Mπορείτε ακόμα και τώρα να απογραφείτε...

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε και επίσημα την λήξη της μαραθώνιας απογραφής πληθυσμού για το 2011, που κράτησε δύο εβδομάδες. Οσοι για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν ακόμη απογραφεί, μπορούν να απευθυνθούν στα ειδικά γραφεία το επόμενο τριήμερο.

Η ΕΛΣΤΑΤ πραγματοποίησε συνεντεύξεις σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό χρησιμοποιώντας 53.000 άτομα ως απογραφείς και άλλα 13.000 ως τομεάρχες, ενώ στην διαδικασία συμμετείχαν και 700 ακόμη στελέχη της. Τα πρώτα προσωρινά αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία.

«Η διαδικασία της Γενική Απογραφής με συνέντευξη σε κάθε νοικοκυριό ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι κάτοικοι της Χώρας σε πολύ υψηλά ποσοστά συνεργάστηκαν με τους απογραφείς. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ευχαριστεί θερμά όλους τους κατοίκους της Χώρας που άνοιξαν την πόρτα τους και βοήθησαν με τη συνεργασία τους στην καταγραφή του πληθυσμού της Χώρας και στην συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων», δήλωσε ο Ανδρέας Γεωργίου, Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν απογράφηκαν ακόμη

Οι κάτοικοι της χώρας που δεν έχουν απογραφεί ακόμη, για διάφορους λόγους, έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

«Μόνο για τις επόμενες τρεις ημέρες θα μπορούν να προσέλθουν στο γραφείο της Γενικής Απογραφής που αντιστοιχεί στο τόπο μόνιμης κατοικίας τους» αναφέρει η ΕΛ.ΣΤΑΤ. και παραθέτει τη λίστα με τα 110 γραφεία Απογραφής, που μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Τις ίδιες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στα τηλέφωνα 213-1352138-40 και στην ιστοθέση της Γενικής Απογραφής.

Οι ώρες λειτουργίας των γραφείων Απογραφής τις επόμενες τρεις ημέρες θα είναι: Τετάρτη 25 Μαΐου από 8πμ έως 8μμ, Πέμπτη 26 Μαΐου από 8πμ έως 8μμ και Παρασκευή 27 Μαΐου από 8πμ έως 3μμ.

Σχόλια