ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΟΡΘΟΦΡΟΣΥΝΗ

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος

Πρώτιστο και αυτονόητο καθήκον των μελών της Νομισματικής Ενώσεως της Ευρώπης, πρέπει να είναι η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια μεταξύ τούτων. Ελλείψει όμως κεντρικής κυβερνήσεως και ενιαίου υπουργείου Οικονομικών συμπεριφέρονται προς άλληλα, με γνώμονα όχι το γενικό συμφέρον της Ευρώπης, αλλά εκείνο της οικείας χώρας.
Η κ. Μέρκελ, ενεργούσα ως πολιτικός της Γερμανίας και όχι ως πρωθυπουργός κράτους-μέλους της ευρωζώνης, για να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους είπε ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι δεν είναι δυνατόν να επωμισθούν τα χρέη των Ελλήνων. Εφανάτισε έτσι τους Γερμανούς, εναντίον της Ελλάδος και των Ελλήνων, τους οποίους εκλαμβάνουν ως επιδιώκοντες να αφαιρέσουν χρήματά τους.
Ενώ εγνώριζε, ότι η χώρα της, όχι μόνον δεν επιβαρύνεται, αλλά αντιθέτως κερδίζει από τη βοήθεια προς την Ελλάδα. Και τούτο διότι θα εισπράξει τόκο 5% των χρημάτων που εκταμιεύει, ενώ τα έχει δανεισθεί με επιτόκιο μόνον 1%.
Γνωρίζει επίσης ότι η Ελλάδα είναι εκ των καλυτέρων πελατών των πολεμικών βιομηχανιών της. Και ακόμη ότι η πατρίδα της οφείλει εις αυτήν, το εις ευρώ ισόποσο των χρημάτων που έλαβαν ως αναγκαστικό δάνειο τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ήτοι ποσό τριπλάσιο περίπου του ΑΕΠ της χώρας μας, το οποίο ουδέποτε επεστράφη. Όταν δε το 1951 ο πάππος του σημερινού πρωθυπουργού της Ελλάδος επεσκέφθη τη Γερμανία ως υπουργός Συντονισμού και οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν τί αναμένει από τη Γερμανία, όταν στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη τα ερείπια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, εκείνος απήντησε: «Δεν ήλθα ως ιστορικός, αλλά ως πολιτικός». Και προσέθεσε με έμφαση: «Το παρελθόν ανήκει στους ιστορικούς, ενώ το μέλλον στους πολιτικούς»!
Ο οικονομικός επίτροπος των χωρών της Ευρωζώνης κ. Όλι Ρεν αυθαιρέτως αξιώνει τη συναίνεση της ελληνικής αξιωματικής αντιπολιτεύσεως για να δοθεί η 5η δόση του δανείου που συνήψε η Ελλάς με την τρόικα και το Δ.Ν.Τ., αν και η δανειακή σύμβαση δεν περιέχει τοιαύτη προϋπόθεση. Περαιτέρω ο Ολλανδός υπουργός των Οικονομικών εδήλωσε ότι αν το Δ.Ν.Τ. δεν καταβάλει το ποσό που του αναλογεί για την άνω δόση, η Ολλανδία δεν θα καταβάλλει ούτε ένα ευρώ για την αναλογία της.
Εκ παραλλήλου ο εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ. εδήλωσε, ότι εάν τα κράτη της Ευρωζώνης δεν αναλάβουν την πλήρη κάλυψη όλων των χρεών της Ελλάδος, το Δ.Ν.Τ. δεν θα δώσει το ποσό που αναλογεί σ΄ αυτό. Και ο Έλλην υπουργός των Οικονομικών, μετά από αυτά, είπε,  ότι εάν δεν πάρουμε την 5η δόση του δανείου δεν θα υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις του Ιουλίου του 2011 και θα πτωχεύσουμε! Aρα όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου μας διαβεβαίωνε ότι οι θυσίες των Ελλήνων «πιάνουν τόπο» εψεύδετο. Από τότε που η Σλοβακία αθέτησε την υπογραφή της στο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, υπαναχωρήσασα της υποχρεώσεώς της  να καταβάλει το ποσόν που είχε υποσχεθεί, χωρίς να επακολουθήσει ουδεμία αποδοκιμασία ή αντίδραση των άλλων δανειστών μας, ήταν φυσικό να δημιουργηθεί η κερδοσκοπία των SDS επί του κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας μας.
Αποτελεί θλιβερή πραγματικότητα η έλλειψη ειλικρινούς και αυτονοήτου αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της Ευρωζώνης και το θεσμικό κενό εκ της ελλείψεως κεντρικής και υπευθύνου οικονομικής διαχειρίσεως όλων των χωρών αυτής. Αν τα μέλη της θέλουν να διατηρηθεί η νομισματική τους ένωση και να εξελιχθεί φυσιολογικώς σε πολιτική, οφείλουν να καλύψουν τα χρέη της Ελλάδος δια χαμηλοτόκου δανείου της Ευρωπαϊκής Τραπέζης, μακροτάτης διαρκείας. Αν όχι, η Ευρωζώνη κάποτε θα διαλυθεί.
