Η ΑΓΚΥΡΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ...

Το προχθεσινό περιστατικό στο Αγαθονήσι, επιβεβαιώνεται τις ανησυχίες που διατυπώνει αδιάλειπτα το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. (σχετική πρόσφατη προ διημέρου ανάρτηση) για επεισόδιο τύπου Ιμίων, στην περιοχή Αγαθονησίου-Φαρμακονησίου ή στο σύμπλεγμα Καστελορίζου. Ως γνωστόν, Τούρκος απόστρατος αξιωματικός, υποψήφιος βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (DP), αποπειράθηκε να αποβιβαστεί στο Αγαθονήσι μερικές ημέρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του αρχηγού του κόμματος του, ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα το Φαρμοκονήσι και το Αγαθονήσι.

Ο συνταγματάρχης εν αποστρατεία Ümit Yalım, αποπειράθηκε να αποβιβαστεί ''στο τουρκικό νησί'', όπως δήλωσε στους Έλληνες λιμενικούς, μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος του. Όπως δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ μόλις επέστρεψε πίσω στα τουρκικά παράλια, ζήτησε από τους Έλληνες λιμενικούς στο Αγαθονήσι να του επιτρέψουν να επισκεφτεί το «δικό μας (τουρκικό) νησί» και δεν τον άφησαν. Τους έδειξε δε και το διπλωματικό του διαβατήριο χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού οι άνδρες του Λιμενικού όπως αναφέρει δεν τον άφησαν να αποβιβαστεί στο νησί.
Συνεχίζοντας το κρεσέντο προκλητικότητας ο υποψήφιος Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην συνταγματάρχης Ümit Yalım δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ ότι το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι βρίσκονται υπό ελληνική στρατιωτική κατοχή. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα ο Αρχηγός του κόμματος Namik Kemal Zeybek ισχυρίστηκε ότι προτίθεται να επισκεφτεί τα νησιά αυτά χωρίς βίζα, χωρίς διαβατήριο, και ότι αν δεν βρει βάρκα για να πάει στα δύο νησιά θα κολυμπήσει μέχρι αυτά. Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του σημείωσε ότι  «ξέρω ότι το έθνος δεν θα με αφήσει μόνο».
Το γεγονός αυτό, δηλαδή της απόπειρας αποβίβασης του Τούρκου υποψήφιου βουλευτή, είναι προφανές πως σχετίζεται με τις αποκαλύψεις του Wikileaks για τις προθέσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Ahmet Davutoglou, όσον αφορά το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, ο οποίος όπως αναφέρεται στο απόρρητο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα είχε δηλώσει τον Ιούνιο του 2009 ότι «η κυριαρχία αυτών των “βράχων” ήταν υπό αμφισβήτηση, όπως τα Ίµια»
Η αντίδραση αυτή του Davutoglou ήρθε σε απάντηση της τοποθέτησης του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα ότι οι τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα συγκεκριμένα νησιά θα πρέπει να σταματήσουν.  Με απλά λόγια δηλαδή ο Τούρκος ΥΠΕΞ μπορεί να μας μιλά περί μηδενικών προβλημάτων με τους γειτόνους χωρίς όμως να ξεχνά τις επεκτατικές βλέψεις του τουρκικού κράτους, που όπως αποδεικνύεται είναι διαχρονικές ανεξαρτήτως αν στην εξουσία της γειτονικής χώρας είναι οι κεμαλιστές ή οι ισλαμιστές.  
Τα ''μηδενικά προβλήματα'' της νταβουτόγλειας λογικής είναι παραπάνω από φανερό πως εννοούνται ως ''μηδενικές αντιστάσεις'' στους τουρκικούς επεκτατικούς σχεδιασμούς, την ίδια ώρα που η Αθήνα κάνει πως ''δεν βλέπει τίποτα''...

Σχόλια