, εισαγγελέων, και φυσικά πολιτικών, ώστε να ελεγχθεί κάθε ύποπτη συναλλαγή, που μπορεί να προέρχεται από μίζες ή μαύρο χρήμα.


Παράλληλα πρέπει να γίνει σοβαρό έργο αναδιοργάνωσης του Δημόσιου τομέα, με στόχο να γίνει πιο αποδοτικός και παραγωγικός, και να γίνει προσπάθεια εξυγίανσης των Δημόσιων Επιχειρήσεων, με σκοπό να γίνουν κερδοφόρες, και να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες (όπως θα κάνει αν την αναλάβει ένας ιδιώτης).


Φυσικά και θα χρειαστεί να προβούμε σε κλείσιμο Οργανισμών, που δημιουργήθηκαν με μόνο σκοπό να εξυπηρετήσουν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα λίγων και εκλεκτών, όχι όμως και αξιόλογων Ιδρυμάτων, όπως το ΙΓΜΕ, ΕΘΙΑΓΕ [4], ΕΛΚΕΘΕ [5], κ.α. που επιτελούν χρήσιμο ερευνητικό έργο, σε κρίσιμους τομείς, και πρόκειται να καταργηθούν.


Όταν υπάρξει σοβαρή προσπάθεια και πραγματικό έργο, για την υλοποίηση των παραπάνω, με πραγματικά στοιχεία και αποδείξεις, τότε θα μπορέσει να υπάρξει διάθεση από τον κόσμο να συζητήσει, αν χρειάζονται επιπλέον μέτρα, μειώσεις μισθών και συντάξεων, αυξήσεις φόρων, απολύσεις, και αποκρατικοποιήσεις.


Πιστεύω ότι χρειάζεται να γίνει πολύ, και σοβαρό έργο, από άτομα αξιόλογα και πραγματικά αδιάφθαρτα.


Μπορεί αυτή η έκφραση να έχει φθαρεί πλέον, αλλά λεφτά υπάρχουν, απλά δεν εισπράττονται.


Δεν υπάρχουν μόνο αδιέξοδα.


Η είσπραξη των φόρων ήταν και είναι, η μοναδική πηγή εσόδων του κράτους μας.


Γ. Δε.






Σχόλια

  1. A)
    H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να «εξουδετερωθεί» από την ελληνική reprofiling ( μαλακή αναδιάρθρωση ) ή την αθέτηση πληρωμής .

    Φωτογραφία στο διαδίκτυο Reprofiling
    http://www.babypips.com/blogs/piponomics/images/110529/Reprofiling.png

    From HEIL GAP
    Τα παιδιά της παγκοσμιοποίησης είναι πανικόβλητα απο μια πιθανή κρίση στην ευρωζώνη που θα προκληθεί από μια ελληνική αθέτηση πληρωμής του χρέους , η οποία και θα μπορούσε να επιταχύνει την κατάρρευση του ευρώ . και γράφουμε να επιταχύνει διότι το ευρώ ως φαίνεται , δεν έχει και πολλά ψωμιά.

    [Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δανείσει περίπου 440 δισεκατομμύρια σε αφερέγγυες (μάλλον χρεοκοπημένες) τράπεζες στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία έναντι ιδιαίτερα φουσκωμένων ( μάλλον ξιπασμένων) εξασφαλίσεων .
    Οι τράπεζες αυτές έχουν με τη σειρά τους, δανείσει τα χρήματα που έχουν πάρει με χαμηλά επιτόκια από την ΕΚΤ προς τις κυβερνήσεις αυτών των ίδιων χωρών ΑΛΛΑ με ληστρικά πλεον επιτόκια που διευθετούνται από την ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ σε βάρος των φορολογουμένων οι οποίοι, επιπλέον, πρέπει να εγγυηθούν και την ασφάλεια αφερέγγυων τραπεζών.

    Η Αδυναμία πληρωμής ή reprofiling ( μαλακή αναδιάρθρωση ) από την Ελλάδα θα αναγκάσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ της και θα ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ στο γεγονός ότι η ΕΚΤ έχει ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, προχωρώντας σε αυτό το σύστημα της πυραμίδας PONZI σε βάρος της ευρωζώνης και φορολογουμένων.

