Ηχηρό χαστούκι από τον ΟΗΕ στην πολιτική της χρεοκοπίας..

Mέχρι και ο ΟΗΕ τους κράζει...

Έκθεση ΟΗΕ: Πλήρης δικαίωση των θέσεων Σαμαρά
Η ορθότητα των θέσεων που επίμονα και υπεύθυνα διατυπώνει ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία δικαιώνεται όχι μόνον από την σκληρή πραγματικότητα αλλά και από τους πλέον έγκυρους διεθνείς οργανισμούς.
Μια χαρά τα λέει η έκθεση του ΟΗΕ  "The Global Social Crisis" , που δίνει ένα ηχηρό χαστούκι στα ακολουθούμενα μέτρα από την τρόικα και την κυβέρνηση.
Η ετήσια έκθεση του ΟΗΕ έχει σαν αντικείμενο την κοινωνική κατάσταση ανά τον κόσμο.
Ο ΟΗΕ στην έκθεσή του  γράφει πως “τα μέτρα λιτότητας που υιοθετούνται για την αντιμετώπιση του υψηλού

κυβερνητικού χρέους σε μερικές από τις ανεπτυγμένες οικονομίες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, δεν απειλούν απλώς την απασχόληση και τις κοινωνικές δαπάνες αλλά καθιστούν παράλληλα την ανάκαμψη περισσότερο αβέβαιη και εύθραυστη”!!!
Δείτε τι γράφει για τις αποκρατικοποιήσεις όπου αναφέρει ότι στην ουσία, ότι πρόκειται για ξεπούλημα..όταν πουλάς σε άσχημες συνθήκες αγοράς..
"Even when fiscal policy was not explicitly contractionary, the focus was on raising fiscal resources through privatization of State-held assets, even in poor market conditions, which implied that Governments would receive relatively little for such sales from private often foreign purchasers."
Η έκθεση χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για τους εμπνευστές των συγκεκριμένων “συνταγών”, ιδίως αυτούς του ΔΝΤ, καθώς επιχειρεί μιαν αναδρομή στο παρελθόν και σημειώνει πως σε 31 από τις 41 συμφωνίες πίστωσης που έχουν συναφθεί μεταξύ του ΔΝΤ και εθνικών κυβερνήσεων, οι όροι πίστωσης τελικώς έχουν οδηγήσει σε επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης των περί ο λόγος κρατών!!!
"This study found that 31 of the 41 agreements contained pro-cyclical policies...."
Τέλος η έκθεση προτρέπει τις κυβερνήσεις να “αντιδρούν με σύνεση στις πιέσεις για δημοσιονομική εξυγίανση και την υιοθέτηση μέτρων λιτότητας αν δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο την ανάκαμψη των οικονομιών τους” και να “λαμβάνουν υπόψη τις πιθανές κοινωνικές αναταραχές κατά τη χάραξη οικονομικής πολιτικής”.

Σχόλια