Κ. Αγοραστός: «Σ’ ολόκληρη την Ευρώπη προβάλαμε φέτος τον Όλυμπο»

-Ανέδειξε τη συμμετοχή της αιρετής Περιφέρειας σε πολλές τουριστικές εκθέσεις σε συνάντηση που είχε με τον Βουλευτή Λάρισας του ΛΑΟΣ κ. Αστέριου Ροντούλη και το Προεδρείο του Δικτύου Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
- «Η κυβέρνηση στερεί επί 6 πολύτιμους μήνες ένα πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο από τις αιρετές Περιφέρειες, το ΕΣΠΑ»
Την θέση της αιρετής Περιφέρειας υπέρ της παραχώρησης της χρήσης των κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού στην τοπική κοινωνία και δη τον Δήμο Ελασσόνας, με στόχο την αναπτυξιακή αξιοποίηση τους ως σύγχρονο Ορειβατικό Κέντρο, με την ονομασία «ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΥΜΠΟΥ – ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΣ εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε συνάντηση που είχε, παρουσία του Βουλευτή Λάρισας του ΛΑΟΣ κ. Αστέριου Ροντούλη, με το Προεδρείο του Δικτύου Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ».

Ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε ότι προτίθεται να στείλει σχετική επιστολή στην Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπουλου, όπερ και εγένετο, ενώ επανέλαβε την απόλυτη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο εξόρυξης λιγνίτη υπενθυμίζοντας ότι ήταν ο πρώτος στις αρχές του περασμένου Αυγούστου που συναντήθηκε με τους κατοίκους της περιοχής στο Δομένικο και έλαβε ξεκάθαρη θέση δηλώνοντας ότι αγωνίζεται μαζί με την τοπική κοινωνία.
Όσον αφορά το αίτημα του Δικτύου Συλλόγων για κατασκευή τριών καταφυγίων στην Θεσσαλική πλευρά του Ολύμπου, προκειμένου να αναπτυχθεί ο ορειβατικός τουρισμός, σε συνδυασμό με τον Ορειβατικό Κέντρο Κοκκινοπηλού και ένταξη των έργων αυτών στο Ε.Π. Θεσσαλίας 2007-2013, ο κ. Κ. Αγοραστός κατέστησε σαφές ότι η αρμοδιότητα για το ΕΣΠΑ περνά στην αιρετή Περιφέρεια την 1η Ιουλίου.
«Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι είναι μεγάλο λάθος της κυβέρνησης που κράτησε την διαχείριση των κονδυλίων του σημαντικότερου προγράμματος της χώρας στερώντας για 6 πολύτιμους μήνες ένα πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο από τις αιρετές Περιφέρειες, έναν θεσμό με τη μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός και εξήγησε: «Αφού παραλάβουμε το ΕΣΠΑ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και δούμε τι κονδύλια μας κληροδοτεί, τότε προτιθέμεθα να εξετάσουμε τις προτάσεις που κατατίθενται στην Περιφέρεια ανάλογα φυσικά και με το βαθμό ωριμότητάς τους».
Ο κ. Κ. Αγοραστός εμφανίστηκε σύμφωνος στο αίτημα του Δικτύου για τη θεσμοθέτηση Αναπτυξιακού Προγράμματος «ΟΛΥΜΠΟΣ» - αντίστοιχου του «ΠΙΝΔΟΣ» και παρέπεμψε στα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς, όπως είπε, είναι θέμα της κυβέρνησης. Με την ευκαιρία υπενθύμισε ότι ο ίδιος ως βουλευτής πρωτοστάτησε στο να ενταχθεί η επαρχία Ελασσόνας στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» και να δρομολογηθούν δύο έργα ουσίας για την περιοχή.
Όσον αφορά το φράγμα Αγιονερίου, ο κ. Κώστας Αγοραστός επισήμανε ότι ήταν αυτός που έθεσε με επιμονή την αναγκαιότητα ολοκλήρωσής του στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα και τη Λάρισα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη προκειμένου να εξασφαλιστεί η δέσμευση του, όπως και έγινε τελικά στη Λάρισα.
Είπε ακόμη ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας προωθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την πιστοποίηση και προβολή των τοπικών προϊόντων όπως το παρουσίασε ο ίδιος στο Περιφερειακό Συμβούλιο ενώπιον του κ. Κ. Σκανδαλίδη, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έδειξε και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η μοναδική που μετείχε φέτος σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις προβάλλοντας ιδιαίτερα τον Όλυμπο (Ουτρέχτη, Βιέννη, Ντίσελντορφ, Βρυξέλλες, Αμβούργο, Πράγα, Μιλάνο, Σόφια, Βελιγράδι, Νυρεμβέργη, Βουκουρέστι, Βερολίνο, Λονδίνο).
Ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε ότι «η τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας είναι κύρια προτεραιότητα της αιρετής Περιφέρειας» και κατέστησε για ακόμη μια φορά σαφές ότι ζητεί την ενεργό συμμετοχή όλων των παραγωγικών φορέων και πολύ περισσότερο των επιχειρηματιών του τουρισμού.
Όσον αφορά το «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ ΘΕΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ» αλλά και τη χρηματοδότηση του Δικτύου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπενθύμισε τη μεγάλη μείωση στη χρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού λόγω του Μνημονίου αλλά και των σημαντικών υποχρεώσεων που κληρονόμησε η αιρετή Περιφέρεια από τις πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις. «Στο ασφυκτικό αυτό οικονομικό πλαίσιο, η προτεραιότητά μας είναι ενέργειες και φεστιβάλ που δημιουργούν μόχλευση και φέρουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας», είπε.
Στη συνάντηση από πλευράς Δικτύου παρέστησαν ο Πρόεδρός του κ. Κων. Σκριάπας και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Θ. Αστερίου, Ελισάβετ Μπουζούκη, Κ. Φουρκιώτης, Καίτη Κελεπούρη και Αν. Φουνταρλή.





Σχόλια