Έκτακτη εισφορά ακόμη και σε ανέργους !!!

ΤΟ ΝΕΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ της αποτυχίας του Μνημονίου και της δημοσιονομικής πολιτικής της ξαναστέλνει η κυβέρνηση Παπανδρέου στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτή τη φορά με το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς για τα εισοδήματα του 2010. Προκειμένου να καλύψει, δηλαδή, τις «μαύρες τρύπες» που έχουν δημιουργηθεί από τις αστοχίες του δικού του Προϋπολογισμού, ο Γ. Παπακωνσταντίνου μετακυλίει στον ελληνικό λαό το βαρύ κόστος της αδιέξοδης πολιτικής που ακολουθείται στην οικονομία. Το χαράτσι θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα και οι σημερινοί άνεργοι, εφόσον πέρυσι εργάζονταν, και άρα είχαν εισοδήματα, ασχέτως εάν φέτος έχουν μείνει χωρίς δουλειά και δεν έχουν χρήματα για να ζήσουν την οικογένειά τους. Είναι ολοφάνερη η κοινωνική αδικία
που δημιουργεί η νέα απόφαση των «μανδαρίνων» του υπουργείου Οικονομικών. Πρώτον, γιατί καταδικάζονται στη φτώχεια οι άνθρωποι που ζουν στην ανέχεια και αδυνατούν να πληρώσουν το τίμημα της αποτυχίας του κ. Παπακωνσταντίνου. Και, δεύτερον, γιατί τιμωρούνται οι έντιμοι και συνεπείς φορολογούμενοι πολίτες, έστω και αν δηλώνουν στην εφορία μεγαλύτερα εισοδήματα, αφού θα φορολογηθούν δύο φορές. Μία με βάση την τακτική εκκαθάριση φόρου και μία με δεύτερο εκκαθαριστικό σημείωμα για την έκτακτη εισφορά. Σε αντίθεση με τους φοροδιαφεύγοντες, οι οποίοι… απλώς δεν φορολογούνται.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ για την επιβολή έκτακτης εισφοράς 3% στους φορολογούμενους συνιστά, στην πραγματικότητα, το θρίαμβο των φοροφυγάδων. Οι οποίοι, γνωρίζοντας ότι το ενδεχόμενο να συλληφθούν από τους ανύπαρκτους μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών είναι απίθανο, πανηγυρίζουν επειδή οι ίδιοι δεν κινδυνεύουν από το χαράτσι, με το οποίο ο κ. Παπακωνσταντίνου «επιβραβεύει» τους ειλικρινείς φορολογούμενους. Αντί να κυνηγήσει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή, η κυβέρνηση καταφεύγει στην εύκολη, πλην επαχθή και κοινωνικά ανάλγητη, λύση της έκτακτης εισφοράς.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Σχόλια