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να «εξουδετερωθεί» από τις διασώσεις .

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να αντιμετωπίσει «βαριές απώλειες» ως αποτέλεσμα της στήριξης των χρεωμένων χώρων της ευρωζώνης, έχει προειδοποιήσει κορυφαίο think-tank (δεξαμενή σκέψης) το Open Europe

    Ο δε Εταίρος Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά τις πρόσφατες διεθνείς αποστολές bail-out είναι το ίδιο πλέον εκτιθέμενο στον κίνδυνο ενός παθητικού , προσέθεσε το Open Europe.

    Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα με τίτλο Ένα σπίτι χτισμένο στην άμμο;, το Open Europe έχει υπολογίσει ότι η ΕΚΤ έχει εκτεθεί συνολικά με περίπου € 444 δις (£ 397 δις) στον «αγώνα» των οικονομιών της ευρωζώνης».

    Η τράπεζα είναι τώρα "23 έως 24 φορές levered" (επενδύσεις τουλάχιστον εν μέρει χρηματοδοτούμενες από δανεισμό ) ως αποτέλεσμα της διάσωση Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. B)
    Η λονδρέζικη δεξαμενή σκέψης υποστήριξε: «Σε περίπτωση που η ΕΚΤ βλέπουν το ενεργητικό της να είναι μόνο 4.23% σε αξία. . . όλη της η κεφαλαιουχική της βάση θα εξαφανιστεί ».

    Τι να πούμε ? Μάλλον θα πούμε ότι όλα είναι κατασκευασμένα από χαρτί ή στον υπολογιστή με εικονικά στοιχεία, απο αέρα ένα αριθμό και τα σκουπίδια. Είναι σαν ένα καζίνο, ο κρουπιέρης κερδίζει πάντα και οι ηλίθιοι παίκτες έχουν μόνο απώλειες.

    Σε επιστολή που απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και χώρες της ευρωζώνης, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας προειδοποιεί για το ενδεχόμενο ενός ελληνικού πτώχευσης και αναγνωρίζει το τρέχον σχέδιο διάσωσης απέτυχε. Αντί 'αυτού ζητά de facto την αναδιάρθρωση του χρέους.

    Υπάρχει διαφωνία ως προς το πώς η Bilderberg θα αντιδράσει τώρα, λόγω της κρίσης.
    Είτε είναι υπό πανικό είτε όχι θα συνεργαστούν λόγω του σχεδίου τους για την ευρωπαϊκή ένωσή ή δεν το θέλουν πια και θα καταστρέψουν εκ προθέσεως Ευρώπη.

    Δεν ξέρουμε.
    Υπάρχουν επιχειρήματα και για τις δύο.

    Δεδομένου ότι είναι ψυχοπαθείς, η τελευταία αυτή περίπτωση είναι και η πλέον πιθανή .

    Και ο HEIL GAP συνεχίζει να ΑΠΟΡΕΙ γιατί άραγε δεν χρησιμοποιούμε όλα αυτά τα «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΑ » μας ΟΠΛΑ . Και μην μου πείτε ότι τα γιοργκο ΔΕΝ γνωρίζουν από ΕΚΒΙΑΣΜΟ .
    Και εάν πράγματι δεν τον γνωρίζουν, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ όμως ότι βρισκόμαστε στο σύνταγμα 500.00 εξαγριωμένοι Έλληνες .
    HEIL GAP (or mind the GAP )
    Υ.Γ.
    Εάν σας έφτιαξα το κέφι ΕΦ ΟΣΟΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΜΕ και θέλετε τραγούδι θα πάμε στο YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Vrg_hC01aII
    Να ακούσουμε τον Catfish Stephenson – στο - Billy the Kid

    Και Προπαντός Δεν Πουλάμε ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.
    Φωτογραφία στο διαδίκτυο Greece is not for sale
    http://www.handelsblatt.com/images/composer-mikis-theodorakis-delivers-a-speech-ouside-the-athens-un/4257538/1.jpg?format=format3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.