Εντός, εκτός και επί τ’ αυτά


Του Σωτήρη Καλαμίτση (Δικηγόρου)

Η μία στραμπούληξε το πόδι της και είναι έτοιμη να τα παρατήσει με τους αγριάνθρωπους που έμπλεξε, τα πουλέν των καναλιών προβλήθηκαν από αυτά για να απαγγείλουν τη μόνιμη επωδό «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» και ο πολύς κ. Πάγκαλος εθίγη ως πολίτης που οι βουλευτές του, εννοώντας ότι οι βουλευτές είναι εκπρόσωποί του ως πολίτη, εγκλωβίσθηκαν στο κτήριο της Βουλής και αναγκάσθηκαν να φύγουν νύκτωρ είτε υπό τους φανούς των πυροσβεστών και την προστασία των αστυνομικών κρυπτόμενοι από θἀμνου εις θἀμνον του Εθνικού Κήπου είτε εντός των πολυτελέστατων οχημάτων τους υπό αστυνομικόν αλεξιπτύελον.
Οποία καταισχύνη! Κατελύθη το κράτος σε τούτη τη χώρα, επειδή οι αγανακτισμένοι πολίτες...
διέπραξαν με τη συμπεριφορά τους το ειδεχθές αδίκημα του παράνομου αποκλεισμού εντὀς των τειχών του «μπουρδέλου» ελάχιστων βουλευτών - δεν συχνάζουν πολλοί - και υπαλλήλων της Βουλής που όλως τυχαίως και κατά τρόπο υποδειγματικώς αξιοκρατικό έχουν καταλάβει τις υψηλόμισθες θέσεις τους χάρη στις χιλιάδες των μορίων που διαθέτουν, εκ των οποίων το πιο προβεβλημένο είναι εκείνο του βουλευτή-πατἐρα τους, του βουλευτή-θείου τους, του βουλευτή-πεθερού τους, του βουλευτή-συγγενούς τους τέλος πάντων.
Εν τέλει κ.κ. βουλευτές είσθε αδιόρθωτοι. Δεν καταλαβαίνετε και ούτε πρόκειται να καταλάβετε τίποτε. Γνωρίζετε ότι το φαγοπότι συνεχίζεται αμείωτο εις βάρος των ανθρώπων που έχουν συγκεντρωθεί εκτός των τειχών του Κοινοβουλίου και σφυρίζετε αδιάφορα. Αυτών των ανθρώπων που τους έχετε περικόψει τις συντάξεις και τους μισθούς, που τους έχετε υποχρεώσει να πληρώνουν αγαθά και υπηρεσίες όχι μόνον σε τιμές αυξημένες, αλλά και επιβαρυμένες με υπέρογκους έμμεσους φόρους, που τους έχετε καταστήσει άνεργους, που τους έχετε αναγκάσει να κλείσουν τη μικρομεσαία επιχείρησή τους, που τους έχετε στείλει στους ψυχολόγους και στους ψυχίατρους, όπως προκύπτει από την υπερβολική αύξηση των πωλήσεων ψυχοφαρμάκων. Εις βάρος αυτών των ανθρὠπων που τους περικόψατε την περίθαλψη, που τους περικόπτετε την εκπαίδευση, που τους περικόψατε την αναψυχή, που τους έχετε κόψει τα φτερά, που τους έχετε σβήσει τα όνειρα και το χαμόγελο. Και σας μάρανε που σας έρριξαν μία μούντζα και σας απεκάλεσαν κλέφτες και αλήτες. Οποία αναξιοπρεπής συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων, από τους οποίους έχετε να την απαίτηση να τηρούν το savoir vivre των σαλονιών των λαμογιών που τρώνε χαβιάρι και πίνουν καμπανίτη.
Κάθε βράδυ το κανάλι EXTRA3 αποκαλύπτει τουλάχιστον έναν περίεργο διορισμό ή μία παράξενη σύμβαση πολλών χιλιάδων ευρώ ή μία άχρηστη προμήθεια που καταδεικνύει ότι η διασπάθιση του χρήματος που ανήκει στους εκτός της Βουλής αγανακτισμένους και αγρίως φορολογουμένους συνεχίζεται ακάθεκτη. Ο εργασιακός μεσαίωνας επανέκαμψε με την ψήφο της δική σας κ. Πάγκαλε και των «συν-τρόφων» σας, αλλά είχατε το θράσος να πείτε ότι φάγατε τα δανεικά μαζί με τον ελληνικό λαό. Και σαν να μην έφθανε αυτό, είπατε πως ο ελληνικός λαός σάς διεκόρευσε, εσάς τις αγνές παρθένες. Κι’ αφού, καθ’ υμάς, τα φάγατε σεις και οι όμοιοί σας μαζί με τους εκτός των τειχών αγανακτισμένους, πώς συμβαίνει και οι εκτός των τειχών αγανακτισμένοι αποκαλούν κλέφτες τους εντός των τειχών αγανακτήσαντες; Μήπως οι εντός δεν κάνατε σωστή τη μοιρασιά; Μήπως οι αγανακτήσαντες πετάξατε στους αγανακτισμένους ένα παϊδάκι και καταβροχθίσατε το αρνί προσποιούμενοι τους διεφθαρμένους; Δεν θέλω, λοιπόν, να ακούω αυτό το μονότονο κλαψούρισμα «δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Και τούτο, διότι τέτοια δήλωση από μόνη της σημαίνει ότι εντός των τειχών του Κοινοβουλίου υπάρχουν και κλέφτες, τους οποίους γνωρίζετε. Ενόσω, λοιπόν, δεν τους καταγγέλλετε, ενόσω δεν αποστασιοποιείσθε από τους επίορκους συναδέλφους σας, είσθε τουλάχιστον συνένοχοι. Είσθε σύν-τροφοι συν-κλέφτες. Αν δεν γνωρίζετε ποιος από τους συναδέλφους σας είναι κλέφτης, τότε πάψτε να λέτε «δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Ας εμφανισθεί ο καθένας σας μεμονωμένως και ας πει «Εγώ δεν είμαι κλέφτης, για τους άλλους δεν παίρνω όρκο». Μέχρι να πείτε και οι 300, ο καθένας ξεχωριστά, τη φράση αυτή, οι εντός των τειχών του Κοινοβουλίου αγανακτήσαντες θα είσθε συλλήβδην κλέφτες και οι εκτός του Κοινοβουλίου αγανακτισμένοι ορθώς θα σας αποκαλούν κλέφτες και θα σας μουντζώνουν για όλα τα δεινά που τους έχετε προκαλέσει χωρίς καν να νοιώθετε τόσα χρόνια τώρα την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη. Και θα συνεχίζεται έτσι μονότονα το θεατρικό έργο που έχετε στήσει, μέχρι την ημέρα που οι εκτός θα μπουν εντός και τότε τα πράγματα θα αλλάξουν άρδην. Θα πάψουν να είναι τα αυτά.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Δικηγόρος


Σχόλια