Oλα τα κράτη έχουν χρέη, άλλα περισσότερα και άλλα ολιγότερα. Την υπερχρέωση των κρατών προεκάλεσε ο άκρατος καπιταλισμός, όπως ακριβώς παρέσυρε τους πολίτες στην υπερχρέωσή τους το αδηφάγο τραπεζικό σύστημα.. Νύκτα και ημέρα, οι διαφημιστές των τραπεζών σε όλα τα ΜΜΕ, καλούσαν τους πολίτες να συνάψουν δάνειο, όχι μόνον για τις στεγαστικές ανάγκες τους, αλλά και για ταξίδια διακοπών, αγορές οικιακών εξοπλισμών, συχνά περιττών και για καταναλωτικές ανάγκες πολυτελείας και χλιδής, με στόχο την αύξηση των κερδών τους.
Η κυβέρνηση αντί να περιορίσει τις κρατικές δαπάνες δια της μειώσεως του κράτους, διατηρεί εκατοντάδες αχρήστων ακριβοπληρωμένων συμβούλων, έγινε δε γέφυρα εισόδου στην Ευρώπη του Δ.Ν.Τ. Όμως όπου αυτό εισέδυσε, εξουθένωσε την οικονομία του κράτους και εξαθλίωσε το Λαό του. Το ΠΑΣΟΚ από το 1981 εξέθρεψε τον αχαλίνωτο συνδικαλισμό για να εξασφαλίσει την εσαεί επανεκλογή του. Οι συνδικαλιστές κατέστησαν σχεδόν συνιδιοκτήτες των επιχειρηματιών, τις αποφάσεις των οποίων αξίωναν να υπαγορεύουν ή επηρεάζουν. Αποτέλεσμα της παραλόγου αυτής αναμείξεώς τους είναι η απομάκρυνση πολλών επιχειρήσεων από την Ελλάδα.
Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 1992 είχε επιτύχει την αποκρατικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών και την απαλλαγή του κράτους από το βάρος της ετησίας ενισχύσεως τούτων. Όμως όταν επανήλθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, αμέσως επανέφερε το προηγούμενο καθεστώς, της κρατικοδίαιτης αστικής συγκοινωνίας, για να διατηρήσουν οι συνδικαλιστές τα προνόμια της ευνοϊκής μισθολογικής μεταχειρίσεώς τους και της φυγοπονίας τους.
Η σημερινή κυβέρνηση δια του μνημονίου, έχει αναλάβει την
  υποχρέωση να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για την πώληση δημοσίας περιουσίας και δημοσίων επιχειρήσεων, με στόχο τη συγκέντρωση τουλάχιστον 7 δις ευρώ κατά την περίοδο 2011-2013 και τουλάχιστον 1 δις για το 2011.
Το πρόγραμμα τούτο αφορά τη συμμετοχή του δημοσίου στους σιδηροδρόμους, στις οδικές μεταφορές, σε αεροδρόμια, σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, παίγνια και ακίνητα. Για να μη δυσαρεστήσει όμως τους συνδικαλιστές που αντιδρούν στις αποκρατικοποιήσεις, διατηρεί το ηυξημένο μισθολόγιο των σιδηροδρομικών και άλλων δημοσίων επιχειρήσεων, ενώ μειώνει μισθούς και συντάξεις πολιτών που εργάσθηκαν επί πολλές δεκαετίες, για τις οποίες και είχαν γίνει ανάλογες κρατήσεις του μισθού τους.
Η κυβέρνηση αντί να διαλύσει περιττούς κρατικούς οργανισμούς, ιδρύει άλλους για να ικανοποιήσει αιτήματα οπαδών και ψηφοφόρων της. Για παράδειγμα, η Ν.Δ. της υπέδειξε κατάργηση 251 συγκεκριμένων Οργανισμών.
  Η κυβέρνηση κατήργησε μόνον 50 και ίδρυσε άλλους 40 νέους. Ο πρωθυπουργός παρηγκώνισε επιτυχημένα στελέχη του κόμματός του και ανέθεσε βασικά υπουργεία σε απείρους και αδαείς του περιβάλλοντός του, που αυτοσχεδιάζουν σε βάρος του ελληνικού λαού. Η αντίδραση εκατοντάδων χιλιάδων αγανακτισμένων πολιτών θα έπρεπε να έχει συνεγείρει τους απολαμβάνοντες την εξουσία δοτούς υπουργούς της εφήμερης εξουσίας.
Ο μοιραίος για τη χώρα υπουργός Οικονομικών είναι ανίκανος να αντιληφθεί, ότι δια της βαρυτάτης φορολογίας και της μειώσεως των αποδοχών των αρμοδίων για την είσπραξη αυτής υπαλλήλων, είναι αδύνατον να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου. Συνεχίζει τα απάνθρωπα οικονομικά μέτρα. Αυξάνει την τιμή του πετρελαίου και του Φ.Π.Α. Επιβάλλει έκτακτες εισφορές. Και υποχρεώνει τους πολίτες να πληρώνουν μίσθωμα ανώτερο του αγοραίου για την κατοικία τους, δια της αυξήσεως των αντικειμενικών αξιών. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν όρια αντοχής του λαού. Ποια θα είναι η θέση του, αν ουδείς πληρώσει Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και όλοι οι πολίτες κατέλθουν στους δρόμους με μαύρα περιβραχιόνια;

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=69381


Σχόλια