To Spiegel απαντάει, για τους δικούς του λόγους και με μαιμού στοιχεία, στην Μέρκελ για τις διακοπές και υπερασπίζεται τους Νοτιοευρωπαίους...

Το Spiegel τα βάζει με την Μerkel γιατί είναι αριστερό περιοδικό και θέλει να σπρώξει τους Σοσιαλδημοκράτες και τους πράσινους στην εξουσία... τόσο απλά... Για όσους δεν ξέρουν, ο τύπος σε όλες τις χώρες του κόσμου "γέρνει" προς την αριστερά, η οποία μέσω αυτού περνάει την προπαγάνδα της, μιας και οι δεξιοί όλου του κόσμου έχουν μια δόση "μαλακίας" και επαναπαύονται ότι θα κερδίσουν τη μάχη με τις ιδέες τους...

Έτσι λοιπόν αποφάσισε να υπερασπιστεί τους Νοτιοευρωπαίους με στοιχεία που εμείς φυσικά ξέρουμε ότι είναι χαλκευμένα μιας και τα δίνουμε εμείς στον ΟΟΣΑ, απ' όπου τα πήρε το Spiegel. Πχ. δεν νομίζω να πιστεύει κανείς σοβαρά ότι ο ΜΟ συνταξιοδότησης στην Ελλάδα είναι 62 χρονών όπως αναφέρουν τα στοιχεία που δίνουμε στον ΟΟΣΑ!!!... εκτός εαν εσείς βλέπετε σε Στρατό, Αστυνομία, Νοσοκομεία, Εφορίες ή Σχολεία 62χρονους να εργάζονται και εγώ δεν τους βλέπω... μην τρελαθούμε τελείως και πιστέψουμε ότι οι Έλληνες βγαίνουν 62 χρονών στη σύνταξη, όταν μέχρι πρότινος οι γυναίκες έβγαιναν 40 και το αργότερο 50 χρονών στη σύνταξη!!!

Τέσπα διαβάστε και τι έγραψε το Spiegel:

Το περιοδικό Spiegel, που κατά καιρούς μας έχει «στολίσει» για διάφορα θέματα ζητώντας μέχρι και την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, αδειάζει την Μέρκελ για τις χθεσινές της δηλώσεις περί διακοπών και υπερασπίζεται την Ελλάδα.
Σε άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού με τίτλο «Ο μύθος των τεμπέληδων του Νότου»καταρρίπτει έναν – έναν τους ισχυρισμούς της κ. Μέρκελ, η οποία είχε πει ότι πρέπει οι Έλληνες να μειώσουν τις διακοπές τους.
Η είδηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, με τους αντιπάλους της να την κατηγορούν για λαϊκισμό, ενώ το περιοδικό δείχνει ότι είναι «μύθος» τα λεγόμενα της.
«Πολλές διακοπές, νωρίς στην σύνταξη και όχι τόσο επιμελείς. Αυτές τις εικόνες έχουν πολλοί Γερμανοί για τους Ευρωπαίους του Νότου. Τώρα τοποθετήθηκε προσωπικά για το ζήτημα η Γερμανίδα Καγκελάριος: Η Άνγκελα Μέρκελ θα συνεχίσει να βοηθάει τις άλλες χώρες της Ευρώπης, αν οι κάτοικοι της «γίνουν»… Γερμανοί. Καλό ακούγεται, αλλά ισχύουν τα επιχειρήματα της;», αναφέρει στην αρχή το δημοσίευμα και στην συνέχεια εκθέτει τα επιχειρήματα που δείχνουν ότι οι Γερμανοί κάνουν περισσότερες μέρες διακοπές και βγαίνουν στην σύνταξη νωρίτερα!
Συγκρίνοντας τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και της Κομισιόν για τις χώρες Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα και Γερμανία, καταλήγει ότι οι οικονομίες των χωρών αυτών έχουν προβλήματα, «αλλά δεν κάθονται και απλώς απολαμβάνουν τον ήλιο της Μεσογείου».
Σύμφωνα με τα στοιχεία οι Έλληνες συνταξιοδοτούνται στα 61,9 έτη (μέσος όρος), ενώ Ισπανοί και Γερμανοί στα 61,8. Οι Πορτογάλοι μάλιστα βγαίνουν στην σύνταξη στα 67.
Επίσης, οι Έλληνες απολαμβάνουν το πολύ 23 ημέρες άδεια τον χρόνο, ενώ οι Γερμανοί 30.
Το δημοσίευμα έχει προκαλέσει ερωτήματα, γιατί εκτός ότι μας υπερασπίζεται, το SPIEGEL τα βάζει -όχι με κάποια τυχαία- αλλά με την Γερμανίδα Καγκελάριο...
star.gr

http://dexiextrem.blogspot.com/2011/05/to-spiegel.html

Σχόλια