Με 155 πέρασε και ο "εφαρμοστικός", σοβαρή καταγγελία Αράπογλου

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή επί της αρχής και επί των άρθρων, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο εφαρμοστικός νόμος για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Επί της αρχής υπερψηφίστηκε μόνον από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και την ανεξάρτητη βουλευτή Έλσα Παπαδημητρίου, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία...
 δήλωσε "παρών". Ειδικότερα, υπέρ δήλωσαν 155 βουλευτές, κατά 136 και 5 "παρών".
Στην ψήφιση των άρθρων παρατηρήθηκαν διαφοροποιήσεις στη στάση των κομμάτων, αλλά και μεμονωμένων βουλευτών. Η ΝΔ υπερψήφισε 22 από τα 49 άρθρα και συγκεκριμένα αυτά που αφορούν αποκρατικοποιήσεις, περιστολές δαπανών και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, ενώ καταψήφισε όλα τα φορολογικά και περιβαλλοντικά άρθρα.
Οι βουλευτές της ΝΔ Π. Καμμένος και Σπ. Γαληνός ψήφισαν "όχι σε όλα".
Επίσης, το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά δήλωσαν "όχι σε όλα", ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία καταψήφισε τις φορολογικές ρυθμίσεις και τα άρθρα για την δημόσια περιουσία.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου, εξάλλου, καταψήφισε δέκα από τα άρθρα του νομοσχεδίου που αναφέρονται στις αποκρατικοποιήσεις, το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και στην παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας και κατήγγειλε ότι όλς τις ημέρες συζήτησης του μεσοπρόθεσμου γράφτηκε στον κατάλογο των ομιλητών, αλλά ποτέ δεν της δόθηκε ο λόγος ! 

http://taxalia.blogspot.com/2011/06/155_30.html

Σχόλια

  1. Οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν ναι στα άρθρα 1, 3, 5, 6, 7, 8, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 32, 37, 38, 42 ,45, 48 και 49.
    Δείτε στο
    http://www.epikaira.gr/content/files/Efarmostikos_nomos_sxolia1.pdf
    ολόκληρο τον εφαρμοστικό νόμο.
    Πρόσέξτε σε ποιά άρθα είπε ναι η ΝΔ και είδικά στα άρθα 5 (συγκρίνετε με http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/blog-post_8963.html ), 38 (χαρατσάκι στου δημοσίους υπαλλήλους), 42 (ωράριο), 45 (νεο τέλος), 48 ( τι διατάξεις είναι αυτές αναφορικά με σκδότες?)
    Κατά τα άλλα η ΝΔ άλλα λέει μεγαλοφώνως για να ακουει ο κοσμάκης.
    ΥΓ Αγαπητέ αρίστο καθώς έχω καταλαβει οτι σου αρέσουν οι αναλύσεις κανε καμμια ανάλυση για αυτά που συμφώνησαν και συναίνεσαν οι δύο μεγάλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλέπω οτι για αυτό το θέμα δεν μπορείς ή δεν θέλεις να το αναλύσεις.
    Γιατί άραγε ?
    Παράξενο είναι επίσης που δεν δημοσιέυσες τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανα άρθρο αλλά γενικά 22 από τα 49) για τον εφαρμοστικό.
    Γιατί άραγε ?
    Μήπως αυτά που ψήφισε δείχνουν το πραγματικό της πρόσωπο ?
    Μήπως για αυτά που δεν ψήφισε ετοιμάζεται για ακόμα πιο σκληρά μέτρα όταν και άμα έρθει στην εξουσία ?
    ΥΓ Οταν πάρεις κομματική γραμμή ελπίζω να μας απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψηφισαν τα άρθρα 19-26 αλλά όχι το 18 που είναι απλοί ορισμοί. Γιατί ?
    Μήπως μελλοντικά θέλουν να αλλα΄ξουν τους ορισμούς και να τους ορίσουν στα μέτρα τους ?
    Η απλά δν καταλα΄βαιναν τι ψήφιζαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί δεν ανέβηκε το σχολιό μου ?
    Το μπλόγκ εφαρμόζει λογοκρισία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.